|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Без прожектори, ами камерите с отоплението са 300, записващата система е около 600, виртуалната матрица на охраната е още 300, сота е около 200, периметроват е комбинирана с осветление, и там са още 200, това е без да се смята всичко което е в този рак, суичове и масив. Примерно на последния голям обект дето правих, записващата система консумира около 4 кW, цялата охрана е около 5, това по данни на UPS-а, щом успяваше да мръдне на индикатора че е натоварен, а говирм за група UPS от 360 KVA ......
|
| Сря Окт 07, 2009 9:04 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ей ги кво съчиниха днес в резултат на псувните ми от вчера:
http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/grafitsi ... aniya.html
За "кастренето" от предишните две седмици няма и дума, естествено.
Никакви триони не се чуват отникъде, нищо не кастрят (и не са
кастрили предните две седмици на прекъсвания).
Моята параноична теория ще излезе вярна, ей. Не им стига мощност и
тукашния ВЕЦ (който ни храни поначало) го пренасочват за продан.
Безсмислието на цялата работа - колко ще му вземат и колко ще ги спаси толкова
малко мощност е отвъд когнитивните им способности очевидно. Ако и винаги да е било
очевидно какво ще направят малоумниците във властта преди да са го помислили,
сега за тия май "помислили" трябва въобще да отпадне от изречението.
Сега сякаш имат ново хрумване - пуснаха го след 3 часа и имаме... 195 волта (обикновено
имаме 220-230). Ще морят недостига на мощност с по-ниско напрежение (което
донакъде може и да ги устрои де). То и мене ме устройва, ако престанат с дискотеката.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Окт 08, 2009 1:41 pm |
|
 |
|
nik
|
има и още един вариант - не отдавна казаха по новините за сделки в тец марица изток при цени доста по ниски от пазарните, за което определени хора са получили рушвет а загубите си остават за тец-а
|
| Чет Окт 08, 2009 3:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
tqi, а не ти ли е хрумвало, че тоя ВЕЦ просто си е недостатъчен за вашето село, с всичките му нови замъци. И че за в бъдеще ще става все по недостатъчен, щото на него мощността му нагоре няма де да ходи, да не говорим че заради по сухото лято може и вода да няма достатъчно да врътка турбината?
Стига с тая параноя, ако е сигурно че в момента нещо е в излишък то това е тока. Мисли логично бе човек, не параноично - цял свят е в криза, индустриалното пройзводство е свито в пъти. Реципрочно и консумацията. До преди 2 години докато беше икономическия бум в целия регион, тока им стигаше, че и оставаше и не ви го спираха. А сега когато никой навън не го ще (тока), те видиш ли го били изнасяли. Къде? Гърците си го складират в акумулатори за след 5 години?
Ток в БГ има достатъчно. Проблема е че при вас нещо не е в ред. Което не е голямо успокоение - за теб е все тая, важното е че седиш на тъмно 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 08, 2009 4:34 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Стига бе, Цецо,
почна да не му стига мощността от две седмици насам и така по за 2-3 часа
на ден досега. Има предостатъчно мощност, замъците с ровове с крокодили,
дето Тони ги мори с мегаватове да не плъзнат по улиците не са много, нали виждам
колко къщи остават да светят като спре тока (една е, а оттук се виждат десетки).
И никак не е ясно има ли излишък на ток *в БГ*. Със сигурност няма излишък на
ВЕЦ (безплатен) ток. Вода май има, езерото е препълнено (обикновено не е).
Но знам ли, може именно нещо да са се оляли с ВЕЦа (та е препълнено езерото)
и сега компенсират със спирания, че тя водата от горния язовир идва, а него не съм
го гледал.
Днес като спряха тока баш докато изприщен от притеснение що не се обажда
DDRAM-ът на новата платка прозънявах жици по нея излязох на терасата
и прозвънявах нататък на слънце... На края тръгна, няколко кофти спойки.
Та ще те питам аз тебе колко непараноично логично ще мислиш ако почнат да ти
правят дискотека баш докато си сгърчен и мериш обезумял от притеснение дали
не си гръмнал всичко в борбите покрай захранвания и т.н. в началото (имаше и такова
късо на платката, дето байпасваше джъмпърите отделящи конверторите и се опита
да вкара +5 волта там, където трябва да са 2.5; една моя грешка, бях забил един
79L05 вместо 78 такъв + монтирани защити са спасили положението - ура).
А и досега колкото пъти съм се съмнявал в параноята си, толкова пъти реалността
я е правела да изглежда по-скоро жалка...  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Окт 08, 2009 5:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цецо, у НАС нещо не е наред
гадно е, когато пъдаря почне да краде дини от бостана.
по-гадно е, като почне да носи в къщи и да дава на цялата рода и на съседите.
още по-гадно става, като пъдаря отвори магазин за крадени дини.
и като минат мангалите през бостана и оберат, където не са сяли, пъдаря вика: "е, лошо. запиши са в тази тетрадка" и толкоз.
накрая ти става толкова гадно, че решаваш да не садиш дини догодина.
обаче пъдяря ти казва: ако не садиш, ще ти взема нивата.
тва е ситуацията. няма значение дали иде реч за дини, домати, ток или евро-субсидии.
вашия ВЕЦ трябва да е частен. ЧЕЗ по принцип не опъват каишката да купуват "зелен" ток, щото е по-скъп.
много по-лесно е да ти го спрат, отколкото да го карат на някъде, а за теб да ти карат от някъде.
и понеже си имаме комисар за защита на потребителите  договорите ни с ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, БТК, банки и т.н. е в стил: монополиста има право, клиента е длъжен.
|
| Чет Окт 08, 2009 5:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Дедо е прав, може и така да седят нещата. Но проблема си мяза на локален. Ама все е гадно да го еба, то пък и за беля с ток, хляба си вадим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 08, 2009 6:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
С монополистите има лесна оправия бе, повече бой, никакви пари ... ама общество няма, мислиш ли че ако кажа няма да си плащам ток някой може да ми го спре .. без да спре на целия квартал .. ми няма начин, ако хората решат да прецакат тия монополисти могат да ги прецакат, ама никой не му се занимава, аз лично те са ми най-малкия проблем, ако много ме изнервят ша взема да си сложа генратора ей тук доле и да захранвам блока, имам един дето така и така не са ми го платили, даже може и на печалба да изляза, и от блока да са на далавера ... а и това ще замести алфата като генератор на емисии, с един крушум два заека, така и на ония с емисисите ша им го туря
А ако ти спират тока толкова често, това не нарушава ли договора който си подписал с тях, отиваш гепиш някой за гушата и до де не пропее не го пускаш.
|
| Чет Окт 08, 2009 9:59 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@ToHu,
Днес чух по Дарик радио съвсем официално изказване на Георги Кадиев - шеф на борда на директорите на "Топлофикация" София и кандидат за кмет, че само 52% от ползващите парно си го плащат.... 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Окт 08, 2009 10:06 pm |
|
 |
|
velio
|
Вероятно в останалите 48% влизат основно тези дето "трябва" да си платят такса мощност или други изсмукани от пръстите такси...
Вече втора година блока не ползваме парно и вероятно това е едно от най-добрите ни решения. Имаше верно протести (основно на домашните майстори-водопроводчици), но сега поне не се плаща за нещо дето не се ползва.
|
| Пет Окт 09, 2009 11:14 am |
|
 |
|
741
|
Като казваш далавера, смятал ли си колко излиза само горивото за киловатчас? Амортизациите и бръмченето няма да ги слагаме в сметката
Какви са тия водопроводчици?
При нас пробвахме да спрем парното и при първите студове автомата на таблото почна да пада по два-три пъти на вечер. И набързо направиха втора подписка пак да го пускаме
За tgi: ако чистят по далекопровода някъде на 5-6 километра от тебе, ти дали ще чуеш нещо?
|
| Пет Окт 09, 2009 11:55 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе то парното не е проблем, лесно се замества. Ама топлата вода...
Аз както съм си свикнал да си кисна в банята... Незнам що за бойлер трябва да сложа. А ако е проточен, инсталацията сигурно ще изпуши....
Въобще това си е проблем. София енергийно е смятана да се топли на парно. Това особенно силно важи за спалните - Люлин, Младост, Дружба и пр. Ако всички тия минат на ток, проблемите на tqi ще станат проблем на цяла София. И то не щото тока няма да стига, а щото бакъра е прекалено тъничък...
Така че трагедията е пълна. Фалиране на топлофикация ще вкара София в енергиен колапс. А парното като концепция не е лошо, по света си го ползват и е сравнително най-евтино. Ама тука нали сме едно място населено с едни тарикати.... Всеки гледа другия да наебе, и накрая всичките сме с разпрани задници... Е поне почти всички освен шепа успешни тарикати. Но всички се стремят те да са от шепата... и преебаването на другарчето върви с пълна сила.
|
| Пет Окт 09, 2009 12:00 pm |
|
 |
|
sthx
|
Toва с парното, етажната собственост и задръстванията са принципно нерешими проблеми. Така ще е. Тука на село нямам такива мъки - денем, нощем - напрежението е 252V - който иска да дойде да си вземе малко ток - ще съм ну благодарен.  . Тая година имам спомени за едно спиране - половин час след като агенция за проучване на общественото мнения по поръчка на евеен направи допитване по телефона дали сме доволни от тях.
Иначе всички токоразпределителни дружества са го ударили през просото - съкращават тотално разходите . Даже се учудвам, че кастрят клони (дано е така). Цяло щастие е , че няма до сега (поне не се сещам) значими сривове , както стана с БТК наскоро.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Окт 09, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
sthx
|
Toва с парното, етажната собственост и задръстванията са принципно нерешими проблеми. Така ще е. Тука на село нямам такива мъки - денем, нощем - напрежението е 252V - който иска да дойде да си вземе малко ток - ще съм ну благодарен.  . Тая година имам спомени за едно спиране - половин час след като агенция за проучване на общественото мнения по поръчка на евеен направи допитване по телефона дали сме доволни от тях.
Иначе всички токоразпределителни дружества са го ударили през просото - съкращават тотално разходите . Даже се учудвам, че кастрят клони (дано е така). Цяло щастие е , че няма до сега (поне не се сещам) значими сривове , както стана с БТК наскоро.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Окт 09, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На един евентуален режим на тока може да се погледне и от положителната страна, например ако започне всяка вечер да се спира електричеството в интервала от 19:00 до 23:00, това неименуемо ще доведе до бум на раждаемостта  Това е изключително силно оръжие срещу нискатата раждаемост.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Окт 10, 2009 8:12 am |
|
|