| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Китайски е-шопове - доверие?
То май някой някъде го беше казал ама как да го намеря...
Вчера си прегледах имейла който давам къде ли не. Освен съветите как да си оправя сексуалния живот имаше 10-на оферти от китайски е-шопове (половината на туземски език  ) в които се продава от моторетки до компютри (маркови уж) на многократно по-ниска цена. По инерция ги изтрих и добре че си оставих един -
...  ... май беше jokhe.com обаче аз за пръв път от поне 5 години не мога да си вляза в имейла и търсачките мълчат  Утре ще го видя в History на работата и ще редактирам. - http://www.jokih.com/
Ми предлагат ми хората напр. BlackBerry за 50 евро и к'во ли не друго. Като тръгна да купувам има 5-10 начина на заплащане между които и PayPall.
Да рискувам ли?
Последна промяна bongo_x2 на Сря Авг 12, 2009 10:19 am, променена общо 1 път
|
| Вто Авг 11, 2009 11:45 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бонго, ти обезумя ли бе, човек? Как ще ходиш да купуваш по спам
съобщение бе? Тия са 100% измамници, ако не е да ти приберат парите
ще е да те накарат да цъкнеш на някакъв линк та да ти вкарат разни
троянски катъри.
От друга страна, свестни китайски магазини има - DX например, www.dealextreme.com ,
няколко пъти купувам от тях разни работи и са напълно коректни.
Но няма свестен магазин, който да разпраща спам.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 12, 2009 12:39 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
tgi, за разлика от теб аз имам хоби да блъскам комповете със защити и нищо не се разсвири
Освен това имах САМО ЕДНО съобщение от сайт и това не ми се връзва със спам като за виаграта или удължаването на пениса напр., да не говорим за другите е-шопове от които съм се отписвал десетки пъти и пак ми пращат.
На мен номера с PayPall ми хареса, вече намерих кой да пожертва 50-на евро за пробата.
Питам тук щото май някой някъде беше питал по темата...
А като си купиш от някакъв оператор за 20 лева JSM който струва иначе 300 лева къде е логиката?!
|
| Сря Авг 12, 2009 1:13 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Много любопитно ми е какво ще излезе - да кажеш като се знае, ей.
Пък аз обещавам да не повтарям "казвах ли ти аз" повече от да кажем 3 пъти  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 12, 2009 2:38 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Гледай как се пишат точно марките.Просто китайците продават копия на известни модели и имената които пишат наподобяват оригиналните,ама не баш.Трябва да се чете внимателно..
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Авг 12, 2009 4:28 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
От китайци дори и от e-bay не купувам повече... Ба*ти измамниците са тия... Преди време гледам някакви предлагат кондензатори RIFA че и с безплатен транспорт. Снимали ги - всичко изглежда супер. Поръчвам смело с идеята че ще ме измамят все някак, а и парите не бяха кой знае какви (което естествено беше адски подозрителното нещо). Първото ми учудване беше като дойдоха - честно да си кажа не очаквах... Отварям пакета - вътре бройката точна и това ме учуди и точно в тоз момент видях нещото което вече не ме учуди... От страни на надписа който бяха снимали седеше един мъничък надпис, който не се виждаше тактично на снимките и с който всички сме свикнали: Made in China... Е те такова животно като оригинален кондензатор RIFA няма правен в китай. С две думи бях измамен... Е вярно е че тия след този случай ги разкараха и от e-bay-а, но аз повече с китайци работа не искам да си имам... Така, че Бонго... Успех и дано не те излъжат МНОГО....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Авг 12, 2009 9:19 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тия блекберита по вероятно са реплики на истинското.
Няма начин да купиш ново бери за тия пари, даже и от завод за тия пари.
Иначе аз от китайци пазарувам само ако се намират на чужда територия. Последно пазарувах от китайци в Щатите и Австралия - нямаше проблем. Самата стока си дойде от Китай де. Но знам ли, може би когато продавача се намира на територията на някоя законова държава, не смее да прави въртели да не си го отнесе. Докато ако продавача е фирма със седалище в Китай - възможността да те изпързаля е 90%. А възможността да му се размине безнаказано е 100%.
Да беше поне ebay - там ако се оплачеш мотивирано, поне търговеца ще изхвърчи от сайта. Ама тия техните сайтове, дето си се подържат в Китай, ще те изпързалят като стой та гледай. Ако въобще получиш нещо ще е късмет  Ще ти кажат че са го пуснали, естествено тракинг няма... после върви се оправай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 12, 2009 9:33 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
http://www.jokih.com/ от... Америка!!!
Обаче имейла ми продължава да дава "Page not available!" а това не се случи дори когато спамерите го бяха хакнали
Непременно ще пиша к'во е станало ама няма да е скоро.
|
| Сря Авг 12, 2009 10:18 am |
|
 |
|
Цецо
|
Bongo, какво стана? Че ми е интересно....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 07, 2009 8:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Сеп 07, 2009 9:30 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Доверие ли???
Доверие имам само на моя, че почти 60г стои на два пръста от задника ми и още не е посегнал.... 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Сеп 07, 2009 11:11 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Аз миналата година изгорях с няколко хиляди долара по тоя начин. Оттогава след малко повече проучвания разбрах че в Китай, НЯМА оригинални стоки. Ако някой ти предлага ОРИГИНАЛЕН Айфон или Блекбери или нещо друго, просто няма да ги получиш. Ако ти предлагат КИТАЙСКИЯ ЕКВИВАЛЕНТ на тях, тогава може да купуваш спокоен.
И гледай такива дето имат Пейпал. Малко по-надеждни са, ако приемат само Уестърн Юнион бягай надалеч.
|
| Вто Сеп 08, 2009 1:43 am |
|
 |
|
Цецо
|
Щото тия http://www.jokih.com/ , направо си ми мязат на мошенници от километър. Та затова питам bongo дали е отгърмял или пък е станало чудо?
|
| Вто Сеп 08, 2009 10:06 am |
|
|