| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
докъде се добутахте?
заредихте ли ОС?
|
| Вто Юни 21, 2005 12:04 pm |
|
 |
|
ex-man(íåëîãíàò)
|
Ààà. Ïóñíàõìå ãî. Îòðàáîòèõìå çàðåæäàíåòî. Eboot çà 5.0 îáà÷å å áúãàâ è íå ùå äà ïèøå âúâ ôëàøà. À è äðàéâåðèòå çà 5.0 ñà ìàëêî.
Çàñåãà êðåòàìå íà 4.2. PS/2-òî íà áîðäà å áóòàôîðèÿ. Çà íèùî íå ñòàâà...
|
| Вто Юни 21, 2005 5:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ама вие с СЕ ли го борите?
останах с впечатлението, че някакъв linux ще качвате.
PS-2 е куцо не само на този чип, не се юркай. даже съм учуден че го има.
аз сега се загледах - ще правите платка за безоловно BGA? или само за разработка ще го ползвате?
и последно: това чудо има ли радиатор/перка? колко грее?
|
| Вто Юни 21, 2005 6:22 pm |
|
 |
|
ex-man(íåëîãíàò)
|
Íà ÑÅ ñìå, äà. Ëèíóêñà íÿìà êîé äà ãî ïðåáîðè, à è îò äðóãî ìÿñòî ñìå îãðàíè÷åíè...
Äî ïëàòêà îùå íå ñìå ñòèãíàëè. Íå ñìå ãî ìèñëèëè îùå, àìà ùå òðÿáâà äà ñå ïðàâè.
Òîâà ÷óäî íÿìà íèòî ðàäèàòîð íèòî ïåðêà. Êàòî ãî áóòíåø å ïðîñòî òîïúë (ðàçñåéâà 0,7W â íàé-ëîøèÿ ñëó÷àé). Ãðåå ïî-ìàëêî îò ÖÀÏ-à çà VGA-òî... 
|
| Сря Юни 22, 2005 9:37 am |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
Че какъв ви е проблема с Eboot-а, това си е един прост TFTP клиент, по-скоро требва да си оправите инициализациите на memory controlera na процесора "в ..\\..\\kernel\\hal\\arm\\fwxsc1.s" - това е за XScale за вашият е нещо подобно или е омазан OEMAddressTable-а.
|
| Сря Юни 22, 2005 12:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не подценявайте проблема с платката, ще обърне каручката!
планирайте поне 3 ревизиии, и то задължително в чужбита! правете поне по 3 броиа на ревизия и планирайте поне по 5 чипа за 3 платки.
...и поне по 5-6 седмици от гербера до напоените платки
много е хубаво че няма перка. ще взема да се огледам и аз по тоя чип...
всъщност, я ми драсни един мейл какво мислите да правите, ако не е много тайно?
мен СЕ-то ме вълнува толкова, колкото абитюрентка - ламда сонда.
|
| Сря Юни 22, 2005 4:16 pm |
|
 |
|
velio
|
tcsa35:
Ами специално на мен проблема ми е, че всичко дето съм го направил до тук ми е на "прима-виста". Хал хабер си нямам от С, пък се занимавам с билдването на ОС, а уж трябваше само схеми да проектирам... В същото време върша работата и на маркетинга (търся фирми и оферти за компоненти) и ... т.н.
Eboot-a пише във флаша и по едно време изплюва че имало грешка незнам къде си (някъде в началото на адресното пространство на флаша, а пък го казва почти в края на писането). Засега не мога да бъда по-конкретен - трябва да попрочета доста нещица за да знам поне какво питам...
ДедоБоре:
За платката е ясно че ще бъдат сериозно огледани нещата. Просто на този етап все още не сме стигнали до нея.
А що се отнася до това какво правим - засега се мъчим да подкараме СЕ стабилно и да го конфигурираме правилно. Какво ще е крайното устройство - не ми дават да казвам, не че е кой знае какво де.
|
| Нед Юни 26, 2005 12:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e?
тука не се говори за седмица, а за девятка.
пускал ли си uClinux на поне от една от поддържаните платформи?
|
| Пет Юли 29, 2005 10:53 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: не подценявайте проблема с платката, ще обърне каручката! планирайте поне 3 ревизиии, и то задължително в чужбита! правете поне по 3 броиа на ревизия и планирайте поне по 5 чипа за 3 платки. ...и поне по 5-6 седмици от гербера до напоените платки много е хубаво че няма перка. ще взема да се огледам и аз по тоя чип... всъщност, я ми драсни един мейл какво мислите да правите, ако не е много тайно? мен СЕ-то ме вълнува толкова, колкото абитюрентка - ламда сонда. |  |  |  |  |
Някакви насоки къде в чужбина ще ми бъдат от полза / и аз започнах да боря едно такова процесорче , но дойде ред на правенето на платка и ...../
|
| Съб Фев 18, 2006 4:54 pm |
|
 |
|
3aek
|
 чети datasheet-а бре човек :)
EP9315 е ARM9 и няма вътрешен флаш, затова няма как да е в списъка на програматора, виж какъв ти е флаша на борда (предполагам Intel) и си го запиши с OCDemon Flash Prog
|
| Съб Фев 18, 2006 8:29 pm |
|
|