| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама вие сигурни ли сте, че в ширм за домашна употреба сте видяли такава ламБа или в еъркондишъна на голям хотел?
Щото аз работя в тази сфера и сефте чувам за използването и във въздухари въпреки явното и предимство.
|
| Вто Юли 21, 2009 10:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук я има в почти всяка къща, монтирана някъде по въздуховодите за да избива микроби и вируси. В моя климатик също има UV лампа. Ето това е един от моделите, които се предлагат:
http://www.alpinehomeair.com/viewproduc ... ductID=225

|
| Вто Юли 21, 2009 11:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Може, Димитре, може! Тук сме назад: няк'ви филтри слагат и всеки месец ги мият.
Ама що да е просто като може да е сложно?!
Първо предложих да се сложат на подходящо място в поликлиниката. Най-много кутия бонбони да купите на сестрата пък тя току виж се отплатила многократно - мацките не си падат само по мутри и чалгаджии...
Досвидяха ви се 25 лева за готова изтривалка и тръгнахте да купувате ламБа която отговаря за дезинфекцията на цяла сграда. Само и само да не счупите горката живачна която виси на всеки 20-на метра по улиците.
Мии, нали наште скоро ходиха на Еверест - що не им ги дадохте?!
|
| Вто Юли 21, 2009 11:56 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Абе бонго май найстина ще ти трябва скоро Бонго х 3.
Спри се за малко, естествено че от БГ съм я купувал и то преди 20г съм я купувал, като тогава им казах в магазина за електроуреди "искам лампа за ширм" една малка приличаща на луминисцентна, само дето е без покритие по стъклото и хич не е луминисцентна защото на другите луминифора по стъклото ги прави луминисцентни 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Юли 22, 2009 1:24 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ако става на въпрос аз на времето точно така съм изтривал чиповете. Купих си една лампа за уличното осветление, счупих и балона внимателно и после само с вътрешното тяло колко от първите пикове съм изтрил само аз си знам  .
|
| Сря Юли 22, 2009 8:06 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Същото става и без да чупиш балона - просто осветяваш по-дълго.
На времето, с такава - 400 ватова лампа, триех ЕPROM-овете, а също си осветявах и фоторезиста на платките. Без да чупя външния балон.
|
| Сря Юли 22, 2009 11:55 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Ми това е "пушката" , дето преди време бърсах. Лайстна за чипове,ама дърта алуминиева, и лампата върху нея. И дросела омотан за "компактност"
http://img338.imageshack.us/img338/2391/uvlampa.jpg
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Сря Юли 22, 2009 2:17 pm |
|
 |
|
marian2784
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 1:51 am Мнения: 61 Местоположение: италия (за сега)
|
а няма ли аналог който да е презаписваем като flash например без нужда от UV лъчи
|
| Сря Юли 22, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Има кой е казал че няма. Потърси из нета , защо не ползваш например 24C512 или такава която ще ти свърши работа тя е презаписваема енергонезависима без нужда от UW за да я триеш, в някой случай е по удобна че се ползват 2 извода за I2C достъп което но пък е пък малко по неудобно от паралелния достъп
Има и такива с паралелен достъп например може да намериш по старите дънни платки за PC там се ползват такива виж тук:
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 1002.shtml
Тази я има и в комет не е голяма ако ти върши работа 128к х 8
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 20EC.shtml
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Юли 23, 2009 1:40 pm |
|
|