|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:52 am
WELLER SOLDERING STATION WS81 - 400лв
| Автор |
Съобщение |
|
cecy
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Яну 25, 2009 2:13 pm Мнения: 5 Местоположение: Варна
|
 WELLER SOLDERING STATION WS81 - 400лв
Продавам чисто нов комплект за запояване Weller Soldering Station WS81
400лв
Последна промяна cecy на Вто Сеп 01, 2009 3:34 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Май 20, 2009 11:06 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Прекалил си с мераците за цената.
От магазина е на същите пари, при това с новия модел стойка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 20, 2009 11:13 am |
|
 |
|
cecy
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Яну 25, 2009 2:13 pm Мнения: 5 Местоположение: Варна
|
ПРОДАДЕН
_________________ Skype:cecycecyyes
|
| Вто Сеп 01, 2009 3:35 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Това си е направо кожодерство с цените в БГ, WS51 тук го взех за $95 преди 2 месеца.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 01, 2009 4:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Мда, а аз за 40-на взех почти толкова добър, не помня марка, голям избор човки .... това там де .. тук преди година вземах една ерса, горе долу и тя там, към 300 лв беше.
|
| Вто Сеп 01, 2009 4:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Айде стига бе. По принцип цените на Weller не се различават кой знае колко по света. Специално съм проверявал за 81-цата - разлика в щатите почти няма. Да не си взел само дръжката със стойката за тия пари?
Всъщност сега се сещам че 51-цата е стар модел и мисля, че вече не се прави. Може и затова да си го взел на примоция. Нищо лошо де, аз с един такъв работя вече 15 години - стоката е повече от желязна. Проблема е че ако го скапеш вече няма резервни части - нагревател и човки.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 01, 2009 5:31 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бе каква ти дръжка бе човек, имам си щанга, ако е само за дръжката
http://www.hmcelectronics.com/cgi-bin/s ... ler-WES51/ , стар модел е, но не е спрян, не се прави в САЩ, ами в Мексико(от 2005г.)
Бе не знам колко години ще изкара, но Weller сравнени с Hakko са пълна скръб, но не ми се даваха $250 отгоре за Hakko.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 01, 2009 8:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми де да знам. като гледам тоя сайт, 50-цата е наистина странно евтина. Забележи че е по евтина даже от WTCPT който е една от първите антики с магнитните човки и незнам ползва ли го още някой. Пък гледам 80W си е на нормална цена - 240$, е вярно че е за шаренката -"дигитална" версия  , а аз купих проста аналогова за тия пари  :):)
Та направо 51-цата е странно евтина, другите са си на цени като в БГ. Ама радвай се де, това си е сделка. Ако не тежеше толкоз, щях да накарам някой да ми донесе. Макар че като свикне човек с 80W, после му е малко тегаво с 50.
Иначе 51 наистина е спрян. Поне в Европа повече няма да се продава. Информацията ми е от два независими дилъра за БГ и Франция.
|
| Вто Сеп 01, 2009 10:43 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
И с какво тия чудесии за по ХХХлв са по-добри от SG109-100 за 15лв?
|
| Сря Сеп 02, 2009 1:37 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
ji4ka за горди пикоборци и SG109-100 е излишна разсипия. Може би някакво поялниче за 5 лева ще е по добър вариант. Нали сте родени да се мъчите,какви са тия глезотии  :):)
|
| Сря Сеп 02, 2009 3:06 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Каква мъка бре? Винаги готов, стреля по всичко, че и святка даже! Е ,вярно , трябва и майсторлък ,но то това вече не касае пикофобите. 
|
| Чет Сеп 03, 2009 12:58 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
поялник напоследък държа все по-млако...
любимия ми уред тва лято беше духалката за топъл въздух.
барбекюто се пали за няма 5 мин 
|
| Чет Сеп 03, 2009 1:28 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
На мен преди време ми припадна един Велер без станцията. Явно е доста стара модификация, от татово време, светлосин на цвят. Като прочетох тази статия го изрових и го закачих на един траф ~24V. Работи пущината, даже имам и 2 резервни нагревателя за него. Обаче човките са малко скъпички. То особеното е само магнитната пресовката отзад с номерчето, дето задейства изключватела при определена температура. Въпроса ми е, някой пробвал ли е да я сложи на друга човка, от тия китайските, дето са по левче. Преди доста време правих опити, но понеже има пресова сглобка, прецаках пръстенчето и от тогава не съм правил опити.
|
| Чет Сеп 03, 2009 2:39 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Ако внимателно извадиш магнитния елемент, можеш да го сложиш на каквото си поискаш - работи си нормално. Пробвал съм преди време.
Преди десетина години си накупих разни човки - орогинални - разни форми, разни номера и още имам няколко, и двата ми WTCP са от още по-преди - работят си безгрешка.
Това, което ми липсва, е духалка за SMD, но не ми се хвърля на нещо непроверено - все на много скъпи попадам.
За целта до сега ползвам или остра човка, или при нужда (за разпояване нпр.) газов Weller. Свикнал съм да внимавам с прегряването - той е до 600 градуса
|
| Чет Сеп 03, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Тия магнитните са перфектни, особенно за асемблаж, но не на много финни неща, също и за по груба сервизна работа вършат перфектна работа, иначе самите те са малко едри. Изобщо Weller са си супер, всичките им модели са хубави, с каквото съм работил нямам оплакване. Имам сега в единия офис някакво аналогово, работи животното без грижи.
А за човките .. по добре си купи оригинална, ще изкара повече от евтините.
|
| Чет Сеп 03, 2009 6:50 pm |
|
|