Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Уникредит Бандит Банк 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Уникредит Бандит Банк
Историята:
Преди повече от 2 години от работата ме накараха да си направя картова сметка някъде, за да могат да ми плащат заплатата. Те ми предложиха Прокредит, а аз не знам защо съм объркал името и съм се натресъл в Уникредит банк. Това, което поисках тогава е "карта с възможно най-ниски такси, местна(за България само)". Служителката ми даде формуляр, на който трябваше да попълня типа на желаната карта, името си и други лични данни. Полето за тип на картата не попълних, като обясних на служителката още веднъж какво точно искам,т.к. не познавам картите им. Тогава тя отметна полето за Маестро, като ми каза, че тези карти били "най-евтините".
До тук всичко добре. Започнах да си получавам заплатата там, но по някакъв необясним начин заплатата ми буквално се стапяше, изчезваше малко по-малко. Един ден реших да засеча какво точно става и преди да направя покупка си направих баланс на сметката. След покупката (за 10лв) видях, че са взети почти 13 лв. Онемях. Бесен отидох до най-близкия клон на УникредитБандит Банк и поисках обяснение на случващото се. Служителката ми взе картата и след малко ми цъфна с новината, че това не било Маестро, а било Мастер карта и не била дебитна, ами кредитна. Като това, че картата е кредитна го останови след като и доказах, че при плащане не ми искат пин код. Добре, викам, станало каквото станало, дайте да оправим нещата, на което чух обикновения за нашите географски ширини отговор "ами то ние нищо не можем да направим". Мамка им! Трябвало да отида там, където е издадена картата и да се разправям. Абе, вашта кожа, викам, къде ще ме карате да се разкарвам заради ваша грешка, я сиктир! ако не ми оправите сега картата я закривам веднага! Да, ама не! Трябвало да платя една "таксичка" от 10 ли беше, 20 лева ли беше. Няма майтап. Имаха наглостта да ми поискат такса, за да оправят своята грешка... Казах им, че тогава няма да я закривам, а просто няма да я използвам, на което не получих отговор или предупреждение за възможното развитие на въпроса....
След този разговор си направих сметка в друга банка и тези ги от*бах.(съжалявам за езика, който ползвам, по принцип не ругая, но тези ме вбесиха).

две години по-късно:
Боледувах една седмица, а болничните ми не ги изплащаха. Тогава се зачудих, дали от администрацията не са ми оставили старата сметка за изплащане на болнични и отидох до уникредитбанк да проверя.
Понеже всичко е отдавана минало и забравено, аз разбира се, не нося картата, и давам лична карта. Девойката ми вика"ами имате 2 лева" и аз се обръщам да си ходя. След две крачки тя се провиква"всъщност имате МИНУС 90 и кусур лева". Първо решх, че има грешка, но уви, грешката беше вярна. Оказа се, че те ми начислявали "такса обслужване" по 40лева на година.
-"абе, викам им, какво сте ме обслужвали толкова, че ми искате сега 100 лева".
-Ами, господине, можете да напишете молба да ви ОПРОСТИМ тази сума.
-Молба?!?!? Аз да ви се моля да ми (о)простите вашата грешка????? Вие нагли ли сте или сте тъпи? (буквално )И за две години не намерихте за необходимо да ме известите за състоянието на сметката, при условие, че имате и телефона и електронната ми поща!??!?!?!?! Няма да пиша молба, а оплакване! До кого да го адресирам(освен до арменския поп) и на кого да го дам?
-Ами до директора(предполагам, че това му е малкото име или фамилията :) ) и да го дадете ето там(сочи с пръст), но тя колежката сега не е на работа, та след две седмици...

Мамка им мръсна!

Как мислите, ако оставя нещата както са, дали като се "събере" необходимата сумичка няма да ме съдят мръсниците, тяхната кожа крадлива?

Сря Авг 19, 2009 3:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Игнорантите си заслужават всичко, което им се случва :) .

Сря Авг 19, 2009 3:54 pm
Профил

Мнение 
Просто тези хора са толкова нагли, че нямам нерви да се занимавам с тях.
А и като се знам, не бих могъл да се сдържа втори път да не халосам някой по главата.
Като ходих в централния офис(това беше втория път) и се навиках(т.е. описания разговор стана на висок глас) на служителката, а тя най-невъзмутимо ми обясняваше "как за тях всичко е наред" . А няма изглед скоро да се успокоя, за да мога да говоря нормално с тях... Алчни мародери.

Сря Авг 19, 2009 4:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Игнорантите си заслужават всичко, което им се случва :) .

Банкерите в доста случаи са мошеници от класа. И чат-пат нагли лъжци.

Сря Авг 19, 2009 5:09 pm
Профил

Мнение 
Има комисия за финансов надзор или нещо такова - там се оплаквай (ама и те там са едни свински черва). Или пробвай в някоя потребителска организация.

Сря Авг 19, 2009 5:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми те нашите банки се учат на мундарлъците от по-големите им хамерикански братя. Аз така отебах карти на Шел и Банк Оофф Америка, безплатни били картите, такова било, онакова било, накрая взеха по $20 всеки месец да ми удържат, накрая отидох и си затворих акаунтите и си прехвърлих сметките в световно неизвестни банки, дето нямат ни веб интерфейс, ни нищо :D Заебах и всякаква кредитна история /* то пък за ко ли ми е */, всичко плащам с дебитни карти или кеш и никакви кредитни карти.

Според мен парите ще си ги платиш като поп, щото ако се зачетеш в условията на договора ще откриеш някъде записано с малки букви , че ако не си използваш кредитната карта дължиш някаква месечна такса на банката ( както беше и при мен, $20 на месец такса ). Т.е. и да тръгнеш да ги съдиш, няма нищо да съумееш да направиш, защото те ще извадят тяхното копие на договора между теб и банката и надали ще се намери съдия, който да се произнесе в твоя полза. Трябвало е да закриеш картата още когато си решил да не я използваш.

Сря Авг 19, 2009 7:29 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
както беше и при мен, $20 на месец такса

Хамериканските банкерчета са достигнали връх, плаща се такса за самия акаунт. Поне в нашта беше така. Освен това е пълна каша и непрекъснато ти дръпват некви пари кой-знае за кво. На един колега му гепиха три месечни такси за 1 месец, после се оказа нещо от сорта, че е сметката е отворена на 31-ви (и за тоя месец се плаща :D ), а другите склониха да ги върнат, въпреки, че си бяха намерили някво тъпо оправдание и за тях.

Сря Авг 19, 2009 8:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не са само те, когато за пръв път си открих сметка в електрическата компания ми взеха $100 депозит, които щели да ми ги върнат след 1 година, да, ама не, ни вест, ни кост от електрическата компания. Няма и къде да отидеш да ги напсуваш, щото всичко става по тИлИфонЯ или по нетЯ. А тия от банката, когато отворих сметката добавиха $100 от тях към моята сметка, демек вижте ни кви сме загрижени банкери, след това за една година си ги взеха обратно, чрез разните вратички. Тук кат видя нещо free бягам като опарен :)

Сря Авг 19, 2009 9:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми виж сега - Булбанк са НАЙ-ГОЛЯМАТА БГ банка. От тук насетне, това автоматически значи, че те се държат с клиентите си като гъзове, защото си знаят, че логото "НАЙ-ГОЛЯМАТА" БГ банка, автоматически работи за тях.

Мани майтапа, ама аз по отвратително обслужване и отношение от Булбанк съм срещал само в ДСК и Пощенска. Въобще ако трябва да правя класация на най-големите темерути в отношението си към клиента то това са тия три банки, като първенството се смения всекидневно при всеки допир с тях. То само като влезеш и ти става ясно - все едно се връщаш 30 години назад във времето -едни сърдити лелки те карат собственоръчно да пишеш едни огромни и безумни рола с тоалетна хартия, за някакви съвсем примитивни операции. Недай си боже да искаш да направиш някаква малко по нестандартна финансова операция. Смут и раздразнение в такива количества, че мамата си е ..... Направо полудявам ако разбера че трябва да посетя някоя от тия банки. А пък карта да открия при някоя от тях - абсурд, само с оръжие може да ме заставиш.

ПИБ ги "фалираха" в БГ Мама, през ден ги гласят за закриване - ама аз по добро обслужване от там не съм видял. Много хора и от тях се оплакват, аз обаче явно съм късметлия, все на оправни мацки попадам, дано и в бъдеще да е така. То много хубаво, никога не е на хубаво де.

Иначе за твоя случай - абе сумата си е ни малка, ни голяма мама му стара - ем да се разправяш, ем ти се ще да им теглиш майната и .... АКо имаш нерви да се бориш с вятърни мелници....

Сря Авг 19, 2009 9:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
¶ написа:
.......
Тук кат видя нещо free бягам като опарен :)

free е само сиренцето - в капана за мишки!

Сря Авг 19, 2009 9:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми виж сега - Булбанк са НАЙ-ГОЛЯМАТА БГ банка. От тук насетне, това автоматически значи, че те се държат с клиентите си като гъзове, защото си знаят, че логото "НАЙ-ГОЛЯМАТА" БГ банка, автоматически работи за тях.

Мани майтапа, ама аз по отвратително обслужване и отношение от Булбанк съм срещал само в ДСК и Пощенска. Въобще ако трябва да правя класация на най-големите темерути в отношението си към клиента то това са тия три банки, като първенството се смения всекидневно при всеки допир с тях. То само като влезеш и ти става ясно - все едно се връщаш 30 години назад във времето -едни сърдити лелки те карат собственоръчно да пишеш едни огромни и безумни рола с тоалетна хартия, за някакви съвсем примитивни операции. Недай си боже да искаш да направиш някаква малко по нестандартна финансова операция. Смут и раздразнение в такива количества, че мамата си е ..... Направо полудявам ако разбера че трябва да посетя някоя от тия банки. А пък карта да открия при някоя от тях - абсурд, само с оръжие може да ме заставиш.

ПИБ ги "фалираха" в БГ Мама, през ден ги гласят за закриване - ама аз по добро обслужване от там не съм видял. Много хора и от тях се оплакват, аз обаче явно съм късметлия, все на оправни мацки попадам, дано и в бъдеще да е така. То много хубаво, никога не е на хубаво де.

Иначе за твоя случай - абе сумата си е ни малка, ни голяма мама му стара - ем да се разправяш, ем ти се ще да им теглиш майната и .... АКо имаш нерви да се бориш с вятърни мелници....

И аз съм горе-долу доволен от ПИБ. :) И те гепат разни таксички, но поне ти се мазнят докато го правят. :)

Чет Авг 20, 2009 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми всички гепат таксички.

Все пак сме в условия на криза. Според теб от какво да печелят банките при положение, че депозитите са на 10% лихва, а кредити не се раздават. Та банките си правят печалбите от такси и комисионни. Сладка работа - риск от операциите няма, дали клиента печели или губи не те боли ку.а - ти си сучеш такси на всяка операция. Кеф.

И въпреки че и ПИБ вдигнаха и наслага бая такси в последната година, пак са най-ниски от всички банки с които се сблъсквам.

Чет Авг 20, 2009 11:21 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]