Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Проблем след инсталиране на Protel 99 на WinXP 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Проблем след инсталиране на Protel 99 на WinXP
След инсталиране на Protel 99 SE service pack 6 се появи проблем със стартирането на програми от преките им пътища. Излиза съобщение, че файлът не е намерен а тои си е там. В пътя към програмата е изписано %Systemroot%\system32\... и като променя "%Systemroot%" с "c:\windows" всичко работи нормално. Като прочета съдържанието на системната променлива "windir" ми изписва %Systemroot% а трябва да е "c:\windows" и явно от тука тръгва объркването. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сложи едно рамо.

Вто Мар 23, 2010 6:44 pm
Профил

Мнение 
А иконите на шорткътите към програмите дали са си останали в оригиналния вид или са се сменили и те? Това нещо ми намирисва на вирусче... Имаше едно такова гадно дето скапва пътищата и не можеш да стартираш нищо... Да не би версията на протела ти да е имала буба в хапчето?

Вто Мар 23, 2010 8:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Проблемът е решен !

Определено е от инсталацията на Protel. В HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment където са променливите, типът на променливата windir трябва да е REG_EXPAND_SZ а инсталацията го прави REG_SZ. Изтрива се windir и се прави наново, но с тип REG_EXPAND_SZ. Рестарт ... и всичко е както трябва.

Възможно е да съм пипнал кофти инсталация. Не знам. След корекцията всичко се оправи а и Protel'а си работи. Който има инсталиран Protel може да провери как е при него. Просто за информация.

Сря Мар 24, 2010 12:29 am
Профил

Мнение 
Старичък е Protel99 , може да се очакват и други проблемчета с по-новите ОС, все пак е правен за W98. Но общо взето си работи и с XP.

Сря Мар 24, 2010 12:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мисля, че това което си открил, може да фиксне проблема на Protel99SE с Vista и нагоре. Там освен, че изчезват някои пътища е невъзможно да инсталираш след Protel други програми, изчезва и звука. Единствено което успявах да направя е system restore. За съжаление нямам на нито една машина Vista.

Сря Мар 24, 2010 2:07 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
За съжаление нямам на нито една машина Vista.

Е ако ми обясниш що пък точно "СЪЖАЛЯВАШ"? Според мен си късметлия :) Аз поне се чувствам такъв :)

Иначе относно проблема - аз затова минах на DXP - общо взето почти същия е като 99, но има по - малко подобни проблеми, на XP всъщност си лети прекрасно. Altium-а е прекалено тежък, 99 е прекалено стар, DXP май пасва най-добре на XP и средно стара машина (класически P4).

Сря Мар 24, 2010 9:47 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
С тоя метод се фиксира проблема от WinXP нагоре. Проверено е вече.
Говорих с колеги които са имали същия проблем. Единия ползваше компютри с WinXP и Vista а другия с Win7. На 98 няма ядове. А проблемът е сериозен защото почти всички драйвъри са в system32 и като се обърка пътя до там нищо не работи, а и не иска да се инсталира защото дава, че няма такава директория. А то наистина няма директория "%Systemroot%"

А това за DXP е добра идея. Ще взема да го тествам...

Сря Мар 24, 2010 12:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
¶ написа:
За съжаление нямам на нито една машина Vista.

Е ако ми обясниш що пък точно "СЪЖАЛЯВАШ"? Според мен си късметлия :) Аз поне се чувствам такъв :)

Съжалявам в смисъл, че не мога да изпробвам :-), не че ми липсва нещо от Vista и/или Win7.
В крайна сметка ще изпробвам на фирмения лаптоп, него винаги го забравям, щото рядко го използвам, там се мъдри Виста Маниста :-)

Сря Мар 24, 2010 2:07 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]