Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Прото платка ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Прото платка ...
Не знам що ама тая платка ме кефи, навява ми мисли за едни стари апаратури дето се занимавах с тях преди години ... иначе девайса е от прост по прост, праща 4 входа на РС-то, ама ме накефи как стана ... безсмислена тема ама ...

Прикачени файлове:
Image016.jpg
Image016.jpg [ 310.18 KiB | Прегледано 1183 пъти ]
Пет Сеп 25, 2009 6:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Можеш ли да предоставиш малко повече информация за самото устройство, схема и софт...

Пет Сеп 25, 2009 7:26 pm
Профил

Мнение 
Да не искаш да кажеш че си подкарал MAX232 на юсб- ако е така кажи как стана

Пет Сеп 25, 2009 7:51 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Сигурно взема захранването от УСБ-то.

Пет Сеп 25, 2009 7:57 pm
Профил

Мнение 
Да USB е само за захранване ... мога да споделя всичко, ако някой се интересува от нещо толкова елементарно :), схемата е в пдф-а, това което е с разширение jpg, всъщност е с разширение hex, ама не приема такива форума. 4 входа, предава се по rs232 във формат х х х х \n\r, като x е състоянието на входа, предава се само при промяна на някой вход. Порта е 9600, 1 . На всеки вход има цифров филтър, май 10 препълвания на таймер 1 който е без прескалер, т.е. около 1.5 с, не съм го смятал нито ми е трябвало конкретна стойност, просто ми дойде числото 10 на ум, това не е правено за бързи процеси :) Като програмираш му казваш да позлва вътрешен осцилатор, MCLR го махаш, да позлва вътрешния, wdt ти е активиран, както и всички други екстри без LVP.

Но като цяло за тов анещо не си струва изпозлването на F628, със същия успех може да е всяка една 12-ка, просто такъв ми се моташе. Та входовете са там на колекторите на оптроните.

Прикачени файлове:
con_soft.jpg
con_soft.jpg [ 2.9 KiB | Прегледано 1515 пъти ]
wdesk.pdf [7.63 KiB]
202 пъти
Пет Сеп 25, 2009 9:28 pm
Профил

Мнение Re: Прото платка ...
ToHu написа:
Не знам що ама тая платка ме кефи, навява ми мисли за едни стари апаратури дето се занимавах с тях преди години ... иначе девайса е от прост по прост, праща 4 входа на РС-то, ама ме накефи как стана ... безсмислена тема ама ...

какви ли не чудеса съм виждал на такива платки, примерно 44 пина PLCC някакъв контролер, и 20тина интегрални схеми около него, конектори и светодиоди транзистори релета и даже работи....
аз също ги ползвам постоянно но основно за прости неща
също ползвам т.нар. breadboard, малко са кекави връзките но това е най бързия начин за сглобяване на схема с 10-20 елемента, ползвам го за тестване на отделни звена от по голяма схема

Съб Сеп 26, 2009 12:14 am
Профил

Мнение Re: Прото платка ...
ToHu написа:

Добре де ,ама най-красивата част не се вижда - страна спойки. :)

Съб Сеп 26, 2009 12:29 am
Профил

Мнение 
Красива е бре .... ама снимам с телефон, а там много калай, и блести, блести .. нищо с ене види :) Ето нещо от вчера, ама не е и на фокус много, тия отблясъци му ебават мамата, а днес вече се позлва и не става за снимки :)
На такива платки наистина са правени чудеса, и за много по сложни неща съм ги ползвал, ама не тия, ами има едни с растер 1.27, там може да сложиш доста повее цокли и компоненти като тип. А тая ... не знам, съвсем без да искам я подредих така, и ми навя спомени за едни асфалтополагащи машини а и за едни кантари от преди 40 години, там така бяха строени в редички .... обзема ме носталгия нещо :)

А за ползване и аз ги позлвам, особенно такива дреболии, или като дойде някой познат и каже, абе айде ми направи еидн темометър за сървърното да предава по RS .. или пък някой ресет модул ... Имам едни платчици дето ги правих отдавна и ми артисаха, налепени с 8051F320, много малки и със изведени портове на тях, та една таква платчица, кацнала в-у една прототипна и на прототипната само захранване и интерфейси някави ако има .... много бързо, ще взема да си пусна още като свършат, тука хищника и дистанционни прави с тях, и в едни подсветки маи ги слага, че даже май натика еднса от в лаптопа да му регулира вентилаторите, аз мислех да ги изхвърлям.

Прикачени файлове:
Image013.jpg
Image013.jpg [ 193.78 KiB | Прегледано 1120 пъти ]
Съб Сеп 26, 2009 9:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]