|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
ако си чувал за "Стършел", е това е подобно ама по слабичко .
|
| Чет Фев 18, 2010 10:59 am |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
е ... върна ме към младостта
кЪт млад "изчислител" (122мм гаубици) съм гърмял със стръшели
(тогава ~85-86г беше още бета версия - секретно оръжие, нямаше дори и таблица за стрелба, гърмяхме ги с дистанционен взривател Д1-У  )
гледам че още ги произвеждат: http://voiski.start.bg/article.php?aid=2574
|
| Чет Фев 18, 2010 11:27 am |
|
 |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
Ами тия от КРС къде дремят - нали те контролираха ефира? К'ви гайгери, кви 5 лева?
- Май са само един висящ орган. 
|
| Чет Фев 18, 2010 5:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами в случая нещата са горе долу ясни. Въпроса е какво/кой го прави? Или някоя страхлива мутра е забравила куфарчето в багажника включено или... знам ли какво, друго не се сещам.
Ама то това е лесно да се установи не им трябват и кой знае какви техники, излъчвателя явно е доста мощен след като действа в такъв периметър. Да хванат една кола и да се местят насам натам и да пробват. С малко математика ще намерят приблизително от къде идва.
Макар че подозирам, че след като се е вдигнал шума по телевизията - проблема бързо ще изчезне, още преди да е пристигнал някой от "компетентните органи".....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 18, 2010 6:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Чет Фев 18, 2010 6:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хъм в тоя форум, на втора страница ......."Дистанционни за бетонолеячки?!?!"
Дали пък оня камион наистина няма нещо общо? Ама какво е това дистанционно дето излъчва непрекъснато. освен ако не предава телеметрични данни.... И понеже бетонолеячката наистина има сериозен размах на маркуча... може и бая мощен предавател да са хакнали. Маааааалко над позволените миливати  Нищо чудно и някой нащенски колега да им е правил нещо от сорта, щото фабрично няма кой да го сертифицира.
бе има май логика.... Може и да не е мутра с куфарче виновна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 18, 2010 6:58 pm |
|
 |
|
lafi
Ранг: Минаващ
|
Интересното ми е, че тия от телевизията които имат техника за милиони и сумати специалисти по поддръжката, не се изкажат по въпроса не измерят ефира, за да видят за какво става на въпрос.
С две думи, правят сензация.
|
| Чет Фев 18, 2010 8:35 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
Два пъти са ми попадали за ремонт радиодистанционни от бетонпомпи.Техниката е съвсем сериозно направена и няма нищо общо като изпълнение с автомобилните аларми.Излъчването е доста по мощно и е на ЧМ.Едното беше на обхвата 433MHz а другото около 860 мисля.Като се има пред вид че обикновено приемниците на автоалармите са свръхрегенеративни без някаква особена избирателност ще бъдат веднага забити ако наблизо има пуснат подобен предавател.Камиона който работеше не беше бетонпомпа но се бъркаха някакви материали така че може да има нещо подобно.Тези автомобили имат и кабелно дистанционно ако нещо се меси по обхвата - примерно няколко бетонпомпи работят една до друга.
|
| Съб Фев 20, 2010 9:05 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Фев 22, 2010 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е пък това и аз не го знам. Не че попадам в тая графа, ама ако бях там и мен щеше да ме пише по вестниците  Че кой да му хрумне, че частно лице трябва да се регистрира по ДДС?
От което следва и другия въпрос - а тия ако се регистрират, имат ли право на данъчен кредит по ДДС? Значи ли това, че певицата може да си купи 7 местен джип и апартамент в София за нуждите на гласчето си - без ДДС? И ако е така - че то по добре да се регистрираш доброволно  Всъщност ако предположението ми е вярно това отваря цяла нова врата в полето на ДДС измамите - даже няма нужда кухи фирми да правиш, трябват ти просто няколко тъпи мангала дето да могат да се подписват 
|
| Пон Фев 22, 2010 4:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
куха държава - кухи ги ражда...
безумия след безумия.
|
| Пон Фев 22, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
sthx
|
ДДС - данък ДОБАВЕНА стойност. Каква добавена стойност може да изфабрикува частно лице? По природа това е косвен данък, като идеята е да се натоварят с него крайните потребители. Защо тогава те ще се регистрират?
Някой чиновник е хвърлил много мисъл , докато сътвори тая идея.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Фев 22, 2010 6:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Мда... и сега е момента да му хвърлят и много бой по канчето
Между другото, интересно дали Дянков се е регистрирал по ДДС. Всъщност той сигурно ще се измъкне с това че доходите му са били от трудови правоотношения, но ако наистина е бил толкова известен икономист, колкото той самият твърди няма начин да не е имал хонорари... Сега е момента някой отракан журналист да го хване в крачка и да прати репортажа в няколко западни телевизии...
|
| Пон Фев 22, 2010 6:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Че той като всеки нормален човек с по високи доходи има по няколко ООД-та вкл. и в разни офшорни зони. Така че журналистите ще го хванат за ....
А и те журналята не смеят да го питат неудобни въпроси, щото самите те са пълни с недакларирани доходи  Просто няма журналист дето да не в сивото
Аз затова и се чудя - кви са тия дето са декларира такива доходи от хонорари? Че направи си едно ООД, плащай корпоратвен и данък девидент и аре у лево. Какви са тия дето са изподкларирали милиони от нетрудови доходи? Щото тука НАП се правят на отракани, ама точно тия дето сега уж са ги хванали, са си подали най-чинно декларацийките с декларирани милиони вътре. Т.е. хората не се притесняват за тея пари, явно са им светли (поне тия декларираните) и явно и те като всеки нормален човек сега недоумяват що за идиотизъм е това ДДС на физическо лице.
|
| Пон Фев 22, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Е тука си в голяма ГРЕШКА
Освен това ако се поразравиш ще видиш колко абсурден е закона - трябва да се регистрираш, ако извършваш свободна икономическа дейност. Примерно купуваш недвижим имот, кола или друго скъпо удоволствие. Дотук е еднократно и си чист, но ако вземеш да ги продадеш и да купиш нови вече се брои за икономическа дейност и хоп трябва да се регистрираш...
Още по-абсурдно е признаването на данъчния кредит... По принцип не си длъжен нито да водиш счетоводство, нито да издаваш фактури, нито да имаш касов апарат. Но я се опитай без фактура, без касова бележка и без счетоводство да си искаш ДДС-то от НАП....
|
| Пон Фев 22, 2010 8:58 pm |
|
|