Отговори на тема  [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща
ЕС забранявя класическите крушки !? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами ... ОК, лично според мен е така, свободите се ограниават от ден на ден, ако още нямаш отпечатъци на книжката, скоро ще имаш, жена ми вече има .... не е стигнало до твоя шат може би, или кой знае ... скоро и по кредитните карти ще има, помни ми думите.

Вто Сеп 29, 2009 9:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
OK, щом казваш :D .
Иначе не разбрах как по-точно ще ми ограничи свободата наличието на пръстов отпечатък върху книжката ми?
Жена ти от кой щат има книжка (или това е в БГ)?

Последна промяна Dimitar на Вто Сеп 29, 2009 9:31 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 29, 2009 9:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе може да не е толкова страшно, може и да е.
Едва ли някой тук - все едно къде живее - знае достатъчно по въпроса.

Една статистика наскоро някой я цитира по BBC (нали с това се приспивам),
в щатите живеят 5% от световното население и 20% от затворниците на света.
Не ми звучи много насърчително.

Дали регулирането на дейности ще го наречем полицейщина или инак някак
няма значение; все си е беля там, където отдавна е отишло и
може би ще е непоправима беля като стигне там, накъдето е тръгнало.
Нямало да има държава, дрън-дрън. Държавата няма друга работа освен
да контролира войската и полицията, ако обществото е здраво. Колкото повече
всички плачат за регулиране от държавата, толкова по-недъгаво е дадено
общество. В щатите плачат доста по-малко отколкото в Европа, та са по-малко
недъгави навярно, но и те плачат в същата посока та ни гонят с бързи стъпки както ги гледам.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 29, 2009 9:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
..
Иначе не разбрах как по-точно ще ми ограничи свободата наличието на пръстов отпечатък върху книжката ми?
...

Е ти правиш ли се, че не разбираш или наистина смяташ, че това няма значение.

Вто Сеп 29, 2009 9:33 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tqi, противоричиш си пич - как хем държавата не трябва да е полицейска, хем единствената и задача трябвало да бъде да контролира полицията 8) ?

Вто Сеп 29, 2009 9:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Dimitar написа:
..
...

Е ти правиш ли се, че не разбираш или наистина смяташ, че това няма значение.

Наистина смятам, че това няма значение, защото не виждам как тоя отпечатък би попречил на нещо, което искам/смятам да правя.

Вто Сеп 29, 2009 9:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Къде видя противоречие пък сега.

Това, че на държавата и е работа да контролира полицията не я прави полицейска.
Полицейска я прави размерът на полицейския апарат най-вече, и законите, които
касаят контрола му над публиката.

Ама ти нещо много ги взе присърце тия общи приказки, нямах намерение да ги закарвам
и дотам, където са, представях си го като разговор над чаша бира. Аз спирам дотук, нито
толкова много ме касае темата нито бих искал да ти губя времето, не ме взимай насериозно.

Тук съм сериозен само в техническите раздели на форума, или поне се опитвам да
бъда. Със сигурност само там мога истински да претендирам за компетентност :-) .

Вто Сеп 29, 2009 9:39 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Аз спирам дотук, нито
толкова много ме касае темата нито бих искал да ти губя времето, не ме взимай насериозно.

Ами не, че ме касае чак толкова какво мислиш ти за САЩ и дали да те вземаме на сериозно - даже можех да го подмина ей така и въобще да не му обърна внимание. Но просто искам да ти кажа, че ей така се раждат най-различните митове и теориите на конспирацията :D . Накрая се получава така, че като се прибера в БГ и някой там почва да ми обяснява какво било в щатите и че това, дето аз го виждам докато съм там не било вярно, без даже да е излизал тоя някой някога от БГ. И то точно защото, брачеда, на стринката на балдъзата му бил чувал някой да казва, че един друг пък бил видял нещо си някъде. И той бил убеден, че това нещо няма как да не е в щатите например :) . Аз все си мисля, че сме големи хора и въпреки, че раздела е общи приказки все пак трябва като кажем А да сме готови да кажем и Б, а не просто ей така да си правим лаф мохабет колкото да си убиваме свободното време :)

Вто Сеп 29, 2009 9:49 pm
Профил

Мнение 
Те скоро и ДНК ще започнат да събират, спокойно, нищо на никого не пречи директно, говорим за полицейщина, както акзах там така са си го направили че на никой не му прави голямо впечатление. Книжката е от индиана, днес там, скоро навсякъде :), и тук всичко ново ще е така, няма как.

Относно адвокатите ... дано не ти се случва да научиш колко пари вземат, ние позлваме и мога да твърдя че са кожодери, ама нищо не може да се направи .... е ако пък сравним че за боядисване на къщата са искали 60 хиляди .... фирмения адвоката е като коледарче.

А относно многото затворници, това е резулта и от полицейщина и от съдебна система, не съм единствения който мисли че там много хора влизат за глупости в затвора, ефекта в ниакаъв случай не е поправителен. Да лежиш за дребни престъпления не поправя а разваля, това влязъл в затвора и станал човек ...

Вто Сеп 29, 2009 10:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ТоНи - ето това е линк към изискванията за книжките в Индиана и образец на самите книжки:
http://www.in.gov/bmv/files/Indiana_Dri ... er_One.pdf
Никъде няма пръстов отпечатък (освен ако не става въпрос за професионална книжка за камион и то само ако се превозват опасни материали, но отпечатъка пак не е върху книжката а се взема само за досието). Даже доколкото на мен ми е известно няма документ за самоличност в САЩ с изключение на зелените карти, върху/в който да има пръстов отпечатък. Преди 2-3 години имаше идея да правят федарално ID, което да я има тая информация, но се вдигна голяма олелия и размислиха :) . 60к за боядисване на къща нищо не значи без да се каже колко е голяма къщата и какво точно представлява, но мога да те уверя, че за средностатистическа къща цената за боядисване е по-скоро до 6к от колкото 60к. За сведение само в Индианаполис средната цена на къщите е около 115к, така че няма как боядисването да е 50% от цената на къщата. Разбира се някой може да ти поиска толкова пари, но това не значи че цената е толкова :) . Не знам защо намеси цените за боядисването и адвокатите в темата, но както и да е :) .

Вто Сеп 29, 2009 10:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Понеже не намаляваш темпото и си открито агресивен в отговорите си към мене,
да те поуспокоя: като ти предлагам да не ме вземаш насериозно не ти предлагам
да вземаш себе си по-насериозно.

Сря Сеп 30, 2009 12:06 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз не се взимам на сериозно - ти явно се взимаш с обобщенията си къде по света какво било. Ама карай - явно темата и в частност тоя спор замина тотално в киреча, така че няма да те притискам повече да ми обясняваш какъв ти е проблема с полицейщината. Така че споко - който има глава на раменете може да си прави и сам изводите и заключенията :) .

Сря Сеп 30, 2009 1:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Взимам се насериозно когато смятам, че е уместно, но в случая не го правех.
Какъв проблем имам с полицейщината, ами аз смятам, че всеки нормален човек
има проблем с нея ако върви нагоре - сега ми кажи, че тенденцията не е такава.
Не мога да си представя, че някой няма да има проблем с това да му слагат
единен каторжен номер и да си слага отпечатъка и ДНК-то до него в базата
данни, дето някой си ще има достъп до нея. Но може и да греша - ето ти твърдиш,
че нямаш проблем с това. Предполагам, че бихме били от различните страни на барикадата,
ако се стигне дотам. Но засега още нещата не са се сринали толкова, та по-практично би било да
сме от насрещните страни на масата с бирата.... :) .

Сря Сеп 30, 2009 1:52 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Един ден .... ще поживеем, ще видим :D . А иначе най-силния ми аргумент срещу идеята за полицейщината си го оставих за на края и той е: коя е тая полицейщина, която ще остави "овцете" да се въоръжават като за световно като премахне всякакви пречки пред това да си купиш оръжие :? ? В някои щати даже няма изчаквателен период както е в Илиной - 3 дена. Отиваш в близкия магазин, показваш си шофьорската книжка и си тръгваш с каквото ти душа сака между револвер и АК-47 с премахната възможност за автоматична стрелба (все пак трябва да има някакво ограничение) или пък снайпер Драгунов. Като отида в неделя на стрелбището да стрелям и трябва да съм там 1 час преди да отвори, защото иначе ще чакам поне 3 часа да се освободи коридор :) . Аз поне нещо не мога да схвана идеята как хем ме контролират тотално, хем ми позволяват да държа в мазето си цял арсенал с оръжие и муниции и като отида в Уолмарт, докато си купувам кукички за въдица, така между другото да сложа в чантата и едни 500 патрона :? ?

Сря Сеп 30, 2009 4:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
.... . А иначе най-силния ми аргумент срещу идеята за полицейщината си го оставих за на края и той е: коя е тая полицейщина, която ще остави "овцете" да се въоръжават като за световно като премахне всякакви пречки пред това да си купиш оръжие :? ?...

Ми добър е аргументът, и отговорът е очевиден - ако сравняваме с Европа, където хората са
длъжни да ходят голи, че да могат тия с пушките да ги тормозят на воля, явно тая с най-свободен режим.
Никога не съм го отричал. Но набира скорост и там - и тия антиутопични истории с ДНК и пръстови
отпечатъци от всеки - които неизбежно ще се случат ако вече не са факт - са си полицейски
кошмар, поне аз така го виждам. Неизбежен резултат от пренаселеността, естествено, но
от това не ми става по-лесно поносим, точно обратното.

Сря Сеп 30, 2009 11:30 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща