Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
http://www.investor.bg/?cat=5&id=91043

Интересно какво ли облекчение ми носи факта, че ще ми удължат срока на паспорта ако го ползвам в България????

Сря Дек 09, 2009 1:57 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Ами ако ти изтече срока (както е при мен) преди 1ви март ще можеш да изчакаш да ти издадат от "новите" паспорти иначе отиваш и ти изкарват от старите - което е по-добре от гледна точка на прайвъсито. Ако ще ходиш в щатите тъй или иначе ще ти вземат какволи не, дори и анална проба :lol:

Сря Дек 09, 2009 4:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е добре ако няма да го ползваш в чужбина (не визирам ЕС), за чии ти е паспорт въобще? Задграничния паспорт има смисъл само зад граница, затова му се вика задграничен. Тъй че дали е валиден в БГ хич не ми пука, важното е да е валиден в чужбина.

Сря Дек 09, 2009 4:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, според българските закони ако срока на паспорта ти изтече и не си го подновил има глоба пич. Така че, който иска да чака за новите паспорти и няма да излиза извън БГ просто ще оттърве глобата, т.е. начинанието има смисъл :) .

ПП. Не ме питай сега защо има глоба при изтекъл срок на паспорта :D ?

Сря Дек 09, 2009 4:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цецо, според българските закони ако срока на паспорта ти изтече и не си го подновил има глоба пич.

A????

Бах мама му. Вярно ли е това? Че това не е малоумно, това си е направо олигофрения.

И кво ако не искам да пътувам повече, трябва да си подновявам паспорта непрекъснато независимо от това?

Сря Дек 09, 2009 5:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Вярно е, почти. Не си длъжен да си подновиш паспорта, длъжен си обаче да върнеш стария до три месеца след изтичането му. И важи за всички документи, не само за паспортите.
Друг въпрос е, че вкъщи май всички поне по веднъж сме го просрочвали това, ама никой няма глобен още. Обаче е записано в закона.

Сря Дек 09, 2009 5:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А е това с връщането има някаква логика. Ама аз го бях разбрал съвсем буквално...

Сря Дек 09, 2009 5:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А е това с връщането има някаква логика.

щеше да има логика, ако връщаха и парите за издаването :D

ама в наш'та държава нищо не става по нормалната логика.
рекох да се заинтересувам за скобите.
питах "с какво техническо средство измервате времето, като правите наказване?"
отговориха ми:
Цитат:
ми ние не наказваме :P
ъъъъ? а скобата какво е?
услуга
ъъъ? кой ви е поръчал тази услуга?
вие
моля?
ами нали се обадихте по телефона
е, да, ама аз се обадих да ми махнете скобата...
какво неясно има?
ами неясно е на какво основание сте ми сложили скобата.
всичко е написано в сайта (затваря)

Сря Дек 09, 2009 5:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
А е това с връщането има някаква логика. Ама аз го бях разбрал съвсем буквално...

Ами ела да видиш тук в консулството в Чикаго колко е буквално - отиваш с изтекъл паспорт (същото е и ако е изгубен или откраднат) да си изкараш нов, първо ти дават една хвърчаща бланка за 2$ да си напишеш молба, после те глобяват 60$ (мисля беше цифрата) за това, че е изтекъл, после оставяш един самоадресиран плик и след около 4-6 месеца и общо около 200$ ти пращат новия паспорт. Защо 4-6 месеца - защото дипломатическата БГ поща живее още във времената на пощенските гълъби и отнема около 3 месеца да измине разстоянието САЩ-БГ и обратно :) .

Сря Дек 09, 2009 5:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
сигурно я карат с 20' контейнер по море :D и чакат да напълнят контернера с поща
онзи ден си купих нов мотор по e-bay-а транспорта по море от NJ порт до порт Варна е $200 :rock: (за справка на пирев и аз питах дилъра какви хидън фийс има и излезоха само $89 над цената която платих за прехвърляне на тайтъла и пейпъруърка (4страници) :D )
чакам да го разтоварят в края на януари :rock: :rock: :rock:

Сря Дек 09, 2009 7:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Я ни открехни как си докопа контейнера и как го спазари?

Сря Дек 09, 2009 7:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да, интересно е. Може да си поръчам при тези цени я матрак, я чугунен радиатор...

Сря Дек 09, 2009 7:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ако може и аз да се включа в курса?

Сря Дек 09, 2009 7:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
$200 не е цена за цял контейнер разбира се, а при групаж

http://www.bomargroup.com/ собственика Любо е в LA и от 10 години вкарва контейнери с мотори и автомобили, по ebay сега може да се намерят мотори обявени от банки без резерви и за $2000-3000 може да купиш нов мотор под 5000 мили който иначе струва петорно, общо взето разходите по транспорта са $200 за NY/NJ-Varna после 250 лв за разтоварването във варна, +6% мито, +20% ддс, 480 лв технотест за тестване на превозно средство извън ЕС (все едно моторите и колите които се продават извън ЕС са други) и общо взето пак става поне три пъти по-евтино от обявите които са в мобилето и знаеш че не са въртели километражи и други запазена марка магарии на българските търговци на превозни средства 2-ра ръка

Сря Дек 09, 2009 7:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ха незнах, че има такива оферти от банките по eBay 8) .
Иначе аз като купих моя мотор това лято и целия мастраф излезна 120$ за регистрация, прехвърляне на тайтъла и номерата. На теб като не са ти трябвали номера е нормално да си платил 89$.
Явно ще трябва да почна да се оглеждам и аз за по-голямо прасе :D .

Сря Дек 09, 2009 9:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 1075  Следваща