Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
искам помощ за програмиране на ATMEGA8 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение искам помощ за програмиране на ATMEGA8
Опитвам се да си направя това от пурвото мнение свалих схемата и файла за програмиране .hex и така започнах да направя платката, налепих нужните елементи на breadboard и започнах да програмирам като гледах от този сайт надоло кадето пише Writing firmware to MJoy16. Направих всичко както е описано да се програмира с PonyProg (програматора е от схемата) всички точки освен тази Security and Configuration bits там ги маркирах както е дадено в .PDF фаила. И нали накрая пише да се искара порта на програматора и да се искара USB-то и да се вкара и ще покаже ново устроиство. Но ми показа (доло на картинката) и незнам какво да правя.

Прикачени файлове:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 14.73 KiB | Прегледано 893 пъти ]
Чет Мар 04, 2010 12:37 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Е това най вероятно ти е проблема :

"всички точки освен тази Security and Configuration bits там ги маркирах както е дадено в .PDF фаила"

Чет Мар 04, 2010 3:39 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А пробвал ли си да смениш Vendor ID-то, както е показано на втория линк? Виж "Setting desired Name, Vendor and Product ID"

Чет Мар 04, 2010 4:08 pm
Профил

Мнение 
но аз съм с ATMEGA8 а на другия саит използват ATMEGA16 и на моя фаил дето го зареждам няма EEPROM кадето да вкарам този Vendor ID
пробвах и Security and Configuration bits от .PDF и от сайта но пак нищо

Чет Мар 04, 2010 5:57 pm
Профил

Мнение 
Така това оспях да го оправя проблема бе в обърната DATA но сега има друг проблем:
1. Вкарвам USB кабела добре показва си всичко работи в Control Panel \ Game Controllers всеки бутон работи, направих си нещо като отделен модул бутони за игра също като на TV игра и те работят но по някое време спира и трябва да изкарвам кабела и пак да го вкарвам това става винаги различно прегледах схемата за късо да праи някаде НЯМА изолирах платката от доло кадето са пистите с изолирбанд но пак си прави същия проблем.
2. Като няма нищо включено на осите те мърдат като откачени като сложа пръст на някои извод или USB конектора това мърдане затихва и се движи едва едва и си мисля че е от замасяването но до колкото знам и контактите на са замасени, а и като сложа ръка на кутията на компа пак затихват. Как са замасява?

Вто Мар 09, 2010 12:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Контакта можеш да го провериш с уред най-лесно - трябва на металните пластини отстрани и на една от двете дупки да ти излезе 220V. Ако нямаш значи не са ти занулени/заземени контактите.

едит: ако ползваш някакъв калпав удължител може и да не ти е занулен. Обикновено като сложат двойка кабел няма как да се занули и удължителя.

Вто Мар 09, 2010 9:31 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]