|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 10:07 am
ЕС забранявя класическите крушки !?
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе ... ша си туря един резорвар 10 тона в градината. икато се прибера ша включвам алфата да гълт аот там и ша я оставя на 6500 об да я държа топла, ще им дам аз едни емисии едно чудо ... ама алфата ми много добре изгаря .. ще взема някой стар вартбург или трабантоса .... направо клъстер ще направя, и кво ша микажат .... ми аз като имам пулс 90 сигурно и повече кислород харча, кво данък и на това ли ще ми турят ... плаче тая европа за геноцид, ама такъв дето хитлер ще им се струва като дете коледарче, не 60 млн ами 6 млрд има за изтребване ....
|
| Вто Сеп 15, 2009 5:18 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 |  |  |  | ToHu написа: За краставиците имам съвсем логчно обеснения, понея ония там са педали, ама грозни педали и никой не ще да им го тури, те изпозлват краставици, а според мен с кривите краставици им е трудно, затова искат да ги забранят за да има само праив които ще им влизат много по лесно .... няма да се учудя ако и с круките има такава конспирация, тия нажижаемите повечето са с доста тлъст балон, а енергоспестяващте по удължен и тънък, някои дори спирални, къде, къде по лесно ще си го бутнат у заднико ... та цялата работа идва от европедали .. ама кво се чудим, с такива педалски членове като франция и великобритания ... Скоро ще забранят и суджука щото е крив на подкова, помнете ми думата, само шпек, и то не от дебелия .... |  |  |  |  |
 ахаха--точно така си е 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Сеп 19, 2009 8:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Сега вече ще забраняват и да си слушате МП3 плеърите силно, че може да оглушеете  :
http://dnes.dir.bg/2009/09/28/news5139140.html
|
| Пон Сеп 28, 2009 3:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Както е тръгнало, ще имаме скоро причини за носталгия по свободите от
съветско време.... Че имаше тогава и желязна завеса, зад която да избяга човек.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 28, 2009 5:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Едно време си беше рай ... да слушаш свободна европа беше лошо, затова хората тайничко си слушаха, и се кефеха, сега мое слушаш всичко, и никой на нищо не с екефи. Едно време метала беше лоша музика, почти забранена, една касетка се презаписваше по 50 пъти, и всичко се намираше, и като слушаха хората се кефехя, сега има всичко, и слушаш и не чуваш, все тая дали слусша рака пиратка или цепелин. Нямаше филми, и се събираше народа да гледа седморката на блейк или шогун, сега има всичко, всички гледат и никой не се кефи. Едно време шоколадовите яйца бяха в кореком, а банани с епродаваха по нова година, беше голямо щастие да имаш едно от двете, и малкии големи се радваха .. сега ги има навсякъде, хем по гадни, и никойне им се радва ... Едно време хората не бяха свободни, но живееха като такива, сега са свободни, и живеят като роби ... те тва е демокрацията ... както писах по горе, диакттура трябва, и всички ще са щастливи 
|
| Пон Сеп 28, 2009 6:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе аз никак не бях щастлив от всичко това и съответно избягах.
Лошата новина е, че от сега надигащата се диктатура вече няма къде
да избяга човек. Другата - може би още по-лоша - новина е, че на повечето
от 6-те милиарда не им стига акълът да видят, че диктатурата вече е факт,
само и трябва още малко да обхване всичко така, че Оруел ще си скубе
косите от оня свят, че не се е сетил и за това - и ще се успокоява, предполагам,
че е сложил заглавие 1984 а не 2012 например...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 28, 2009 6:50 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@tgi,
Няма "сега надигаща се диктатура"! Просто след 90г идеологическата диктатура се смени с икономическа, с всички произтичащи от това проблеми за болшинството от хората. Задаваш ли си въпроса защо хората от моето (и твоето) поколение в целия бивш соцлагер изпитват носталгия по ония времена?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Сеп 28, 2009 7:00 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе аз не изпитвам носталгия - ама никаква - по ония времена.
Това беше и част от смисъла на първия ми пост.
Но диктатурата си се надига и е в процес на завзвемане на територии
в глобален мащаб, за съжаление. Свободите, които имам сега, са определено
повече отколкото тогава, когато трябваше да бягам (80-те); но са по-малко
отколкото преди 10-ина години и усещам как затягат примката всеки ден и
не виждам какво може да ги спре (в глобален мащаб, де да беше локален
БГ проблем, ей я къде е границата).
|
| Пон Сеп 28, 2009 7:08 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не се надига диктатурата, а отново идва времето на строгите правила. Света разбра, че прекалената "демократизация" и богу не е драга....
Както казва един мой приятел:
"Всяка жаба да си знае гьола, мястото в гьола, реда на квакането и щъркелчето" 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Сеп 28, 2009 7:17 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми не знам кой какви жаби строява, но аз доброволно не се строявам - и не съм лесен за насилствено строяване.
В крайна сметка едва ли ще успея да подам глава от камарата затрупали ме под строй ме жаби, силите ми
може и да не стигнат за това, но със сигурност няма да бъда една от многото жаби - достойнството си
човек винаги може да избира дали да го загуби или не.
|
| Пон Сеп 28, 2009 8:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нещата не са отскоро така. Според мен идеалното място и време за живот е било в САЩ 50-те и 60-те години, и хората са били други, и страната, това разбира се в близката история.
В САЩ от 70-те насам малко по малко си настъпва диктатура и полицейщина, а и ЕС не изостава. В момента в ЕС основните проблеми не са в надигаща се диктатура, а точн обратното, от много демокрация се отива към жив социализъм, в ръцете на малоумни бюрократи .. диктатурата няма нищо общо. Ако имаше място за диктатура, първата работа на диктатора ще е да се оттърве от тая безмозъчна бюрокрация, и да отмени 90% от всички малоумни закони, те по никакъв начин не улесняват управлението.
|
| Пон Сеп 28, 2009 9:00 pm |
|
 |
|
tgi
|
Съгласен съм май с всичко, Тони - не ме занимава разликата между диктатура,
социализъм и разни други форми на маршировка, не ми понася нито една от
вариациите.
През 50-те и 60-те е имало в щатите също бая движение към полицейщина, но
истинският напредък на мероприятието е наистина много по-късно, в много тежка форма
от 20-ина години насам (и според мене във фатална форма от 9/11 насам).
|
| Пон Сеп 28, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Само да спомена, че ако има някаква полицейщина в САЩ то аз във всекидневния си живот не съм разбрал нищо за нея. Ако ми кажете как да разбера ще се радвам  . До сега каквото и да съм се опитвал да правя не съм срещал никакъв натиск върху мен нито пък някой да ми е пречел с нещо  . Също така никой не ме е карал да правя нещо насила. За срещите ми с държавните чиновници/бюрократи - срещал съм се само веднъж с тях няколко дена, след като дойдохме трябваше да си изкарвам SSN (нещо като нашето ЕГН) и после за шофьорската книжка. От тогава до сега ако ми е трябвало нещо да правя е ставало само он-лайн за броени минути и да чукна на дърво без никакви проблеми до сега. Та ако има някаква полицейщина или намеса на държавата в живота на хората аз поне до сега съм бил от щастливците, на които не се е случвало това. Ако пък имате предвид полицейското присъствие по улиците, то аз поне не мога да го нарека това нещо лошо, защото хората поне си вършат работата и наистина гонят "лошите" и даже и ги хващат  .
|
| Пон Сеп 28, 2009 9:34 pm |
|
 |
|
tgi
|
В прекия смисъл - както в БГ - очевидно няма. Не би и работило, тук
хората са свикнали да бъдат мачкани и ако никой не ги мачка се чувстват
уплашени и им е неуютно (една от главните причини да се чувствам чужденец тук
откак се помня).
Но приказките как държавата не се месела в щатите са наивни. Естествено, че няма
да я видиш да ти се меси, ако водиш живот близък до средностатистическия. И не е
нужно държавата да се меси, за да има намеса, establishment-а е повече от достатъчен
за да държи 99+% в кюпа, щастливи или не дотам.
Но от т.нар. "криза" насам всичко се крепи на магия - и не ми е ясно колко ще
удържи магията, не знам кога в планетарен мащаб публиката ще разбере, че кризата е била
такава на печатницата за долари - сега понасмогнаха малко с отпечатана хартия та
и кризата взе уж да минава (всъщност истинската престои да започне, като почнат да питат
Бернанке дали е усвоил похватите си в икономическия университет "Р. Мугабе" в Хараре,
тогава за всички ще е очевидна).
|
| Пон Сеп 28, 2009 9:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
tgi, а какво се предполага, че ще правя извън средностатистическото, че да ми пречи държавата. Ти например какво би правил или правиш в момента та "полицейската" държава да ти пречи ако беше в щатите? Отделно в днешно време цял свят печата като луд пари, не знам защо обвиняваш само САЩ за това, както и за кризата. Сегашната криза започва в Европа далеч преди САЩ да са се появили в уравнението. Това става през 2000 г. по времето на Клинтън, когато премахват регулациите в банковата сфера, точно за да могат да настигнат Европа в кредит бума и понеже американската икономика е била доста по-силна от Европейската успяват много по-бързо да надуят балона и съответно после да го спукат. Та затова доста незапознати и игноранти хора продължават да си мислят, че само САЩ са виновни за въпросната криза, което както казах въобще не е вярно. Даже делегуриран банковия сектор - нивата на левъридж никога не минават 1 към 30-33, докато в Европа банките стигат до 1 към 45 и поемат такъв дълг, че той се оказва съпоставим с БВП на страната, в която са им централите. Нещо, което никога не се случва в САЩ. Но както и да е де - въпроса беше за полицейщината и моя към теб беше ти с какво се занимаваш та би я усетил/срещнал ако беше в САЩ  ?
|
| Пон Сеп 28, 2009 11:10 pm |
|
|