Отговори на тема  [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Следваща
ЕС забранявя класическите крушки !? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Напротив аргументът чисто логически е много слаб. Наличието на арсенали по мазетата осмисля съществуването и на по-силна и активна полицейска машина. Липсата на въоръжени престъпници само ще контрастира с въоръжените полицаи. Ще лъсва веднага нейното излишно присъствие в една иначе демократична държава. Ще питаш кой е този луд да натиска газта и спирачката едновременно... Явно има кой :) Както се казва: "Едното не изключва другото" :)

Сря Сеп 30, 2009 3:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За това, че полицейската машина трябва да е по-силна очевидно съм съгласен.
Но тя полицейщината я прави не толкова машината, колкото машинистът (да кажем
в случая законите).
Да се разчита обаче, че забранявайки оръжията някой ще разоръжи престъпниците
е съвсем наивно. Единственият резултат от такава забрана е разоръжаването на
"нормалните" хора, престъпниците си ползват нелегални оръжия на воля.
Та в тоя смисъл бих предпочел да мога да се въоръжа и погрижа за себе си вместо
да съм задължен гол да чакам добрия чичко да дойде да ми помогне.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Сеп 30, 2009 5:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Да се разчита обаче, че забранявайки оръжията някой ще разоръжи престъпниците
е съвсем наивно. Единственият резултат от такава забрана е разоръжаването на
"нормалните" хора, престъпниците си ползват нелегални оръжия на воля.
Та в тоя смисъл бих предпочел да мога да се въоръжа и погрижа за себе си вместо
да съм задължен гол да чакам добрия чичко да дойде да ми помогне.

Тук вече съм 100% съгласен с теб и те подкрепям с две ръце за това мнение :D .
Всеизвестен факт е, че най-много сакатлъци с оръжия стават точно на местата, където режима е най-затегнат или направо са забранени (Чикаго и Вашингтон например), защото престъпника знае, че никой освен него няма оръжие. Докато във Флорида или Тексас например въпросния престъпник ще се замисли 10 пъти преди да извади оръжие на обществено място, защото знае, че поне половината хора там също имат оръжие :) .

Сря Сеп 30, 2009 5:52 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
... Сегашната криза започва в Европа далеч преди САЩ да са се появили в уравнението. Това става през 2000 г. по времето на Клинтън, когато премахват регулациите в банковата сфера, точно за да могат да настигнат Европа в кредит бума и понеже американската икономика е била доста по-силна от Европейската успяват много по-бързо да надуят балона и съответно после да го спукат. Та затова доста незапознати и игноранти хора продължават да си мислят, че само САЩ са виновни за въпросната криза, което както казах въобще не е вярно.

Е, това ме развесели много ! :D . Явно има хора с голяма фантазия. Димитре, не считам, че ти си го измислил. :D
Ама няма нищо. Той черният има по-трезв поглед върху нещата. Нали обяви, че американецът от потребител трябва да се превърне в производител. Нещата може и да се нормализират.

Полицейщината е част от държавата и винаги е имало въпрос до къде да се простира. Само няколко факти от последно време без коментар.
-В Холандия посещаващите марихуанините кафенета минават на регистрационен режим,
-В Русия наркоманите са обявени за проблем на националната сигурност.

В някой държави са разрешени хомосексулните бракове, но все още не са рзрешени браковете с животни. Въпреки, че животните могат да получават завещания. Егати и дискриминацията!
Къде е границата?

Като артилерист от запаса мразя силния звук , пък бил той и от музика. Но гледам с насмешка на творението на евробюрократите. Хора без работа. Ефектът, ще е от полза за нашего брата - ще се правят тунинги. Производителите, които позволяват това да стане само със смяна на едно резисторче или джъмперче ще спечелят. Те, евробюрократите , краставиците не успяха да изправят, та това ли?
Пък многото оръжия в щатите не са никакво мерило за липса или наличие на полицейщина. Просто това е историческа даденост и връщане от това няма. Тезата за предпазване от престъпници в много случаи е несъстоятелна - броят на оръжията и боеприпасите просто е много голям. Моята диагноза е "неизживян пубертет". Както и карането на камиони вместо леки коли.
Между другото един приятел го удари кризата. Прави части за въпросните калашници преправени на карабини. Та се шегуваме - щом американците вече не купуват оръжие, значи кризата наистина е сериозна.

Сря Сеп 30, 2009 9:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кое по-точно те развесели и кое смяташ, че е фантазия :? ?
Ето ти малко инфо ако те интерисува повече може да намериш и повече:
Съветника по икономическите въпроси на Макейн - Phil Gramm по време на кандидат президенстската му кампания е бивш сенатор, който още по времето на Клинтън има пръст в прокарването на закон - Gramm-Leach-Bliley Act , който премахва лимита върху това какъв левъридж (съотношение на собствения капитал към дълговете им) могат да имат банките и също забраната банките да се занимават със застрахователен бизнес ( търговските банки да бъдат едновременно търговски банки, инвестиционни банки и застрахователни дружества), т.е. дерегулира банковата индустрия по примера на Европейската. Клинтън го подписва като закон в замяна на подкрепа за разни други негови инициативи. По това време (1999-2000 г.) в Европа вече балона се е надувал и там въпросните ограничения не ги е имало. След приемането на закона, въпросния сенатор напуска сената и отива на висок пост в швейцарската банка UBS
Цитат:
As of 2009, Gramm is employed by UBS AG as a Vice Chairman of the Investment Bank division. UBS.com states that a Vice Chairman of a UBS division is "...appointed to support the business in their relationships with key clients."[30] He joined UBS in 2002 immediately after retiring from the Senate.[31]

Испания има 5 пъти по-големи инвестиции в латинска америка от САЩ (там на това му викат втората испанска колонизация), Белгия и Швейцария пък в балтийските страни, германски и австриски банки в Източна европа и т.н. и т.н. За Англия, Ирландия и Исландия въобще пък няма да отваряме дума :) . Та не разбирам кое ти е толкова смешно :) .

Сря Сеп 30, 2009 9:24 pm
Профил

Мнение 
Нали аз това писах - не си го измислил ти. :)

Сря Сеп 30, 2009 9:35 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
ТоНи - ето това е линк към изискванията за книжките в Индиана и образец на самите книжки:
http://www.in.gov/bmv/files/Indiana_Dri ... er_One.pdf
Никъде няма пръстов отпечатък (освен ако не става въпрос за професионална книжка за камион и то само ако се превозват опасни материали, но отпечатъка пак не е върху книжката а се взема само за досието). Даже доколкото на мен ми е известно няма документ за самоличност в САЩ с изключение на зелените карти, върху/в който да има пръстов отпечатък. Преди 2-3 години имаше идея да правят федарално ID, което да я има тая информация, но се вдигна голяма олелия и размислиха :) . 60к за боядисване на къща нищо не значи без да се каже колко е голяма къщата и какво точно представлява, но мога да те уверя, че за средностатистическа къща цената за боядисване е по-скоро до 6к от колкото 60к. За сведение само в Индианаполис средната цена на къщите е около 115к, така че няма как боядисването да е 50% от цената на къщата. Разбира се някой може да ти поиска толкова пари, но това не значи че цената е толкова :) . Не знам защо намеси цените за боядисването и адвокатите в темата, но както и да е :) .

Сега ще ме накараш да търся фактури, точно преди месец ги въвеждах всички за декларациите, това боядисване специално не сме го плащали защото и на нас както и на теб тая сума ми се видя умопомрачителна, но има фактури за други подобни, примерно смяна на паркет 24 хил .. за тов амога да ти покажа и разписка ако искаш, къщата е нормална, т.е. не е огромна, 3 етажа, общо около 300 кв, и тези 24 хил са при условие че паркета за повече от половината е купен от друго мяста, т.е не влиза в тази сума. Имам и за градинар, 10.000 това за LV, за да сложи малко китки в градината и да ги оправи .... само дето взеха парите и не са направили почти нищо. 4 дни и нощи съм въвеждал разходи, аз лично идея си нямах колко струват разни неща защото жената се занимава, и останах не малко учуден ... та ако имаш интерес само кажи, няма да е зор да ги изровя.
За отпечатъците не знам какви са изискванията, жената кажа че са и взели, но тя не е с зелена карта а е гражданин, няма представа дасли е само за такива като нея които не са оригинално американци или не, но доколкото знам това не е изключение, сега ще проверя за по сигурно. Тази цена на къщите която казваш .... не знам от кога е таква, аз една друга цена знам за къщата ...

цените на адвокаттите защото беше писал че всеки може да съди всеки щото нямало да плаща разходите на другия, то и неговия си му стига, едва ли е в това причината, а разходите за къщата .. защото там са едни синдикати и синдикатчета, и ако не вземеш някой мексиканци, всички други те дерът, това полицейщината сведена до обществото според мен ... всичко да се организира, отследява и т.н. и за това всеки адува цените. Това като с градинаря, член е на незнам си каква организация, и кво ... никой нищо не може да направи нито за да върне парите, нито за да си свършпи работата, а иначе лицензиран и сертифицира както от общината така и от браншова организация ...

Сря Сеп 30, 2009 11:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ТоНи - има къщи и къщи и както знаем само небето е лимит :D . Отделно това с цените е много субективно - аз последно време също се занимавах с ремонти и неща около къщата и такива цени за нормална къща няма :) . Отделно има и друг момент - всички без значение какво разправят идват в щатите за да печелят повече пари (само първите са дошли поради религиозни свободи :D ). Е не е логично ние да искаме да печелим много пари, а другите като искат да им отричаме тая възможност. Та с две думи искам да кажа, че труда в щатите е скъп, особено пък що се отнася до лицензирани и сертифицирани строителни работници :) .

Чет Окт 01, 2009 12:03 am
Профил

Мнение 
Скъп е никой не го отрича, но затези пари аз тя къща ще я построя, преди време като търсихме в LV, си направих труда да проуча колко излиза строежа на една къща като материали, ами горе долу, защото няма как да сме точни, тази за която ни искаха 850 хил, по мои сметки излизаше към 30.000 разбира се без обзавежднаия и др подобни, говоря конструкция и настилките които имаше .. и без терена де, и без басейна .. та ясно е че нещата там не се продават евтино, но 60.000 за боядисване .. не са тия единствените, всички са дали подобна цена в диапазона 45-60 доколкото си спомням, лично аз мисля че и 30 са много, и не я боядисахме, отложихме за това лято, нои това не стана .. ще видим кога ще е.

Аз против специалистите нямам, няма и против това да си ценят труда, ама малко ми се струва че се пресилват някои от тях, но щом съществуват явно има балъци които да им плащаме .. аз не бих дал 24 за паркет, но жена ми ги е дала, и това изобщо не са били най-скъпите ...
както и да е, нещата се отклониха, дали има директна полицейщина, абе има я според мен, но не точно таква какво тук си я представят, аз съм карал с превишена скорост, на червено минах и патрулката даже не мръдна, явно решиха че в 12 на празното околовръстно полу завършено някой бърза да се прибира ... не знам, светофара даже не го и видях, чисто по навик щото те тия светофари денем не работеха. Но на други места пък както ти казвам те спират с изваден пистолет ... ама не това е дразнещото, нещо имам едно чуство че всеки зане какво правиш ... точно обратното на това което би трябвало да е усеането, че в тая голяма държава никой не с ебърка в чуждите работи. И това някак става .. знам ли .. примерно ми намират адреса без да съм го давал, изпозлвайки карти, рпатки и какво ли още не, че и телефона ми намериха, е това ако не е узаконена полицейщина .. значи някой някъде има една огромна база данни и съпоставя разни фактори, и после те продава на търговци и промотъри.

Чет Окт 01, 2009 12:21 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
ТоНи - има къщи и къщи и както знаем само небето е лимит :D . Отделно това с цените е много субективно - аз последно време също се занимавах с ремонти и неща около къщата и такива цени за нормална къща няма :) . Отделно има и друг момент - всички без значение какво разправят идват в щатите за да печелят повече пари (само първите са дошли поради религиозни свободи :D ). Е не е логично ние да искаме да печелим много пари, а другите като искат да им отричаме тая възможност. Та с две думи искам да кажа, че труда в щатите е скъп, особено пък що се отнася до лицензирани и сертифицирани строителни работници :) .

Ела тук и ще видиш за какво става на въпрос :D
Всяка по такава професия - лиценз иначе не може да я работиш. По къщата ти не може да ръчкаш кой знае какво ако имаш застраховка, всичко трябва да е свършено от лицензирано лице. :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Окт 01, 2009 12:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене, тук е същото, така че съм запознат :) .

Тони, в момента да се построи къща, без обзавеждането е между 170 и 200$ на квадратен фут (1700-2000$ на квадратен метър) в зависимост с какво качество са довършителните работи. Това е без земята, така че смятай сам къща от 300 квадрата колко ще излезне да се построи :) .

Чет Окт 01, 2009 1:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бахтий крушките, скъсахте им гьона :D

Чет Окт 01, 2009 2:09 pm
Профил WWW

Мнение 
Да се построи къща, като наемеш хора или фирма сигурно е така, аз ти казвам кава цена сметнах за материалите, аз знам колко искат за строителство, та си правих сметката че колкото и да плащат на работниците си добре припечелват, нямам нищо против, само споменавах факта. Аз просто отидох до барнс и нобълс, има едНи хубави книжки за строителство, купих си една, и извадих какво има в една кЪща с приблизително сходни размери, след това направих едно малко проучване колко ще ми излязат тия материали ако съм фирма и си ги купувам от съответния доставчик, интеРесното беше че дори от магазини като хом депот да си ги купя, пак цената е доста прилична. Значи основното са дърва и плоскости, после идват тоците, незнам защо тия жичкаджийски истории скъпи излизат, покрива не беше евтин, но него нямах нерви да го търся из специлизаирани фирми, взех цени на плочите дето са в хоме депот .. а може и нещо друго да беше, до гъза ми имаше такъв строителен, не помня на коя верига. Плочки и други глупости пак от там съм гледал, всъщност дървениите и плоскостите намерих само в специализирана фирма, и ралзиката не беше малка. някъде в архивите го имам насмятано, мога да поровя и да видя какви са били цените на различните неща, това го правих просто за спорта ... нямал съм намерение сам да си строя къща. Просто обикалях разни места и гледах как строят и после за колко продават, и реших да проверя колко струва всъщност като материали, и доста се изненадах, имайки в предвид колко излиза в БГ, там е по евтино .. е верно дърво е, и торнадото сигурно ще я издуха, ама в невада торнада няма, а и в индианаполис май няма :).
В момента тук, ако си инвеститор, един кв.м излиза под 200 Евро, строителството имам в предвид. Като казваш че там е 170 на кв фут .. нещо хич не ми излизат сметките. Ти сигурен ли си в тая цена? Новата къща дето я взехме, говоря съвсем нова, при тази цена би трябвлао да са я продали без пари, имайки в предвид че там където се намира земята хич не е без пари, а това беше доста преди кризата, 2006.

п.с. http://www.myrhodesranch.com/rhodes-ran ... homes.html , ето продажни цени в момента, така че това което казваш най верояатно не е себестойност а продажна цена.

Чет Окт 01, 2009 11:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, сигурен съм, че е такава цената. Можеш да паднеш до към 150$ на кв. фут ама това вече е минимум и не се знае какво ще е качеството. Интересното е, че по време на бума 2006 и преди това цените са били средно около 120$ на фут. Предполагам, че заради големите обороти материалите са били доста по-евтини. Отделно как тук си получаваш построената къща е много различно от как я получаваш в БГ (кухни, бани всичко е обзаведено и работи, климатични инсталации и т.н. Единствено ти трябват мебелите и почваш да живееш вътре). Иначе не знам защо си смятал, че покрива е много скъп - аз миналия месец смених моя (около 250 кв. м. е къщата) и цената на цялата работа (материали, труд и 5г. гаранция за труда и 25 г. за материалите) излезна 6к$.

Чет Окт 01, 2009 11:25 pm
Профил

Мнение 
Ами ти си сменил само керемидите, тъй де, плочките, или както там им викат на тия пластмаси, но след дървенията по къщата покрива излизаше най много пари като материали, не мога да се сетя дограмите как бяха.
Аз знам как се продават там къщите, купихме 2 и продадохме една за последните 3 години, едната съвсем новичка, те там в родес в LV ... само дето комунитито май е фалирало тая година, от което пък ни се разминаха енди сериозни глоби, щото никой не беше ходил 6 месеца, и може да се сетиш на какво е приличала градинката, жената като ходи сега каза че спокойно е можело виетнамците да скрият 2-3 отрява в появилата се горичка от кактуси и други пустинни твари, да се чудиш как са се хванали.
Но този линк който ти дадох, цените са актуални, и на тези се продават чисто нови къщи, някои даже сега се дострояват ако не са ги свършили де, та явно много зависи.

Оспамихме на хорта темата.

Та по нея ... гоеми ментата тия лампи .. бях взел скоро две на филипчо, уж хубави .. вятър, и двете умрха за няма и 3 месеца ... и нажажаемите им горят, пробвах на сивлания, на тунгсрам, сега филипси купих, е горят и тва сие, от всички лампи унас само халогенките траят по много, има някои ноикога не съм ги сменял, т.е. работят от поне 4-5 години, имам едни в хола 13, от тях последните 4 години сум сменил 3. Съшите ги има в кухнята, там по често горят, не мога да си го обесня, но и там от 9 има още 4 оригинални, т.е. на 5 години поне. Другите ми прави впечатлението че ги сменям, и сега пак май има две умрели, от сменените... кой го е измислил това осветление, има 100 лампи и лампички и нас, някакъв ужас е, 15 чешита крушки ... чак се дразня :)

Съб Окт 03, 2009 12:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Следваща