|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:59 am
Малко ISA платки за подаряване
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
да де, носталгия е, аз така и така се сблъсках с магнито оптичните неща чак като захванах медицинската техника и сефте видях уникалното чудо - диск (по спомени беше магнито оптичен - различен от стандартните, ама знам ли вече) и дисково устройство дето бяха част от един СТ тошиба и с размер на грамофонна плоча (дааа, от големите), е като обяснявах на хората около мен какви неща се ползват онези ме гледаха като треснати - то вика няма ли поне СД, глей колко са евтини. ама... и после ще започнат да преоткриват топлата вода мислейки, че е нещо ново, а те просто не са видели какви неща е имало по света. извинявам се за лиричното отклонение... 
|
| Сря Дек 09, 2009 1:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Магнито-оптичните устройства бяха на пазара бая години преди пишещите се CD-та.
Правех си бекъповете към едно 128М - което си се обаждаше като обикновен SCSI
диск, четеше се и се пишеше на воля. Е, трябваше да накарам да се кешват директориите
и системния CAT-файл, че инак много му идваше и някой сектор в root-а или CAT-а
заминаваше преди да е свършип (пофайловия) бекъп. После имах (още го имам, ама
не е ползвано с години) и едно 640М такова устройство... Хубави бяха, но дисковете
за тях си останаха непрактично скъпи сравнено със CD-та и DVD-тата дето ги купуваме
в Метро и вече са само спомен, поне тук. Имам и няколко LS-120 флопита, и те са ми
влизали в работа (даже нюкманът ми още ги може.... наскоро търсих нещо по старите
бекъпове). Но тоя стандарт замина в историята на практика с появяването си, де.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 09, 2009 2:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Явно хващат за кофата. Рек унищожавай темата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 10, 2009 12:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Чай, не бързай с триенето, за бирата кажи, имам да давам на Дедо едни конектори, може да го напраивм на бира.
|
| Чет Дек 10, 2009 8:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми организирайте се.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 10, 2009 10:21 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
KKK?
|
| Пет Дек 11, 2009 9:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
Само да не е за събота и неделя.
|
| Пет Дек 11, 2009 10:20 am |
|
|