Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Siemens C55-свързване 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Siemens C55-свързване
Здравеите,
имам един стар GSM(Siemens C55), които искам да свържа към PIC с хардуерен UART.
Какво да правя с изводите RTS,CTS,DCD?Отначало си мислех да свържа RTS и CTS на късо, а
DCD-то през резистор 10К към маса.Вие как мислите?Пробвах да ги оставя стърчащи, но не става.
10Х

Чет Сеп 17, 2009 6:35 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 55
Пробва ли всички към маса ?

Чет Сеп 17, 2009 7:31 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ами позвай само TX и RX, но намли захранването на ПИК-а на около 3,6 - 4 волта, че понякога на 5волта не искат да работят интерфейсите на Сименс.

Чет Сеп 17, 2009 11:07 pm
Профил

Мнение C55
Цитат:
BONGO

Ами позвай само TX и RX, но намли захранването на ПИК-а на около 3,6 - 4 волта, че понякога на 5волта не искат да работят интерфейсите на Сименс.

Сложил съм резистори 2,7К на RX-а и TX-а.
Цитат:
sigkill
55
Пробва ли всички към маса ?

Пробвах, не става :( .
Трябва ли да се настрои нещо на телефона преди да го пробвам?Питам защото пробвах доста комбинаций на DCD-то, RTS-а, CTS-а.Пробите ги правя на PC-то, чрез хипертерминала.RS232 го преобразувам с МАХ232 и е доказано, че работи.Прави ми впечатление, че като угася GSM-а, прозореца на хипертерминала се пълни целия с някакви странни символи.

Нед Сеп 20, 2009 12:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
И аз се каня от известно време да връзвам един МЕ45 да си играя с него, та някъде четох, че трябва RX да е на 3,3 волтa щото загубвал мрежата като се пращат SMS-и с 5 волта. По схемите за кабели дето съм гледал няма нищо писано за други сигнали освен RX/TX.
http://www.allpinouts.org/index.php/Sie ... ble,_flash

Пон Сеп 21, 2009 12:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
МЕ45 Да, захранваш, процесора с максимум 3,6V. Настройваш го на 19200. след всяка AT-команда имаш ехо, и изпълнението идва след CR.

Цитат:
Siemens C55
С този модел немаш шанс. Единствено мисля, но :!: не съм сигурен :!: с префлашване на телефона

Пон Сеп 21, 2009 1:22 pm
Профил

Мнение 
RM написа:
Цитат:
Siemens C55
С този модел немаш шанс. Единствено мисля, но :!: не съм сигурен :!: с префлашване на телефона

Точно с този съм пробвал и всичко си работи ако е с оригиналния firmware на телефона, ако не е може и да има ядове ама префлашването е за 10мин, ако ти трябва оригинален firmware ще го кача :)

RM написа:
Да захранваш, процесора с максимум 3,6V. Настройваш го на 19200. след всяка AT-команда имаш ехо, и изпълнението идва след CR.

Няма нужда чак от такива ексцесии, има си начини да се върже без да се сменя напрежението!
Виж на картинката, тествано е и бачка на 6+, само че е добре да си на 9600бит/с защото по нагоре телефона може да откаже да комуникира а и по лесно се настройва контролера за тази скорост.

Прикачени файлове:
PIC_GSM.jpg
PIC_GSM.jpg [ 84.91 KiB | Прегледано 2382 пъти ]

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
Пон Сеп 21, 2009 2:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Точно с този съм пробвал и всичко си работи ако е с оригиналния firmware на телефона, ако не е може и да има ядове ама префлашването е за 10мин, ако ти трябва оригинален firmware ще го кача

Много ме интересува за С55 точно как се свързва за да работи като модем. Може да пропускам нещо но навсякъде в описанията пише че C55 не подържа модем (не става дума за S55). Извинявам се може да пропускам нещо, но точно C55 не знам как да подкарам като модем (казвали са ми че с префлашване ставало ... но не съм сигурен, не съм лично видял) :D . Имам спомени че при включване на стандартен кабел RS-232 към телефон C55 (тези купени от България) имаше някакви пулсации, на CTS или CD ... или друг изход, не си спомням.

Защо ли съм останал с впечатление че серийте 35 и 45 нямат аутобод и са заковани на 19200. :(
А при закачване на контролер захранван на 5V и Tx да е по голям от 3,5V ... 3,7V направо гаси телефона 8O . Затова мисля че по лесно(лично мнение) ми е да ползвам някоя MegaxxxL на 3,2V захранване. А и се интересувам още възможно ли е да се включва телефона, от изгасено състояние. Чел съм за накакви магически кодове но все нв ми остава време да пробвам. :D

Чет Сеп 24, 2009 8:57 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Първи крак на буксата, който е зареждане е и игнишън от него може да се запали телефона ако е изгасен.

Пет Сеп 25, 2009 1:50 pm
Профил

Мнение 
Игнишъна е за да палне в лучай че е тотално затъркан флаша за да може да се пусне бутстрап лоудер при флашване,ако не се пуснат команди за бутстрап телефоня няма да палне а само ще индицира зареждане, относно TX-a има универсално решение - отворен колектор, аз така си го бях правил унибокса .

Сря Сеп 30, 2009 5:22 pm
Профил

Мнение siemens
Малко късно пиша, но сега се сетих.Направих си даилъра и искам да кажа резултатите, че Сименс С55 може да pаботи само с RX,TX и GND, останалите изводи си остават стърчащи.По GSM-a не трябва да се настоива нищо :) .Скороста на която работя с него е 9600.

Пет Дек 25, 2009 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
RX, TX, GND ( на всички Симеси! ) и на 115200 няма проблем
с фирмварето също няма проблем - ако искаш и "твое" си напиши - пак ще работи...
за моделите с инфинеон са "бетон"

Пет Дек 25, 2009 4:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
TheWizard написа:
RX, TX, GND ( на всички Симеси! ) и на 115200 няма проблем
с фирмварето също няма проблем - ако искаш и "твое" си напиши - пак ще работи...
за моделите с инфинеон са "бетон"

Това и за 'А' серия ли важи?

Нед Мар 28, 2010 4:01 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]