|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:04 am
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Уредите няма как да разберат, че са мостри , та да се сдобият с дефекти. Единствено могат да имат мазни петна от много пипане. И затова трябва да ги продават с намаление. Ако се направят на разсеяни, поискайте да говорите с управителя на магазина. 5% отстъпка е гарантирана. Имам такъв телевизор вече 2-ра година. И гръмотевичен удар издържа.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Сеп 11, 2009 7:11 pm |
|
 |
|
dany_ggz
Ранг: Минаващ
|
Ако не кажат от магазина - няма как да разберете че си купувате моста. Ако е някакъв уред от фирмен магазин - ще си я купя, ама електроуреди от веригите дето продават всички световноизвесни и световно неизвесни марки - НЕ.
Та да доразкажа историята с хладилника дето споменах в предния ми пост. Един път му изгоря компресора - смениха го (само след месец чакане и ако не се сещате ще ви кажа, че по закона за всеобщата гадост изгоря в средата на лятото), след като го смениха, хладилника работи цели 3 дни и му дефектира някаква термосонда - заявиха я и след 1 месец чакане я изпратиха от София (живеем в Пловдив) я смениха и след цели 3 дни работа и новия компресор изгоря. Междувременно за да "наблюдават" хладилника го транспортирахме до офиса на фирмата. Лошото беше, че не става въпрос за портативен хладилник за бира, а за хладилник 200 литра с фризерна част още 98 литра. Сега е заявен нов компоресор и чакаме да видим кога ще го сменят. Междувременно разбрах как се връща този хладилник, защото той просто не работи. Схемата е - нямам думи. Та - транспортирам си хладилника до София (естествено с мой транспорт), за да му направят профилактика, да отстранят повредите, да му сложат здравите части да работи не знам си колко си време и ако през това време се развали - пише се протокол и хладилника се заменя с нов. Добре че хладилника не е мой и добре че преди да си купя какъвто и да е уред, най-напред чета гаранционните условия и начините за връщане на стоката!
|
| Чет Сеп 24, 2009 12:49 pm |
|
 |
|
sthx
|
Наистина четенето на гаранционните условия май става най-важната част от покупката - по-важна и от марката. Ще трябва вече да ходя с лупа в магазините, защото и търговците не казват всичко. Гаранцията може и да е голяма, но става нищожна, ако :
-преди да монтираш нещото не го занесеш в определен сервиз в София или Пловдив.
-ако не го монтира пак единствена фирма в радиус 150 км
-ако не носиш на периодичен 6 месечен преглед във въпросния сервиз.
-ако е повредена единствената въртяща се и същностна част в уреда
Някои или всички от горните безсмислени дейности са срещу заплащане, но даже и да са безплатни, времето и транспорта не са.
Накрая като се зачудиш дали уреда трябва да ти служи или ти на него махваш с ръка и психически се настройваш да се оправяш сам. Не цитирам фирми и магазини, щото май няма вече изключение.
Изникват в главата три търговски мъдрости, последната от които е доста нецензурна, за което моля за извенение.
- Гаранцията е до портала.
- Клиентът има две права: да плаща е да се маща.
- Клиентът винаги е прав. Трябва да се изпълняват всичките му желания, и обувките му можеш да лижеш, ако поиска. Важното обаче е кой накрая ще застане отзад.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 30, 2009 7:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Окт 26, 2009 12:23 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Всяка реклама (търговско предложение) предполага, че човека с парите е идиот. Вероятно и за търговците е очевидно, че не всички са идиоти, но явно тъпанарите, които се влияят от рекламните изстъпления са достатъчно, и осигуряват нужния на разбойниците оборот. Ако не беше така, щяха ли да се срещат такива предложения. Вярно, че и между търговците има идиоти, но трябва ли да си разплетем чорапите от мъка, заради това?
|
| Пон Окт 26, 2009 1:21 pm |
|
 |
|
nik
|
за разликата в цената ли говорим? ако това ви е проблема, то бих казал че не е проблем, даже необходимост, например хора като брат ми винаги търсят и купуват най скъпото (щом са на различни цени значи другото е по добро.... нищо че са една марка и един модел)
нима не сте били свидетел на разговор във фирма за асемблиране на компютри?
влиза някакъв който никога не е работил на компютър и казва: искам най мощния компютър, съответно продавача почва да точи брадвата и накрая му продава най залежалата стока (щом иска най мощния значи няма проблем и употребявани части да сложи) на цена като за най мощния компютър. накрая всички са щастливи.
|
| Пон Окт 26, 2009 2:07 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе чуждата тъпотия не е само чужд проблем, за жалост.
Тия, дето печелят мамейки тъпаци, после с парите отиват и купуват пушки и т.н.,
с които държат под контрол и обират (приоритетът в същия ред) и нетъпаците.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Окт 26, 2009 4:15 pm |
|
 |
|
ash
Регистриран на: Чет Дек 18, 2008 9:00 pm Мнения: 16 Местоположение: 0x2A
|
За мобилните оператори (въпреки, че в момента са ми много жега) няма изобщо да започвам, защото на всички са ни до гуша, но ще споделя копие от e-maila ми до арменския поп:
 |  |  |  | Цитат: To: priest@armenia.comЗа трети и вероятно последен път си купувам поялник от Елимекс, който гърми в рамките на дни... при горе-долу нормална честота и хигиена на употреба. Става дума за това, точно три пъти с вчерашния случай в рамките на година. Мисля, че съм изключил всички варианти да е от мрежата ми. (ПОЯЛНИК ZD23 20W, вносител: Пасат елеkтроникс ООД Стр. произход: Китай) Just sayin' |  |  |  |  |
_________________ Bit happens
|
| Пон Апр 18, 2011 6:52 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Намерил си от какво да се оплакваш ... Купи си един weller и няма да ти гърми в ръцете. Пък те Елимекс едва ли имат вина за това че не можеш да си избираш читави инструменти.
|
| Пон Апр 18, 2011 7:46 pm |
|
 |
|
ash
Регистриран на: Чет Дек 18, 2008 9:00 pm Мнения: 16 Местоположение: 0x2A
|
Мда... един приятел постоянно ми повтаря да не си троша парите по евтини неща, ама... ей го вна.
Принципно хващам поялник рядко (макар, че натискам да имам време да го правя по-често), но не може да си само програмист, трябва поне да го държиш (поялника) от дебелата страна. Та, в този смисъл, се хвърлих на най-лъскавото от евтините, което може би е принципно лайняно ...
_________________ Bit happens
|
| Вто Апр 19, 2011 10:52 am |
|
 |
|
tgi
|
 Allied Electronics - TX, Fort Worthh - крадци.
Тия крадци за поръчка за $125+ ми дръпнаха $508+ от картата.
Без никога да съм оторизирал повече от $125-те.
Пратиха ми някакво "delivery notification" (email) в който пишеха $383+ транспорт.
Въобще не са ми искали съгласието за тая сума (както мисля пише в сайта им, че правят).
Като се оплаках лелята на телефона обеща да върне $283+ (та да стане $100 транспорът ми).
Има да си ги чакам, естествено.
Днес получих пакета - поне кутиите, дето бях поръчал бяха вътре (3.6 kg пакет).
А фактурата е за $125 и нещо само. Нито дума за останалите $383+ , не се виждат никъде
освен в разпечатката на картата ми и в оня безсмислен email (имащ нулева стойност).
Няма да посветя остатъка от живота си на преследването на тия $283+ дето ми ги
дължат но ако мога да ги наковладя на темошните данъчни (IRS), че взимат пари и
не ги фактурират навярно ще го направя.
Във всеки случай смисълът на поста е: не давайте детайлите от картата си
на www.alliedelec.com . Чиста проба крадци, знаещи че са такива.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 19, 2011 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Allied Electronics са си сериозна компания и не ми се вярва да са крадци. Най-вероятно или някой служител не си е свършил добре работата или нещо не сте се разбрали. Отделно да ги плашиш с IRS заради фактура е леко смешно за тук, защото тук фактурите нямат стойността, която им придавате в БГ. Най-добре ги заплаши с BBB (better business bureau) или пък, че ще се обадиш на банката си да канселира цялото плащане  .
|
| Чет Май 19, 2011 10:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това с банката не става. Късно е, опитах.
С IRS че не мога да ги уплаша е полезно инфо, подозирах нещо такова но не го знаех.
Това BBB не го знам, ако ми остане време може и да опитам. Те на телефона все още
ми твърдят, че искат да върнат $283, било им в системата. Е там е от понеделник, не и
на път към моята сметка.
Както и да е, ако има развитие ще постна.
Сериозна фирма може и да са, но са измамници и го правят съвсем разчетено. Може би не
с US клиенти а само с външни, че им е безопасно.
|
| Чет Май 19, 2011 10:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Обикновено банката праща парите на търговеца около месец и половина-два след плащането  . Точно банката трябва да ти помогне най-много в случая като им покажеш фактура за 135$ и плащане за 383$. Каква е тая измислена банка, дето ще си затвори очите пред такова нещо  ? По-добре банката изтипосай тук, вместо Allied Electronics  . Това в ерата на интернет не върви, защото за нула време ще им се разкаже играта. Аз още продължавам да твърдя, че е станала грешка  .
Понякога отнема и до 10-на дена да се постне такава транзакция обратно в сметката.
|
| Чет Май 19, 2011 11:22 pm |
|
 |
|
tgi
|
Каква е тая банка, ами БГ банка. Осчетоводена транзакция, нищо не могат да направят
или поне така ми казват. Питах още докато сумата беше само блокирана от сметката ми,
не осчетоводена. Не може да се спре. И в щатите карта (payoneer-чава) не може
такива работи, като платя парите си излизат веднага и дотам. За живеещите в щатите
навярно важат други закони и затова е легално за тамошните фирми да крадат само
от външни клиенти.
Това с ерата на интернет не им дреме. Намерих и други някакви с подобни оплаквания,
повечето хора са толкова ядосани като ги пишат, че изглеждат обикновени саморепкарали
се загубеняци.
А и повечето хора не могат и да пишат и всъщност са загубеняци  .
А това с 10-те дена дето ми го разправяш е просто смешно. Пожеланието за пускане
на refund си стои в тяхната (на allied) система от понеделник, ще има да ги чакаш тия
10 дни да мине през банката като не са направили нищо повече от някакво вътрешно
мемо.
Знам когато ме крадат и когато става грешка, в случая постнах нещо в тая връзка
и в англоезична нюзгрупа ако това го видят и решат да ограничават някакви щети
може и да имам късмет. Но първото - да го видят - е много малко вероятно, та второто ли.
Както и да е, ти им давай картата си на воля - а другите, които четат това, правете
си сметката.
|
| Пет Май 20, 2011 12:18 am |
|
|