Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Програмиране на C 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Програмиране на C
Здравейте!
Искам да се науча да програмирам на C проблема е там, че като се разровя из интернет за литература излиза адски много и всякаква. Та предположих, че вие ще можете да ми помогнете с изобра на литературата. Трябва да кажа, че няма абсолютно никаква представа от къде трябва да започна и всяка една препоръка ще ми бъде от огромна полза.

Благодаря!

Пон Окт 12, 2009 9:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
на каква платформа С з РС, или за ембедед. С-то само по себе си е същото, но ако ще е ембедед ще имаш по големи грижи от самото С, а и ако е за такова в ниакакъв случай не вземай пример от разни С програми за РС. Ако е за РС .. има толкова много и примери и литература ... може би наистина ти се струва объркващо. Има една книжка .. мм ох а сега де ... мда, стасрост нерадост, като ида в офиса ще ти кажа името, подходяща е, но тя запознава със С, но няма да те научи как да пишеш. Това всъщност е по сериозния проблем според мен, дали ще е С или нещо друго няма особенно значение.

Пон Окт 12, 2009 9:28 pm
Профил

Мнение 
ами за РС. Мен ми е ясно че да пиша трябва да знам какво искам да напиша, също така и как. проблемът ми е че, не знам как иначе това което искам да напиша (или поне ми се върти из главата) е един editor на герои за Sacred Underworld. пак и ако не съм на прав път със какво да го направя този editor, моля кажете :)

Вто Окт 13, 2009 3:21 am
Профил

Мнение 
Идея нямам как се редактират тия герои, в акъв вид е описанието им, малко на голям залък се хвърляш за човек който никога не е писал :), особенно ако ще има и графични редакции и др подобни, идея нямам какво точно искаш да направиш.

Вто Окт 13, 2009 9:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
ако героите се пишат на нещо, по-вероятно е това да е lua (така и не нацелих как се прави линк в *този* форум)
ако искаш да пишеш редактор обаче това може би е работа наистина за С/С++, но си е голям залък

Вто Окт 13, 2009 10:27 am
Профил

Мнение 
Ами да ви разкажа тогава. Sacred е кажи речи като Diablo 2 само че, е на друга фирма. Незнам колко сте запознати с editor-ите за герои на Diablo 2 (в момента ми идва само Djamela на ум), но основно това е програмка която ти отваря save-a които си е в някакво разширение специално за играта (или не толкова специално) намира информацията за героя, изолира я и ти позволява да го редактираш под всякаква форма. Било то предмети, било то атрибути или умения. Специално за Sacred има такъв рдактор но е само за предметите които са в героя (а самият той е Export-нат през играта от save-a) и аз искам да си направя програмка с която да не е нужно да го export-вам, искам да мога да го редактирам докато е в играта. Знам или по-скоро предполагам че, това е изключително голям залък за мен, но не е и невъзможно, за това ви моля да ми дадете насока, каква литература да изпозлвам за да мога да пиша приложения за Windows. Сега чувал съм че със C мога да правя такива работи, но може би съм в съвсем грешна посока, също така в полезрението ми е попадало и нещо наричащо се Visual Basics което ако не се лъжа е на Microsoft и с което също може да се пишат приложения. Така че моля да ми дадете насока.

Вто Окт 13, 2009 1:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
iorgov написа:
и аз искам да си направя програмка с която да не е нужно да го export-вам, искам да мога да го редактирам докато е в играта.

забрави направо :)

Вто Окт 13, 2009 2:20 pm
Профил

Мнение 
Ако целта в живота ти е само да редактираш героите ползвай Cheat Engine.
Иначе научаването на език за програмиране е като научаването на чужд език. Не е за 5 минути работа.

Сря Окт 14, 2009 1:27 am
Профил

Мнение 
ясно че не е за 5 минути работа.
Цитат:
.
и не това не е целта на живора ми :)
просто ми кажете от къде да започна това е. Пак като и ако се науча мисля че си е изцяло моя работа какво ще правя с тези знания

Сря Окт 14, 2009 2:26 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
iorgov написа:
ясно че не е за 5 минути работа.
Цитат:
.
и не това не е целта на живора ми :)
просто ми кажете от къде да започна това е. Пак като и ако се науча мисля че си е изцяло моя работа какво ще правя с тези знания

Не се ядосвай на хората във форума, че са малко резки. Просто с човешки думи искат да ти кажат, че за това, което си намислил да правиш, ти трябват доста знания. По принцип, С e доста разпространен език за програмиране във всички области. Така че, ако почнеш с него, няма да ти е излишно. Потърси в Гугъл за материали.

Сря Окт 14, 2009 9:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
И преди да започнеш героите, качи един Blender и понаучи малко 3D ( http://www.blender.org/ )

Сря Окт 14, 2009 10:23 am
Профил ICQ

Мнение 
Това е по скоро работа за човек с достатъчно опит, а не за начинаещ, освен ако целта е да променяш само някои параметри, в смисъл тия цифровите, енергии и разни подобни глупости, всичко останало може да го направиш, но поне една година учене на С .. даже ще ти е малко според мен.

Сря Окт 14, 2009 12:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз си мисля, че докато научиш всичко необходимо за написването на въпросния Editor, ще е излязло Diablo 4 и Sacred 5. А ти сигурен ли си, че никъде няма такъв едитор?

По добре си постави някаква подостижима цел. Така ще има смисъл от цялото това учене.

Сря Окт 14, 2009 7:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
абе тоя редактор мисле че не опира толкова до знаене на С/С++, което ще се "научи" преди да е остаряла темата, а до знаене на неща касаещи самата игра конкретно и принципите на игростроенето като цяло.

Пет Окт 16, 2009 9:18 am
Профил

Мнение 
Виждате ли, това е проблемът на българина. До сега всеки който ми отговори ми каза какво трябва да направя. Никой обаче не ми отговори на въпроса, а именно КЪМ КАКВА ЛИТЕРАТУРА ДА СЕ НАСОЧА. Както писах малко по-нагоре „за какво ще използвам знанията си е моя работа”, както си е моя работа дали ще излезе Diablo 10 и Sacred 100 преди да успея да направя това което искам. Питах ви съвсем нормално и очаквах съвсем нормален отговор, но уви явно повечето хора в този форум само чакат някой ненаучен, в определена област, човек да зададе леко тъп вапрос и започва вече цъкането с език „не това не може така да стане...” , „...ти знаеш ли колко време ще отнеме...” , „...я по-добре се откажи....”. Ами БЛАГОДАРЯ за информацията хора, пазете си я.

Съб Окт 17, 2009 4:33 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща