| Автор |
Съобщение |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Да за Windriver и аз знам, ама малко ми е трудно да се оправям с него щото тея функций дето ти генерира са едни такива дето нищо не ми говорят, то проблема е и в мен щото несъм много вещ в програмирането за Windows.
Aз си знам на C пот ДОС да си играя с сериния и паралелния порт
и малко VisualBasic колкото да си пиша графичниа интерфеиф и после го линквам към .dll написана на С
Тва лято трябва да поработя малко над VisualC++ или VisualC#.
Колкото до АЦП'тата и аз от тва се притиснявам че ще излезнат бая солено ама ако се получи добър осцилоскоп (60-100MHz) мойе и да си струва ?
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Сря Юли 06, 2005 10:23 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ето и фаиловете за които говорихме.
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Чет Юли 07, 2005 12:50 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ето ви и ценови листи на Petrex 92 (да сте в час с цените:)
А това последното мисля да си гоправя ама незнам никоя фирма която мойе да ми го изработи (то е сметализация на отворите и двислоино с солдер рефлол).
Вие знаете ли някое място дето могат да ми гопуснат, и за кви пари горе долу ?
|
| Чет Юли 07, 2005 12:54 am |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Немойе да си струва  , щото моя Тектроникс TDS210 е 600$ на старо и е 1GSPS. Бъди сигурен, че ти ако тръгнеш да правиш двуканален осцилоскоп с тия АЦП-та ще излезне най-малкото същите пари. Да не говорим, че 100 MSPS ще стигнат най-много за 10MHz честотна лента, за разлика от 60-я на тектроникса. Има за какво да се дават излишни пари и повярвайте ми - не е за измервателна техника home made.
|
| Чет Юли 07, 2005 12:55 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
Аииии, жалко
Но пак ако му хакна един ЦАП вместо АЦП също може да се получин нещо интересно
За синтезиране на цветен видесигнал или нещо по интерсена
Междо другото я скиваите кво е измадрил някъв пичага:
Тва е МР3 player с LCD от Нокиа 6100, изумителното е че работи 
|
| Чет Юли 07, 2005 1:05 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Хаха, тоя е по-голям майстор и от мене. 
|
| Чет Юли 07, 2005 9:43 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
A za Alterite някой може ли да сподели опит,впечатления? И някаква примерна ценова листа.
Развойната им среда е много на ниво също.
|
| Чет Юли 07, 2005 11:11 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
За Алтера незнам, отначало мислих с тях да почна щото ми казаха че са по прости (като за начинаещи) ама се отказах щото неможах да намеря от къде да ги купя.
Иначе като цени са по-ефтини от тези на Хилинукс но имат и по малко визможности.
|
| Чет Юли 07, 2005 1:09 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Kak можа да ги сложиш тия снимки тука ве 
|
| Чет Юли 07, 2005 1:10 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Знам че не са за тук, ама си заслужава да се видаят 
|
| Чет Юли 07, 2005 1:12 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Абе да, трябва да се знае как не трябва да се прави  Най-харесва обемния монтаж на тия кабели....колко ли безсънни нощи са му отнели на човечеца да ги навърже всичките.... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
| Чет Юли 07, 2005 1:14 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ми тои кзва че са му отнели 1 месец !
Най ме кефи обаче платката, начертана на ръка и от горе на всичко за SMD !
Тоя пичага сигурно е българин  , щото кой друг ще е толкова упорит и материално пропаднал че да се реши на такъв подвиг 
|
| Чет Юли 07, 2005 1:19 pm |
|
 |
|
0x00
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 18, 2005 4:14 pm Мнения: 67 Местоположение: Русе.BG/Oldenburg.DE
|
@Dimitar: Не и ако си поръчаш няколко 200 MSPS ADC-та като free samples от Maxim или Analog и после ги interleave-неш, за да вдигнеш samples per second. Обаче ADC-тата са ти най-малкия пробем, т.е си прав. Освен това тоя Tektronics има много яки врътки, едни такива приятни на въртене.  Между другото точно TDS210 мисля, че ги recall-наха поради някакъв проблем преди около година. (имахме да мерим входния капацитет на скопа в едната лаборатория, ама
бяхме забравили да измерим капацитета на кабелите и генератора, но се осетихме чак по време на писане на протокола, и за това се разровихме в сайта на Tektronix. Както и да е, почти целия университет си работи с тях )
Откъде казваш за $600?
|
| Чет Юли 07, 2005 3:23 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
И аз от доста време си търся някакъв от серията TDS втора употреба но не съм си намерил. Някой ако е мяркал някъде,да казва 
|
| Чет Юли 07, 2005 3:46 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Хубаво де, как става тая работа със "free samples" 0х00.
На кви изисквания трябва да отговаряш за да се съгласят да ти пратят безплатно чаркове ?
|
| Чет Юли 07, 2005 4:16 pm |
|
|