|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 2:51 am
Изгубих си титулярната пинсета
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми върна се  . Днес бях при клиентите, там вадих мултиметъра и вероятно е била уплетена
по жиците му. Плъпнах по земята да я търся под масите, и жената там ми каза "ама да не е
тая, аз я намерих на земята и я прибрах, мислейки, че е нашта". Тя беше - а тяхната аз бях
скрил в един от техните шкафове, дето бях взимал разни клещи и т.н. от него... а бе
това е, тая пинсета е **най най най*** криещото се нещо, дето съм имал  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 16, 2010 6:57 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Хващаш въпросната дама, обясняваш й, че от утре докъм септември някъде е все 8-ми март и ден по ден черпиш ...
|
| Вто Мар 16, 2010 8:32 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
@tgi тази сага с пинсетата е за филм!!!!
Предложи сценарий!!!! Като гледам какви бози дават, ще има успех!!!  ... с най-добро чувство за хумо!!!
|
| Вто Мар 16, 2010 8:39 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Като при мен, като бях по-малък бях взел на баща ми 1 отверка ама тя някаква мн. специална откъде била... туй унуй... и отивам аз имаше 1 акумулатор в сервиза му от тези за UPS-ите и укъсявам +са и -са и са кефя как фърчат искрите....  малее после какво стана с мене не ми се говори  ...
Абе целият ми живот е цял филм на мене...
Още по-малък като бях, бях вкарал перките от миксера в контакта защото мислех, че ще се завъртят  А познайте какво стана.... Добре че имаше подиум или как се казва там от дърво (като паркет такова ама м/у земята е кухо) ...
Малко след това, като живях във възраждане таман 4та група от детската градина, имахме 1 мрежа там във възраждане с много хора в нея и си шарвахме филми по нея и половината хъбове и суитчове в нас и аз взех, че утидох отрязах захр. кабел на 1ния суитч и му сложих щепсел (викам си абе тоз щепсел оригиналния много голям ми се струва (адаптера) ) и после го включих в контакта......
Или пък пак на нея възраст бях направил 1 щепсел-бомба (укъсен с 1 солидно дебел кабел (без изолация) ) и викам на баба ми:
- Бабо я включи това в контакта, че немога да го стигна.
Тя ми вика:
- Какъв е този щепсел? Откъде го взе? ... После й викам: - Стефан ми го даде. Това свири мелодия като го включиш. И познайте пак каква мелодия се чу... 
_________________ Ангел Димитров 95
|
| Вто Мар 16, 2010 9:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Мале какъв малък рецидивист си имаме тука  .
Бабо включи това в контакта... Това е много добро. И перките от миксера в контакта е добро.
Аз подобни престъпления правех някъде към 8-10 годишен като бях, в детска градина не
съм бил (баба ми ме къташе).
Бях открил електромагнетизма - - 10-20 намотки нещо като ПЕЛ 0.7 трябва да беше около
пирон 10-ина см, с една батерийка 4.5 волта ловеше карфици. Реших да подам повечко
мощност, свалих два бананщекера от едни високоомни слушалки, дето имах, и муш единия
край в контакта - баба ми вече викаше и идваше да ме спре, но закъсня - мушнах и втория
и такъв трясък беше... не изгоряха бушоните, пиронът отлетя на 2 метра, жицата и тя,
май пиронът я отнесе със себе си.
А историята с патроните от флоберка - беше ми ги дал един съсед, 7-8 май бяха. Месеци след
като ги бях разглобил и използвал барута по предназначение открих, че гилзите имат
капси на дъното. Наредих ги на едно колело на печката - с дупките нагоре, та да гърмят
само притискайки се в колелото - пуснах го тихомълком и се изнизах от кухнята да гледам
през едно малко прозорче към нея. Баба ми нищо не подозираше и си миеше чинии, диагонално
в другия край на кухнята спрямо моята постановка. След няколко минути първата гилза гръмна
ии наистина не мръдна от мястото си - ама всички други нападаха хоризонтално... Баба ми тамън
се беше обърнала да ми се кара, и като почна оная канонада - хвърчаха навсякъде с безброй
рикошети - само клекна и си покри главата с две ръце горката... А аз можех само да гледам тъпо
през прозорчето, напълно изтървал ситуацията от контрол.
Обаче във възрастта за детска градина съм бил съвсем кротко и прилично дебилче, не такъв
рецидивист като darkshy 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 16, 2010 10:37 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
tgi, трябва да свикваш - ЕГН-то ти (пък и не само твоето) подсказват подобни проблеми и за в бъдеще. Не може да гониш шейсеттака, и да не забравяш разни неща тук там.
Важно е да се забавляваш с такива ситуации, както забелязвам при тебе!
Успехи за в бъдеще! 
|
| Сря Мар 17, 2010 1:15 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе за бъдещето не знам, ама засега освен външни други признаци на деградация
не регистрирам, по-скоро още успявам да прогресирам (предстои ми да стана на 55 тая година).
Струва известен зор поддържането във форма, разбира се, ама успявам (а и нямам опцията
да се застоя на едно място, ще ме изядат веднага враговете ми  ). Надявам се да мога да поддържам
темпото още 10-15 години, после не знам - ако има после  . Но и не проявявам особен
интерес към такова после, де. Ако спре да ме бива за кво съм.
Дотогава предполагам все така ще хвърчат кабели и пинсети около мене като копая
(дърпам и ръчкам доста грубо много пъти, току троша неща и т.н.); по навик на
края оглеждам обстановката и събирам сергията, тоя път пинсетата просто е била вече
прибрана, не е да съм я забравил. Къде ще забравя, като задебъгвам на ниско ниво
кво количество адреси и глупости ми се налага да държа в главата си... Предполагам
ще разбера, че имам проблем ако почна това да не го мога, или да не мога да спя
по 10+ часа (ако не съм спал 9-10 часа не ставам за програмиране, за друго копане
ставам и след 4 до 7 - не и 8, като парцал съм ако се събудя след 8 часа сън).
Що го пиша толкова обстойно, ами щото много хора просто от страх, че остаряват или
следвайки клишета спират да се развиват и съответно се скапват много преди биологията
да го наложи (тя го налага след 70, ако човек докара дотам, колко след това не е
ясно и е навярно индивидуално).
Та към 30-40 годишните: не му се притеснявайте особено, човек не е нужно да се скапва
отрано. Е, не е и да имате всичкото време на света - трябва да се бърза, а и високото темпо
е това, което държи във форма. Впечатлението, че масово хората след 50-60 вече не стават
за нищо е вярно, но то си е поради начина на живот, не годините - огромната част от
хората спират да се развиват преди 30 и докато се усетят, че е така тя работата отишла
вече, светът се променил и т.н.
|
| Сря Мар 17, 2010 1:52 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
@tgi, ако изключим притесненията относно възрастта ... ти вярно ли си на 54 че и продължаваш да програмираш? има наистина такова разбиране че след 30г ти се е"изтъркал мозъка", ама на 55 да бориш процове? не си ли се уморил, все са ми казвали че до едно време и после ... не се вързва мисълта за такава работа? а дано до 70 ги бориш тия процове, де.
както и да е, това е друга тема - та относно сънят - обяснявали са ми че циклите на сънят са на 1.5 часа, т.е. ако спиш време различно от кратно на 1.5 т.е. се събудиш от вечно дрънчащият будилник тялото ти се чувства зле. и от моят опит - има логика. ако спя 6, 7.5 часа съм идеален, същото е на 9 часа. но на 8-8,5 ... и кафе не помага после. а на повече от 9 - е, тогава превключвам на режим "мързел", та там логиката е ясна... 
|
| Сря Мар 17, 2010 2:17 am |
|
 |
|
lafi
Ранг: Минаващ
|
Когато бях малък. баща ми ми правеше постоянни магнити от черупка на лагер.
Навива 100-200 намотки и в контакта, странно но се получаваше.
|
| Сря Мар 17, 2010 9:04 am |
|
 |
|
sthx
|
Никой не е умрял от мислене. Даже обратното - тези , които употребяват мозъка си активно са в по-добра кондиция като възрастни.
Според мене човек се е родил да мисли и да работи. Със сигурност това са нещата , които го отличават от животните. И животните могата да легнат под сянката, да направят няколкохилядно пътешествие, или да се напият. Но не могат да работят. И затова за себе си съм го решил - работа до последно, ако не искам да заприличам на животно и на безполезно тяло.  . Вярно - като по-млад мозъкът ми беше по-пъргав, сънувах много често проблемите и често се събуждах с готови решения. За сметка на това , сега опитът и рутината помагат за справянето с проблемите.
Но както и да е . Чакаме следващата епопея - с отверката , преполагам. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Мар 17, 2010 10:00 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ъх, докато са дребни предметите бива. но мисълта "абе сутринта на ей тия ключове имаше закачена една кола, ама ся....?!?" може да притесни хората 
|
| Сря Мар 17, 2010 10:09 am |
|
 |
|
tgi
|
Че след 30 ти се е изтъркал мозъка твърди всеки с изтъркан мозък - който си е бил така по рождение.
Моят мозък в момента работи далеч по-добре, отколкото работеше на 30 (когато почвах да се уча да
програмирам, преди това просто нямах достъп до такива работи; бях сглобол "бабичката", една система
със 6809...  ). Като всеки компютър и човешкият мозък процесира информация; сетивата ни имат
някакъв краен throughput, и за преточване на повече информация е нужно повече време. Е, ако
човек спре да пипа по хард диска и да смята ще му заклеясат лагерите на шпиндела на диска,
може и RAM-овете да пооткажат частично ако големи части от тях не се ползват... та затова
казвам, че високото темпо е нужно за поддържане на формата.
Но със сигурност на 30 човек просто още е нямал шанса да натъпче в главата си особено много в днешно
време в тоя занаят, обемът информация е прекалено голям. А и за да може да работи пълноценно
човек трябва да натъпче в главата си и много друго, не от занаята... а бе сложни устройства сме,
не бих претендирал, че разбирам много от това как функционираме - а тия, дето казват, че знаят,
знаят по-малко и от мене.
|
| Сря Мар 17, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Чак толкова малък не ми се вярва да си в момента та не знам какви филми по какви мрежи сте си шервали из махалата в 4-та група в детската градина  .
Както забелязваш в тая тема тук има и 50+ годишни хора и не е много здравословно да пишеш разни небивалици  .
|
| Сря Мар 17, 2010 4:01 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Не бе аз тогава само играех игри на баща ми на компютъра. Той баща ми шерваше филми.  Поне така е казвал на приятелите му като сме ходили на гости. Аз помня само, че му изгорих хъбовите и че ядох много бой 
_________________ Ангел Димитров 95
|
| Сря Мар 17, 2010 4:05 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Бе, видимо на последък баща ти е спрял да те по плесква и тука му е грешката на пича! 
|
| Сря Мар 17, 2010 4:15 pm |
|
|