Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Цецо, както каза до изборите има не малко, президентските нищо не значат, както виждаш президента е в ъгъла, там може да остане и още 4 години. Местните избори също не са толкова страшни, а и до тях време има, не на последно място целта е да се оправи икономиката, а за изборите квото господ каже, не е ли така .. май не е, там е и проблема. И бойки дето хич не му пука .. ама му пука.
Хазарта го остави, а за приходите, май забравяш че хазарта е нещо което не с еплаща в-у приход а твърдо, ако не бяха вдигали данъка много от тия зали нямаше да затворят, разликата не е малка, при зала от 20 машини това са ти 4 хил разлика на тримесечие, каквото и да си говорим 1300 на месец може да са значещи за това дали ще работиш или ще прекратиш, това заедно с намалелите приходи си каза думата, и повярвай разликата не е малка.

Относно междуфирмената задлъжнялост, този 1 млрд лесно може да стане 20, а за 160 не знам, ако наистина е толкова то целия бизнес в тая държава е фалирал според мен.
Слагайки бизнеса в кавички пропускаш нещо важно, може фирма Х да е наша и да е спечелила, но тя рядко изпълнява всичко, да не кажем много често нищо, тя наема подизпълнители, тя е спечелила с много пари, и част от тях дава на подизпълнители, но те са нормални фирми, дори често си избират много по малки на които да извиват ръце. На нас примерно не могат, ние им ги извиваме, плащат авансово, а след това като с епънат нещата не се пускат с месеци докато не си платят остатъците, ние работим така, не сме ги карали, но те много ни се натискаха. Ама какво става с ониа всички малки фирмички навзели кредити за едно и друго, с сметки на кредит при доставчици, и със работници чакащи заплатите.

А както онези са давали на техните фирми, така и тия правят същото, но влязоха в доста опасна игра с ваденето на керливи ризи, накрая те ще го изядът но както и да е. Не знам какво си въобразяват че правят, но го вземат на игра, и честно казано аз съм за хора които крадът, лъжат но действат а не се отмятат, на тоя свят най-мразя дай ще ходим наляво .. а не дай на-дясно, ще боядисам бяло ... абе я дай черно ....тия хора не са за ръководни постове, камо ли да ръководят държавата.

Всеки си гледа от неговата куличка, и вижда неговите си проблеми, аз не казвам че виждам повече, но по стечение на обстоятелствата има няколко ралзични гледни точки, лошото е че от всички виждам едно и също.

п.с. не искам някой да остане с убеждението че видиш ли щото съм по държавните проекти плюч бойко и съм за БСП, реално сме имали 2 такива, и като цяло винаги сме стояли настрана от тях, не искаме държавни пари, много сложно с тях. Но за съжаление се случва почти това което си мислех че ще се случи преди изборите ... а м-у другото ако някой си мисли че в това правителство няма сделки и договорки ..... няма .... ама има, и това с винетките е само върхът на айсберга, въпреки че е най-наглата сделка до момента но на никого явно не му пука.

Пон Апр 12, 2010 10:31 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
:idea: "хора, живейте весело, защото лошото е напред..."

Вто Апр 13, 2010 2:47 am
Профил

Мнение 
egasimus написа:
:idea: "хора, живейте весело, защото лошото е напред..."

Бе лошото не ме плаши, единствения въпрос е дали да се мъчи човек да си изкарва парите законно или не, има толкова варианти да изкарвам в пъти повече с пъти по малко работа, не е като да не сме го правили, ама уж вече хора станахме, деца възпитаваме .... не знам, то в еидн момент е въпрос на оцеляване, аз както разбирам от едно така и от друго, знам от къде се внася техника занм и други неща от къде се внасят, ще е тъпо ако някои хора се окажат прави като ми разправяха че с глупости се знаимавам и не си знам интереса ....

Вто Апр 13, 2010 9:19 am
Профил

Мнение 
Гледайте какво ми прати един познат на мейла.... Твърди се, че е истина... т.е. наистина византийския премиер го е казал, но няма информация къде и пред кого...

Цитат:
Една тъжна, но за съжаление вярна констатация от южните комшии. А иначе, ние се мислим за много велики...

"Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото
точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме
и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме
тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?"

Чет Апр 15, 2010 4:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Koleto написа:
Гледайте какво ми прати един познат на мейла.... Твърди се, че е истина... т.е. наистина византийския премиер го е казал, но няма информация къде и пред кого...

Казал е май нещо човека за 13 и 14 заплата, но цитата горе прилича като да го е писал (или поукрасил) нашенец.

Прочетете горе-дясно тук:
http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/

Чет Апр 15, 2010 5:36 pm
Профил

Мнение 
Едва ли е казал всичко това, първо че ако скоро сте ходили в гърция сте забелязали че тма е не по чисто от тук, дорибих казал май е по мръсно в момента, преди 5-6 години като ходих ми се вид малко по чистичко, но сега е мизерия. Пътищата им също малко по малко се превръщат в дупки, магистралите не, но иначе по малките ... където карах не беше много по добре от тук. А и гърците едва ли са забравили от къде са дошли, не вярвам да рискува да заиграва с нещо такова, защото преди 30 години са живеели почти като индианци в пълна мизерия, "земеделци" и овчари ... от друга страна пък може точно този намек да сика да направи, но не директно, искате ли да стане като преди 30-40 години ......

Чет Апр 15, 2010 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Наште журналя се уляха в лъжите! Има си хас византийски премиер 15 мин. да коментира България - това е мръсна дума!
Иначе криза в гръцко има, само дето е по-добра от българската.

А 13-15-тите заплати са отрязани, нали затова стачкуват...

Пет Апр 16, 2010 12:19 am
Профил

Мнение 
Поне стана ясна разликата между България и Гърция - 300млрд.евро. Така и манго знае хоро да играе. :D

Пет Апр 16, 2010 5:45 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Eдин колега като му пратих линка написа следното :

Една вярна и не толкова вярна констатация!

Малакиите има 60$ милиарда дифицит, не произвеждат нищо освен портокали и маслини. Разчитат на един гол туризъм с около 10 милиарда приходи годишно и на едно пристанище, което е все пак някакъв порт към Европа и оттам вземат някой лев.

В условията на криза – приходите им ще се свият още, тъй като туризма закъсва... Спряха им паричките от Европа и сега – не ги виждам.

Каквото и да говорят са много зле! Да все още нямаме техния стандарт, да все още не сме държава като тяхната, но докато техните лоши дни идват – нашите си отиват (надявам се J).

Колкото до това колко са стара нация и т.н. ние сме поне с 1000 години по-стари от тях. Съществуваме, оцеляваме, борим се и БАЧКАМЕ, за разлика от тях – мързеките им с мързели!

Винаги са ни завиждали (и има за какво!), винаги са ни забивали нож в гърба!

Живеят на гърба на Европа вече 20 години! Е, сега ще си платят. А за децата ни – поне не са дебелогъзи грозотии и изчекнати педали като техните! За християнските им ценности – не ми се говори!

Добре си го е казал човека:

„И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме
тука, а за българите ще се носят само легенди” да както винаги са се носели легенди а те все още ще са тука или там някъде, но без легенди и без слава, обречени на безметежно мързеливо съществуване, каквито винаги са били и винаги ще бъдат. Много им се иска да са наследници на древна история (наричат се Елада, но само те се наричат така), но ГРЪЦКАТА история е много кратка, те дори не са Византия.

Ще видят те Дебелия!!!!!!

Пет Апр 16, 2010 8:41 pm
Профил ICQ

Мнение 
bongo_x2 написа:
Наште журналя се уляха в лъжите! Има си хас византийски премиер 15 мин. да коментира България - това е мръсна дума!

Kризата в Гърция още не се е почувствала. Тепърва и предстоят големи плащания по дълговете. По-добре се поогледай и се запаси с куфари, щото и туземците ще ги купуват.

http://capital.bg/politika_i_ikonomika/ ... a_zdracha/

"Със или без договорената помощ, Гърция остава една удавена в дългове държава. Според изчисления на сп. Economist, базирани на сравнително благоприятен сценарий, до 2014 г. страната ще натрупа допълнителни задължения от 67 млрд. евро и дотогава дългът й ще се стабилизира до ниво от внушителните 149% от БВП, а годишно 8.4% от БВП ще отиват за плащане само по лихвите. Ако Гърция не успее да направи почти невъзможното - икономиката й да започне да расте въпреки бруталните бюджетни съкращения - дори и този сценарий може да се окаже прекалено оптимистичен.
Всичко това означава, че фалитът на Гърция може да е отложен, но не и избегнат. Ако се стигне дотам, последиците за еврозоната ще са опустошителни."

Пет Апр 16, 2010 9:47 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:

Kризата в Гърция още не се е почувствала. Тепърва и предстоят големи плащания по дълговете. По-добре се поогледай и се запаси с куфари, щото и туземците ще ги купуват.

http://capital.bg/politika_i_ikonomika/ ... a_zdracha/

"Със или без договорената помощ, Гърция остава една удавена в дългове държава. Според изчисления на сп. Economist, базирани на сравнително благоприятен сценарий, до 2014 г. страната ще натрупа допълнителни задължения от 67 млрд. евро и дотогава дългът й ще се стабилизира до ниво от внушителните 149% от БВП, а годишно 8.4% от БВП ще отиват за плащане само по лихвите. Ако Гърция не успее да направи почти невъзможното - икономиката й да започне да расте въпреки бруталните бюджетни съкращения - дори и този сценарий може да се окаже прекалено оптимистичен.
Всичко това означава, че фалитът на Гърция може да е отложен, но не и избегнат. Ако се стигне дотам, последиците за еврозоната ще са опустошителни."

Пет Апр 16, 2010 9:57 pm
Профил

Мнение 
Не злорадствайте много за гърците, защото край тях и ние ще намажем. Къде ще работят нашите баби тогава? Ако знаете що народ се нада на запис от там.

Пет Апр 16, 2010 11:45 pm
Профил

Мнение 
Ами нека, това трябва да стане, знаеш ли за колко хора се сещам дето майакму или баща му, или и двмаата отили да работят я в гърция, я в испания, пращат му по 200-300 ЕУР на месец и тия хора тук само лежат и пърдят, стоят по кафетата и се чудт какво да правят, и помощи за безработни взимат. Аман от таквиа мизерници, ама те тия баби , майки и бащи май по добре изобщо да ги няма, работни хората, мислят за децата си ама нещо прекаляват, по добре без таквиа от колкот с такива, иначе никога ням да мръднем от това положение, докато има мама и тати, без значение къде, на село, в гърция или в люлин ...

Съб Апр 17, 2010 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Показателен е факта как една жюрналистическа измишльотина може да предизвика такива дискусии. Много малко вероятно е цитирания човек от гръцкия политически елит да е казал подобно нещо. Предполагам всички се сещате защо...

ToHu написа:
Ами нека, това трябва да стане, знаеш ли за колко хора се сещам дето майакму или баща му, или и двмаата отили да работят я в гърция, я в испания, пращат му по 200-300 ЕУР на месец и тия хора тук само лежат и пърдят, стоят по кафетата и се чудт какво да правят, и помощи за безработни взимат. Аман от таквиа мизерници, ама те тия баби , майки и бащи май по добре изобщо да ги няма, работни хората, мислят за децата си ама нещо прекаляват, по добре без таквиа от колкот с такива, иначе никога ням да мръднем от това положение, докато има мама и тати, без значение къде, на село, в гърция или в люлин ...

Тони, тук опираме до възпитание, И вината е изцяло на въпросните майка му или баща му. Ако го бяха оставили да си изкарва хляба сам едва ли щеше да го гледаш как по цял ден дреме в кафетата. :wink:

Нед Апр 18, 2010 12:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Така де, така, и аз това казвам, щото има такиа родители затова има и такива деца ...

Нед Апр 18, 2010 1:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 1075  Следваща