| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
 Управление на DC мотор 60V / 10А ?
От къде може да се купи такова у-во ? Нямат тахо двигателите,и се въртят само в една посока.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Авг 03, 2009 10:50 am |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
А стига бе тва нали го обсъждахме вече
|
| Вто Авг 04, 2009 8:37 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Колкото и да не ми харесва като идея, най-лесно е да отидеш до Турция и от там да си купиш.
|
| Сря Авг 05, 2009 12:46 pm |
|
 |
|
sthx
|
Чак пък в Турция...
Сервозадвижвания правят на няколко места в България - София, Сливен, сигурно и другаде. За еднопосочно движение е достатъчен и тиристорен регулатор - има две плевенски фирми, само, че не съм сигурен, дали това не прекалено малка мощност за техните управления. Ако ми остане малко време тази вечер ще потърся координати. Сигурен , че има и от форума хора, които имат разработки на такива управления.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Авг 05, 2009 5:30 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Става въпрос за машина в която има 6 DC мотора , ще ми се управлението да е "изпитано в боя". Взех днес едно у-е от Електроинвент (ЕТРАК) за проба. Някой от двигателите имат ФРП , ако само следенето на тока не даде нужната стабилност на оборотите,ще "преобразувам " честота към напрежение и към входа за ТГ. Сливен мълчат на мейла ми,така ,че дай още кой прави управления на моторетки 
|
| Сря Авг 05, 2009 9:31 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Карам едни моторчета с прословутия ЕТРАК - е нема такъв регулатор!!!??? Моторът задвижва една лента през редуктор, с тахо е, натоварването на лентата е константа, заданието е стабилно и се очаква, при неколкократно му подаване (на заданието) за едакво време всеки път, лентата да изминава едно и също разстояние за всеки цикъл. Познай от 3 пъти дали е така! Но, понеже в моя случай разстоянието не е толкова важно, цената и "простотата" определиха избора на регулатор 
|
| Сря Авг 05, 2009 10:06 pm |
|
 |
|
sthx
|
http://www.techno-link.com/clients/semis/index_b.htm
Има добри отзиви за тях. Можеш и консултация да удариш по телефона за твоя случай. Ако трябва скоростите да са синхронни, почти е задължително управленията да са еднакви. Да не би да става въпрос за велпапе?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Авг 06, 2009 6:50 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Мерси sthx! Опаковачна машина за сладки някакви 
|
| Пет Авг 07, 2009 10:12 pm |
|
|