|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И що пък ST?
|
| Сря Дек 02, 2009 10:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А защо не? Трябва ми процесор дето да драйви дисплея, да има два уарта, SPI, I2C, часовник, USB и да може лесно да ми се закачи SD карта. Повечко памет. Ми оно си има сичко.
Иначе дали ще взема краварския или тоя - все тая... На тоя поне вече съм му сърбал попарата, а и имам известна алергия към краварските чипове (по точно документацията и съпорта).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 02, 2009 1:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
през SPI ли ще го караш?
|
| Сря Дек 02, 2009 2:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
А, аз просто гледам мотивите кой какво избира и защо
Иначе за документацията на краварите не виждам каква алергия може да имаш.... Според мен имат пИрфектна документация, приличен набор от всякакъв вид софтуер.
Струва си да разгледаш примерно LM3S9B90... Ама ти си знаеш 
|
| Сря Дек 02, 2009 2:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
@Дедо - ми ще пробвам и по двата начина, ама едва ли ще мине само с SPI, трансфера е прекалено голям, цветовете много, та вероятно ще висне на паралелната шина.
@Miro - не говоря конкретно за Luminary а за краварите по принцип. Единствената по лоша документация която съм виждал от тяхната е на разни нечувани от никого китайци. С процесори техни не съм се борил, но последно в документацията на едно АЦП намерих поне 5 сериозни грешки и поне 20 неща които видимо просто не са написали за да не се излагат.... С luminary незнам как стоят нещата, може би е по добре, ако не са успели да наложат техния стил на писане още.
Иначе относно LM3S9B90, разглеждам го отдавна. Ама е почти пълен аналог на STM32F107VC ( с изключение на повечето RAM). И на цена са еднакви. Само дето LM3S9B90 още го няма в Digito - казаха че евентуално февруари....
А тогава пък ще почнат бъговете... и така - нямам намерение да ползвам нещо което няма поне година свободна продажба. Омръзнало ми е да съм бета-тестер.
Пък и както казах - за чии да сменям платформата - реално като изключим 32К рамо повече, Luminary нямат други значителни предимства пред ST като желязо. Като библиотеки - може и да имат, ама това не ме интересува в конкретния случай.
Двете фирми са аналогични в продуктите си. Luminary като че ли са по юзер-френдли... T.e. действат по микрочипски, в отношението към клиента (примерчета, библиотечки). Дано краварите да не ги опропастят, щото на тях баш там им е слабото място.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 02, 2009 2:56 pm |
|
|