Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
трябва да се беси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
В Разград преди две три години едни сотаджии бяха вързали на един стълб в центъра на града някакъв "супер наглец" - хващат го за 15-ти 20-ти път във все един и същ район и какво стана, прибраха сотаджиите да им обясняват колко била неправилна постъпката им. А те всеки път като го хванат си го носят в участъка, а от там пак си го пускат. Не съм сигурен дали тогава не го бяха хванали за втори път в една нощ. Даже и табелка му бяха сложили "Аз съм крадец" или нещо от сорта.

Сря Юли 22, 2009 11:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
Трябва ,трябва да се бесят. Но не крадци, а полицейски началници ,съдии и прокурори. Защото големия проблем не са крадците (тях винаги ги е имало) ами положенито да се докара обществото до идеята за саморазправи. Щото ако ний ще се ловим и бесим взаимно, горепосочените господа за какво са ни?

Чет Юли 23, 2009 1:51 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Чии как за какво са ни? Да пазят престъпниците от нас! :D

Чет Юли 23, 2009 2:06 am
Профил
Аватар

Мнение Re: трябва да се беси
Реконструктор написа:
Батка, неотдавна стигнах до прозрението, че всяка урбанизация води до неизбежен крах на цялата цивилизация. Просто се навъждат безполезни паразити, които по цял ден няма какво друго да правят, освен да мислят някви абсолютни глупости. При маите и ацтеките са мислили само как да изколят повече роби за жертвоприношение, при съвременния еврейски абстрактен хуманизъм - обратно, мисли се как да се оставят изродите да вилнеят на воля.
След края на цивилизацията, градовете са изоставени и в руини, оцелява само селското население. Което се размножава, отново възникват градове и цикъла се повтаря.

Ми това е правило, ама БГ пак е изключение :)

Например в Франция/Германия, по "селските" райони обикновенно се живее тихо и спокойно, не си заключваш ни колата, ни къщата, децата ти ходят спокойно на училище, абе въобще идилийка някаква. В градовете обаче, особенно крайните квартали си е като Бейрут. Та там правилото урбанизацията ражда престъпност важи с пълна сила.

Докато в БГ не е така. Щото в БГ няма "защитено" място. В градовете се краде, ама по селата е дваж повече. Който има къщичка или виличка на село знае. :evil: Ама то БГ кога ли се е подчинявала на някви правила и природни закони. То самото съществуване на държава България при толко калпаво племе е цяло чудо и не подлежи на никакви антропологични правила :)

Чет Юли 23, 2009 8:02 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
цецо, в големите градовете се краде много повече, а в разград на практика не знам на някой да са разбили апартамента. чувал съм за разбити вили, където няма хора, но такива криминални висини като в софия са много далеч.
жичка, правилно е принципно че трябва да се беси из корен, но преди съдиите и полицаите са идеолозите на съвременното общество - хуманистите. наблюдавам нещо много неприятно в днешно време, хората живеят със убеждението че парите движат всичко и не си дават сметка колко силно влияние имат идеологическите течения и некомерсиалната мотивация. зад всяка неуредица се търси нечии финансов интерес и така на практика се губи шанса за оздравяване. истинската болест на днешната западна цивилизация се корени в хуманизма, а не в някой или някои заинтересовани от неуредиците.

Чет Юли 23, 2009 9:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2