|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:51 am
Търся човек за: Изработка на уред за отчитане с памет
| Автор |
Съобщение |
|
backstage
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 05, 2009 6:31 pm Мнения: 6 Местоположение: Перник
|
 Търся човек за: Изработка на уред за отчитане с памет
Трябва ми човек, който може да направи малък уред с датчик, който да отчина броя на преминалите обекти през обсега на датчика. Да има малък монохромен дисплей, на който да се изписват числата и при всяко преминаване да се отчина + клавиатура с 6 цифир и въведен паметта код, с който да се рестартира бройката на 0. Цена по договаряне.
_________________ България е там, където има дори един българин.
|
| Съб Сеп 05, 2009 6:40 pm |
|
 |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
Ами като за начало кажи какъв е обекта дето ще се следи.
|
| Съб Сеп 05, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
the_electronic_m@n
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 8:34 pm Мнения: 76 Местоположение: Русе
|
Това за производствена линия ли е и защо точно монохромен дисплей?
|
| Съб Сеп 05, 2009 9:12 pm |
|
 |
|
backstage
|
Става дума за уред, който да отчита при преминаването на човек. Трябва да се монтира при вратата на микробус, за да отчита качващите се и слизащите пътници. Трябва да е прецизен. Може и да не е с датчик, а ако има някакъв начин с лазер - за да може да е сусвем малък обсега на дейстие и само при прекъсване линията налазера да се отичта, защото бусчето може да се препълни и ако обсега е голям ще отчита всеки който мърда наблизо. Така че най добре с някакъв лазер. Ако може. Дисплея мое да е какъвто ще, няма значение. И е много важно да има клавитаура с поне 6 числа, за да може посредством код да се рестартира роя на отчетените пъници. Уреда трябва да не много голям ида е разположен в удобна за монитарне пластмасова кутийка. Засега ще ми трябва само едон уред, но има 90% възможност, ако всичко е ОК да се произведат още много. Моля да ми пишат сериозни хора. Трябва да се свърши бързо работата. Готов съм да платя колкото е нужно, но се все пак нека го направим с минимални разходи. мисля, че това не е сложно, но тряба специалист. Моля нека, който има желание да ми пише тук, на ЛС или най-добре на email: murtinci@abv.bg После може и по skype да общуваме. Очаквам вашият бърз отговор. И дане забравя - уреда трябва да работи на 12 волтаи да е снабден с кабел, за да се вкл'чва в запалката наавтомобила - поне 2 метра кабел. 
|
| Съб Сеп 05, 2009 11:14 pm |
|
 |
|
relsys
|
И какво става когато пилота реши да си запали цигара?!?
|
| Нед Сеп 06, 2009 12:08 am |
|
 |
|
sthx
|
Ex, мечти, мечти... Лазар не е датчик и може всичко.
Добре, че датчикът не е предмет на заданието. Иначе става.
Май имаше подобна тема преди доста време само, че за автобуси.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 06, 2009 7:48 am |
|
 |
|
Edesign
|
доколкото разбирам става дума за контрол на маршрутките в софия и удар срещу шоферите дето не дават билетчета и си изкарват мноооого прилични дневни надници. Ама може и да греша
Но ако не греша и наистина става въпрос за това то задачата е неизпълнима поради следните причини:
- за да стане работата хората трябва да минават един по един през вратата а не един върху друг както е обикновено в пиковите часове;
- когато хората са вътре натъпкани като сърдели то все някой ще е разположен на пътя на лъча на лазера;
- когато някои от задната страна на буса реши да слезе то слизат поне още 5-6 човека за да може да му направят място и после пак се качват - от тука грешка в резултатите може би доста повече от 150%.
Задачата е решима само когато:
- се закупят малки автобусчета и всички маршрутки се изхвърлят;
- в автобусчетата има 2 врати - една за слизане и една за качване (как ще обясниш на българина, че трябва да спазва това правило е друг въпрос)
- или втора идея е да има малка бариера и да се следи нейното отваряне или затваряне, което означава че трява да се отваря и затваря отчетливо след всеки пасажер - ама това в пиковите часове пак ми се вижда абсурд
А колкото до електронната джаджа ще ти я направим прототипа за 200лв. Ама все пак идеята ми се струва, че отива в категория "Безумни идей"
|
| Нед Сеп 06, 2009 8:07 am |
|
 |
|
plameniv
|
Чак пък безумна.
Има едни като бариера трябва да го бутнеш и то се завърта и се върти само в едната посока, така ще имаш посока и при завъртане имаш отброяване. Ползват го доста по входовете за места като метро, басейни и най вече места където минават хора и ги пуска само ако си платиш. Същото може да се приложи и в автобуса не виждам причина да не става, то е механично с електронно отключване. За излизане ще се ползва същото само че посока навън но на друга врата. Така и да иска да влезе нередовен пътник ще му е малко зор защото се върти в една посока
Слагаш на бариерата един брояч да брой колко маймуни са влизали и всичко е 6.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 06, 2009 8:48 am |
|
 |
|
Edesign
|
човека говори за микробус, така че това въртящото се със сигурност не може да се монтира с тези габарити, с които си го виждал.
Ако се постави такова то ще заеме място може би колкото 5 пътника в натъпканата маршрутка  (е то не че е за смях ама какво да се прави)
|
| Нед Сеп 06, 2009 9:20 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
То ако е за контрол на шьофьора за далавера, има и по-елегантен начин. Бурташ една система за видеонаблюдение (от най-евтините) и на първия ден губиш време да прегледаш записа. Ако го хванеш в поне една издънка, го викаш и му я показваш. Психологическия ефект е огромен. Оттам нататък може да не прегеждаш записите (даже и да не включваш системата). Някой като знае, че постоянно го наблюдават, си върши съвестно работата
|
| Нед Сеп 06, 2009 10:03 am |
|
 |
|
plameniv
|
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 06, 2009 1:30 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И при една катастрофа седиш и се кефиш как горят хората, които не могат да излезнат заради тази бариера.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Сеп 06, 2009 2:00 pm |
|
 |
|
relsys
|
Евентуално 2 оптични датчика през 50 см., свързани към енкодерен вход.
|
| Нед Сеп 06, 2009 2:07 pm |
|
 |
|
backstage
|
Вижте, аз не разбирам от такива неща. Не знам дали може с лазер, просто попитах. Не става дума за София, бусчетата не са чак толкова претоварени и има ПОДХОДЯЩО място за поставябето на датчиците. Само трябва да се направи тази машинка и мисля, че ще се получи. + І 10 човека не е страшно. Кажете нещо повече за тези оптични датчици? Ако някой е заинтересеован от проекта нека ми пише на имейла или направо да даде скайп да се договорим. Аз имам снимка на самите бусове, по която лесно мжем да конетираме разположението и желания ефект, но ще мога да я кача доверера. Очаквам да ми пишете предложения и да вършиме работа. 
|
| Нед Сеп 06, 2009 2:50 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Тази, така наречена от теб "машинка" никак не е проста и лесна за изпълнение задача. Твърде много са факторите, които трябва да се отчетат при разработката и да се направят доста експерименти. Решения има, но това изисква време и пари, а едва ли ще се навиете да ги инвестирате. Помисли за идеята на Zeus. Тя ще е най-лесната за реализация, но ще изисква много човекочасове за преглеждане на записите.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Сеп 06, 2009 5:25 pm |
|
|