|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:14 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми доколкото си спомням Доги беше декларирал няколко поредни годинки по 300 000 от консултантска дейност. Т.е. поразпределил ги е в годините, т.е. платил си е данъци. Поне е платил достатъчно за да не могат да го пипнат.  Може да е гнусен, ама не е тъп, определено.
Друг е въпроса, за чии му е да изсветлява такова количство пари. Щото едва ли има глупаци дето да си мислят, че Доги "заработва" по някакви си смешни 300 хилки на година. Но за първи път някакви негови доходи се опитват да излязат на светло....
Пък и то вече няколко човека от нововластниците се изказаха, че проблема не бил законов, а морален.... Пък щом се заговори за морал и мен ме избива на тиха лудост....
Мойта теория е, че Доги се готви да се отегли от властта. Май се поумори, оня като се самоуби и бая му опъна нервичките тогава. И явно мисли да излиза в пенсия или поне да е шеф в сянка. Затова сигурно му трябват светли парици, та затова и цъфват сега тия суми. Щото иначе зачии му е да се подписва под такива суми, при положение, че има 1001 варианта да разполага с парите без да носи отговорност. Та осигурява си законна пенсийка, милия.... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 22, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Ама като Кашпировски си де, като ти прочетох последното изречение наистина ми дожаля за гореспоменатия!
Иначе той човека си каза, че чака да излезят летящи чинии на пазара та да си купи нещо, което все още няма.
На последък се появяват подобни оферти, та може би посъбира пари за такива?! 
|
| Пон Мар 22, 2010 3:55 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не мисля, че ги е декларирал, затова имаше и много дискусии по всички медии, че демонстрира лукс без да декларира доходи. Той и Ал Капоне не е бил глупав  , ама са го тикнали в затвора за неплатени данъци.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 22, 2010 4:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Незнам, аз имам някакви спомени от журналята. То по принцип данъчната му декларация май се води конфеденциална информация, за разлика от имотната, та няма и как да разберем....
Всъщност ето:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/ ... ata_vlast/
Ще се окаже че е ангелче пред НАП.... И конфликт на интереси нямало.... Баси майката, то конфликт на интереси в БГ май се доказват само с писмени нотариално заверени самопризнания от самия "конфликт".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 22, 2010 5:49 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да така излиза, засега е ангелче. Но въпроса е принципен, повече от убеден съм, че ако се направи една сериозна ревизия на доходите на Доган, използвайки се факта, че е дупетат и е консултирал фирми, работещи по държавни обекти, за такива високи суми, ще изскочи от някъде зайчето
Тия дни четох в 168 часа статия за Шерифе Мустафа, дясната ръка на Доган до 1994г. Според нея Агробизнес банк на Хр. Александров и Хр. Данов е банката на ДПС, създадена лично от Доган. Касим Дал е контролирал дали симпатизантите на ДПС са си отворили сметки в тази банка, и ако не са е вземал съответните мерки. Когато са се натрупали достатъчно средства в банката, чрез салфетката и Данов са били източени, давайки заеми на кредитните милионери, след което банката фалира. По тогавашня закон БНБ е трябвало да възстанови средства за 7.5млрд.лв ( което и прави ), предимно на симпатизанти на ДПС. По онова време Шерифе Мустафа заема висок пост в Агробизнес банк.... Т.е. хитро подготвена и изиграна класическа схема на източване на пари от държавата. Те уж не са от държавата де, а от частна банка, но държавата е трябвало да гарантира банката, демек в крайна сметка няколко човека по върховете на ДПС са си разделили 7.5млрд.лв. А сега си представете колко още незнайни далавери има на Доган, в които са източени в пъти по толкова парички. Тогава си идва всичко на мястото, т.е. основния въпрос как Доган контролира всички останали политици си намира резонния отговор. Така че, си мисля, че ако сега се хвърлят усилията в посока Доган все ще се намери пролука, колкото и да е хитър, колкото и да е предвидлив, престъпника винаги допуска някъде малка грешка.
А това българско водородно дружество, с какво се занимава де факто ??
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 22, 2010 7:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе това хорската завис голяма работа, всичко нанея се крепи, кажи му на простичкия човек че доган взел 1.5 млн и са готови да псуват да плюят .... кво толкова не виждам, имало е за какво и ги е взел, мен ми е чудно бойко какво декларира.
Чудят се какво да измислят за да хвърлят прах в очите, данък лукс ... няма и един лев да вземат от там, ще изхарчат повече по бюрократщина отколкото ще им внесът. ДДС го гласят 22% да става ..... интересно защо нямаше анкета за това, дали простичките хора осъзнавта че с това ДДС пак на тях им го слагат, щото фирмите им епрез оная работа, ако изключим едно две пера дето се възстановява ама с трикове, като горивата.
|
| Пон Мар 22, 2010 11:50 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Де факто с точене на пари, де юре - с "консултации". http://www.bgh2society.org/bg/AboutUs.html#section4ББ да не се прай на луд ами да вземе да конфискува хонорарите на всички "консултанти" за 10г назад , а самите консултанти да ги вкара за по 10г. напред в панделата! Без да им дава обяснения за какво - те си знаят. Плюс горите на царя и имотите на Хотелчев - ей ти вързан бюджет за 2г напред.
Хм, излиза че това е държавна организация?! Ясно - хранилка за партийци!
|
| Вто Мар 23, 2010 12:26 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Източник: http://www.bgh2society.org/bg/AboutUs.html
И този "перспективен енергиен източник" от Слънцето ли ще го копаме?
Някой питаше каде са милиардите от резерва ....
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 23, 2010 2:05 am |
|
 |
|
Цецо
|
 |  |  |  | ToHu написа: Абе това хорската завис голяма работа, всичко нанея се крепи, кажи му на простичкия човек че доган взел 1.5 млн и са готови да псуват да плюят .... кво толкова не виждам, имало е за какво и ги е взел, мен ми е чудно бойко какво декларира. Чудят се какво да измислят за да хвърлят прах в очите, данък лукс ... няма и един лев да вземат от там, ще изхарчат повече по бюрократщина отколкото ще им внесът. ДДС го гласят 22% да става ..... интересно защо нямаше анкета за това, дали простичките хора осъзнавта че с това ДДС пак на тях им го слагат, щото фирмите им епрез оная работа, ако изключим едно две пера дето се възстановява ама с трикове, като горивата. |  |  |  |  |
Не е така. Покрай Доган нещата винаги са адски мътни и кървави. Даже изглежда странно, че Доган надживя всичките си бизнес-съдружници. На практика той е единствения оцелял ако се замислиш. Предполагам и той се усеща и както казвам - тръгнал е към пенсия. Но няма какво да се лъжем - не могат да го пипнат. Това което ме дразни у него е не, че краде и с гъза си. А, че го прави нагло и най-вече демонстративно. Ама майната му, наистина не ни е той най-големия проблем сега.
Относно ДДС-то. Ми то си разбираемо бе човек. На всички е ясно, че последните 8 години живяхме прекалено добре без особенно покритие откъм работа и пройзводство. Надувахме си балони и си мислихме, че света е само плазми и коли на лизинг. Имахме си едни управленици, които вместо да се възползват от световното положение, просто яхнаха вълната, крадоха с гъза си каквото могат и засилваха илюзията и помпаха балона.
Край. Свърши. И тогава идват Дянков и Боко и намират една голяма черна дупка. Неразплатени договри, задържано ДДС, балона е тотален даже и в бюджета. Боко ясно той е кратуна, не можем да искаме да ги схваща тия неща. Обаче какво трябва да направи един финансов министър - да завърже бюджета. Боли го кура за пенсионери, лекари, деца, майки, бизнес и пр. Неговата основна функция е да тегли чертата и да е минимално в минус. И човека това прави. За другото си има социални министри и разни други. Ама това не се връзва с ПР образа на Боко. Решиха да затворят малките болници - Боко вика - "не става". Решиха да позабавят плащанията към лекарите - Боко вика - "не става". Решиха да намалят майчинските - Боко пак вика "не става". Решиха да натиснат пенсионерите - Боко пак вика "не става". Решиха да вземат от пиявиците (държавните служители) - Боко пак вика "не става". Въобще Дянков няма полезен ход. На него му трябва да си върже бюджета, сега и веднага. Никакви дългосрочни мерки за подпомогане на бизнеса не го уреждат, защото резулата от тях ще е след години. А на него му трябва пари сега и веднага. Фондовете ЕС се разбра че не ги пуска, даже и да сме светци, щото и те са в криза. Инвестиции няма и няма да има. Заем от МВФ не можем да теглим, щото МВФ е по голяма тесла и от Дянков и рейтинга на Боко ще умре тотално. Въобще Дянков няма полезен ход, каквото и да направи - рейтинга на Боко пада. А Боко такива не дава.
И какво прави Дянков - ами най-простото и елементарно - като сте такива отворковци и никой не ще да дава от неговата паничка - аре майната ви, теслата на всичките и духайте супата.
Честно казано и аз на негово място така щях да направя  Макар че и от това рейтинга на Боко ще падне. И незнам, нищо чудно и това да го отменят. И тогава освен МВФ - друго не виждам. Или отвързваме борда, пускаме печатницата и после си го знаем. Щото американците и големите от ЕС - така се измъкват - печатат. Ама те печатат долари, дългови книги и евро. А ние ще печатаме тоалетна хартия (пардон - левове).
В момента ако вдигането на ДДС не мине, най-резонната постъка на Дянков е да подаде оставка и да остави Боко да се прави на фокусник. Щото наистина полезен ход няма.
Най голямата грешка от последните години, е че надухме прекалено балона и това ни подля вода за еврозоната. Ако се бяхме хванали здраво за еврото сега нещата щяха да стоят като в Гърция - ще ни помогнат ли или ще ги давим и тях  А при нас положението - "я потъвате ли" - "ами горките.....".
|
| Вто Мар 23, 2010 12:37 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това, че си го знаем значи няма да мине два пъти. Разните пенсионери може така да ги излъзеш, ама незнам кой нормален човек ще е навид да работи за левове. Хората ще искат ряпи, не хартия.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 23, 2010 1:17 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Нации като германците знаят да се ограничават във време и след криза. Карат на "картофелн" и това е, докато не си стъпят на краката. Ние обаче не сме така. Който каквото иска- получава го. Пенсии- на ви! Майчински- на ви! Социални помощи- Разбира се! Що не дойдохте по-рано?!?!? Хвърляме пари за музеи, театри, наливаме парици в БНТ, БНР, БАН... Що? Ами щото винаги така е било! Те са свикнали да папат, без да има резултат от работата им. Щом до сега са папали, а новите не искат да им дават- трябва да бъдат очернени и оплюти.
Христоматиен пример за разпадаща се икономика е тази на Англия до преди Тачер. Тя идва на власт и казва така: ап. Павел пише: "Който не иска да работи- не трябва да яде". Дайте да видим какво ще стане, ако приложим този принцип на практика. И хоп- след няколко години англ. икономика става най-стабилната на света. Но всичко става, след като се прекратяват социалните ангажименти на държавата.
Има и достатъчно примери за т.нар. "социални" држави, които се самозатриват със социалистическите си практики.
|
| Вто Мар 23, 2010 2:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони, съгласен съм, че от данък лукс нищо няма да съберат. Въобще ако зорът им е да съберат
пари ще махнат всички данъци и осигуровки и ще събират само ДДС; и без друго оттам само
пълнят бюджета, просто ще престанат да пречат и ще има много повече за събиране. Ама не
им стиска да престанат да пречат, че и други ще порастнат и ще ги изритат от окопите им.
За Доган не съм съгласен. Взел бил милиони щото имало за какво. Е къде е това какво.
Тоя нищо полезно не е свършил през живота си, освен да е слугувал на тия над него
и да е мачкал тия под него във военната йерархия, дето я имат за удържане на партийни
домове, президентсва и подобни убежища за цялата криминална паплач из тях (която си
знае каква е, кви тунели имат отдолу да са готови да побегнат всеки момент ще разбереш
ако направиш сметка колко време и откъде обикаля метрото от университета до площад
Света Неделя).
Та милиони вместо доживотна каторга ми се вижда не на място. В сравнение с безобразията
на "политици" (обикновени криминални типове) разните водородни, головодни и подобни
дружества за "усвояване" на пари обират трохите, и то най-ситните.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 23, 2010 2:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А кой те излъга, че когато тръгне колата по нанадолнището въобще ще имаш работа? Помня как по Виденово време сме бачкали за по 50$ на месец (ама в левови плащания) и съм бил щастлив, защото поне за ядене стигаше. Никой не ме е питал дали искам левове - просто друго нямаше.
Така че бъди спокоен - катурне ли се борда - няма пенсионери, няма инженери, няма гении, няма мангали - всичките са в кюпа. Освен емиграция друго не помага.
Апропо ако си държите парите в евро - в банка, не си мислете, че сте застраховани от падане на борда. Изгаряте като кибритени клечки.
|
| Вто Мар 23, 2010 4:16 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 |  |  |  | dan написа: Нации като германците знаят да се ограничават във време и след криза. Карат на "картофелн" и това е, докато не си стъпят на краката. Ние обаче не сме така. Който каквото иска- получава го. Пенсии- на ви! Майчински- на ви! Социални помощи- Разбира се! Що не дойдохте по-рано?!?!? Хвърляме пари за музеи, театри, наливаме парици в БНТ, БНР, БАН... Що? Ами щото винаги така е било! Те са свикнали да папат, без да има резултат от работата им. Щом до сега са папали, а новите не искат да им дават- трябва да бъдат очернени и оплюти. Христоматиен пример за разпадаща се икономика е тази на Англия до преди Тачер. Тя идва на власт и казва така: ап. Павел пише: "Който не иска да работи- не трябва да яде". Дайте да видим какво ще стане, ако приложим този принцип на практика. И хоп- след няколко години англ. икономика става най-стабилната на света. Но всичко става, след като се прекратяват социалните ангажименти на държавата. Има и достатъчно примери за т.нар. "социални" држави, които се самозатриват със социалистическите си практики. |  |  |  |  |
Не му стиска на Бойко, (или наистина е глупав!?), да бъде като Маги Татчер. За първите три месеца, след като става премиер, съкращава 75% от чиновничеството в обединеното кралство. Трима от всеки четири човечета на хранилката - аут!!!
Затова я кръстиха "желязната лейди" - но подобни неща се случват веднаж на 1000 години - на нас не ни е писано, явно...
|
| Вто Мар 23, 2010 5:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хм, не случайно Тачър тия мерки ги е правила в Англия и то преди доста години. Нека дойде тука да ги направи да я видя .... Всъщност тя и в Англия сега не може да ги направи по никакъв начин. Конюктура на времето и обществото.
Виж какво стана в момента в който се заговори пиявиците да си плащат сами осигуровките - 60 хиляди в МВР. Поне 50 хиляди в Армията. Още толкова бюроподпирачи. И техните семейства и роднини. Кой може да застане срещу толкова хора и да остане след това на власт? Никакъв шанс.
Не, че не му стиска на Боко. Той няма акъл да му пречи. Просто съветниците му знаят, че тръгне ли се на такава война - пада от поста след най-много седмица.
Последна промяна Цецо на Вто Мар 23, 2010 6:32 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Мар 23, 2010 5:12 pm |
|
|