|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:20 am
Връзка м/у ПИК и тел.линия. Как?
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
CarBeta5, не се дразни. Да не раздухваме огъня...
Аз използвам PIC и знам защо. Мога да премина на всеки друг, ако има достатъчно основания за това. Нямам намерение да правя реклама на Майкрочип - просто не са ми платили за това.
Но не разбирам как е възможно в 2010-та да се използва още 16F84A или пък да ти се мота някоя 18-ка на масата и да искаш непременно каквото си захванал да е с нея.
Не разбирам и пикофобите. Откъде тази енергия да критикуват нещо, което никой не ги принуждава да използват.
|
| Пет Фев 26, 2010 1:09 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Е за това говоря и аз ... Контролерът се избира според функциите които ще изпънява. Аз съм много далече от идеята да защитавам или да рекламирам който и да е контролер. Всеки си има предимства и недостатъци. Проблемът е в това, че за PIC има книги на пазара и всеки начинаещ решил да се занимава с контролери като се разтърси и намира книгите на Кенаров. Лошо няма. Купува и чете... и в даден момент започва да експериментира. И когато не се получи нещо той се обръща към специалистите а те му се присмиват. Всеки в това положение ще се стресне защото не само, че не получава отговор на въпроса, колкото и глупав да е, но му се изсипва и безсмислена критика на главата. Всеки в даден момент стига сам до извода, че това което има под ръка става за едно а за друго не. И лека полека се ориентира.
Относно F84 си много прав. Дори от Microchip му раздуват цената и навсякъде препоръчват вместо него да се ползва F88 ili F628. Всеки е забелязал, че има проблеми с програмирането на F84 а със същия програматор другите контролери нямат проблеми. И това не е случайно. Пак от Microchip се опитват да го саботират и са направили една магария за да има проблем с програмирането точно на тоя контролер. Аз случайно открих това и даже написах малка програмка с която да прескачам проблема с WinPic800 + ProPic2.
Просто за момента всеки начинаещ минава през 16F84...
|
| Пет Фев 26, 2010 1:51 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
Значи:
- Аз не съм пикофоб
- не ми пука кой какво ползва
- и на последно място: Aз не съм почнал с пик, а с 6502 (с мерлин asm)
като се замисля: май съм станал пикофоб
от тоя форум установих че типичния пикофон търси готово решение (ако е hex още по-добре) ... и ... обикновенно го пращат на сайта на микрочеп да видни някое AN12345.pdf
в тоя ред на мисли: ужасявам се че нещо може да е направено с пик - не щото са лоши, а защото има огромна вероятност, софт и хард. им да са правени от пълни аматъори!
PS. А пък оня чалга на Кенаров ... трябва да я забранят със закон 
|
| Пет Фев 26, 2010 2:20 pm |
|
 |
|
the_electronic_m@n
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 8:34 pm Мнения: 76 Местоположение: Русе
|
smtp донякъде си прав за аматьорските изпълнения, но аз лично съв виждал и тествал аматьорски устройства и то направени с PIC, които въобще не отстъпват по параметри на НЕаматьорските изпълнения, даже и ги превъзхождат! Мисля , че отново се подхваща темата за и против PIC..., а на постналия темата искам да кажа, че в този форум (поне такива наблюдения имам) всеки новак, дръзнал да зададе някакъв въпрос (който обикновенно е неясно зададен) и особено ако във въпроса фигурира и PIC, тогава започва да се сипе сол на парцали!  Това за Кенаров е друг въпрос, НО все пак човека е седнал на за***ка си и е написал, пък било то "чалга" (това да не го сметнете сега за реклама!) А защо книгата му стана толкова популярна (сред начинаещи и не толкова...), защото в нашата мила родина техническа литература на БЪЛГАРСКИ, особено за микроконтролери със свещ да я търсиш. В тоя ред на мисли smtp "оплуй труда на някого само ако си вложил поне толкова труд".
|
| Пет Фев 26, 2010 2:57 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Че нали точно за това са AN-тата, или за нещо друго се използват ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Фев 26, 2010 7:43 pm |
|
 |
|
jijo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 7:49 pm Мнения: 38 Местоположение: София
|
Дай да видим ти колко книги си написал и да те оценим.
|
| Пет Фев 26, 2010 8:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Айде стига толкова.
|
| Пет Фев 26, 2010 8:51 pm |