Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Да, аз после си купих 1200VA и всичката ми по-чувствителна техника в момента е през него - само климатика не съм сложил там. Ама що трябва да е така? А сега и цената ще ми вдигат. Може би ще има някоя нова екстра - применро 30Hz честота да видя хубаво ли е ...

Сря Мар 10, 2010 10:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тия юнаци май се усетиха какво голямо Л**но сътвориха и започнаха да дават заден:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=316647

Сря Мар 10, 2010 1:49 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми браво. Май успяхте.

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/03/10 ... rofirmite/

Поне не може да се отрече, че това е първото правителство, което променя свои решения след народно недоволство :)

А да ви видя сега ще недоволствате ли като ви оскубят с още 2% данък здравна мафия. Съмнявам се.

Сря Мар 10, 2010 2:52 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Тия са типични олигофрени, изключително некадърни.
И откакто са дошли, разиграват номера с доброто и лошото ченге.
Ще се плаща за паркиране пред блоковете! Не бе, не сте разбрали, вдигаме цената за паркиране в синя (вече и жълта, зелена, пембена и т.н.) зона.
Ще се осигурявате и за неначислени доходи! Не бе, няма такова нещо, вдигаме здравната вноска с 25%.
....
А бюджета на здравната каса е ~2.5 милиарда годишно. 25% отгоре правят 3.12 милиарда. Къде отиват тия пари?!? Някой скоро да е ходил в болница?

Втори/трети месец на годината, а бюджета им се дъни. Какво ли ще е в края на годината? Б. плаши куче със салам, като си размахва оставката, не че има такива намерения, де...

Сря Мар 10, 2010 6:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми браво. Май успяхте.
......
А да ви видя сега ще недоволствате ли като ви оскубят с още 2% данък здравна мафия. Съмнявам се.

Ако не си разбрал, между оскубаните този път ще си и ти. :D
А иначе, аз не съм против вдигането на здравната осигуровка по принцип, а пълненето на "Здравната каца", която е бездънна.
Ако имаше освен нея и две-три частни, в нея не бих вложил и стотинка!

Сря Мар 10, 2010 7:05 pm
Профил WWW

Мнение 
Ох, мамо... Частните фондове пък ще са едни цветя ненагледани. Питай Димитър как с частниците там - колко банкрутирали семейства има заради здравни услуги. И ако си мислите, че докторите там не въртят далавери с фармацевтичните компании, се заблуждавате. Вярно, в щатите наскоро им забраниха на фармацевтичните компании да правят преки подаръци на лекарите, но начини се намират и нещата се правят често против не само финансите на болния , но и против неговото здраве.
Най-прекият път за напълно частно здравеопазване ще е да оставят болниците да фалират, кредиторите (дистрибуторите на лекарства) ще ги вземат и тогава ще стане една... Отърване няма да има.
Вдигането на здравните осигуровки в случая е по-малкото зло.

Сря Мар 10, 2010 7:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе що го търсим здравеопазването от бай Тодорово време :-) То ко ли не засрахме и унищожихме, че и здравеопазването да ни е стока. Поредната идиотщина е ако въведат наистина американската здравна система, т.е. да няма практически здравна система за 100% от населението. В момента Бубамата се опитва всячески да я рушне и да стане достъпна за всички американци, обаче в България се правят постъпки за налагането на този модел. Де го чукаш, де се пука...

Сря Мар 10, 2010 8:09 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член

Мнение 
В тази връзка, Майкъл Мур всичко си е показал - Sicko / Недъзи (2007).

Сря Мар 10, 2010 8:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
кого ли ще изненадам, но най-хубавата здравна система е тая дето алан копле (алан б'стард в оригинала) предложи докато беше яко напушен с трева - като си беден и нямаш пари за доктор - умираш, така бедността намалява :D :D :D

Сря Мар 10, 2010 9:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
кого ли ще изненадам, но най-хубавата здравна система е тая дето алан копле (алан б'стард в оригинала) предложи докато беше яко напушен с трева - като си беден и нямаш пари за доктор - умираш, така бедността намалява :D :D :D

Не става, и богатството на богатите ще намалее, след като няма бедни :)

Чет Мар 11, 2010 12:33 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ее, ще има бедни, но само здрави бедни. :)

Чет Мар 11, 2010 8:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:

Кеф ли ти е? Ми щом са ти толкоз елементарни удовлствията, ти си щастливец. :)

Иначе с всички тия увеличения на дънъци и осигуровки, просто ми увеличават разправията и разходите по това как да платя по малко данък. Тъй де по добре да платя 2% на счетоводител за съвет, вместо да дам 2% на здравната мафия. Първия поне ще си ги е заработил.

Чет Мар 11, 2010 9:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Lupus написа:

Кеф ли ти е? Ми щом са ти толкоз елементарни удовлствията, ти си щастливец. :)
......

Разбира се! :D В предишните три страници ти се кефеше, как всички колеги ще плащат двойни и тройни осигуровки за неполучени пари. Направи го по един неколегиален начин, типично по български! Е да, ама палачинката виначи се обръща. Защо да не отвърна със същото?

Чет Мар 11, 2010 10:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
В случая си прав, не мога да го отрека. :) Чак да съм се кефил.... пък и аз такива колеги и приятели нямам, та за неколегиалност няма какво да говорим. Но че не ми пукаше особенно за "страдащите" си прав. Както напрактика не ми пука особенно за тия нови 2%, освен принципното недоволство от малоумни решения.

Въобще почва сериозно да не ми пука и все повече почвам да ставам единак. Което е всеобща тенденция около мен. За последни 5-6 години убиха почти всичко солидарно и социално в мен :) Което не е добре, но е факт.

Апропо - палачинката рядко се обръща. Просто така ти изглежда. На тоя свят е така за съжаление.

Чет Мар 11, 2010 11:41 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо, рано ти е още за тия приказки за единака и прочие! Дано се шегуваш!? Щото иначе, ще взема да прескоча до София, за да ти ударя 2-3 шамара! :)

Чет Мар 11, 2010 12:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 1075  Следваща