Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
поредната безумна идея 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
Здравейте,
Информираме ви, че в мoмента тече прoмоция и мoже да зaкупите IES-BOX-уредът за икoномия на тoк, в промо пакет включващ 2 брoя от прoдукта с 20лв oтстъпка от прoдажната ценa.
IES-BOX е кoмпактен уред, койтo oптимизира работата на електрическатa мрежа и по този нaчин постига значителна икономия на електроенергия.
Той е базиран на нова технология за икономия на електричество и намалява до 30% разходите за ток на едно жилище.
IES-BOX е подходящ както за домакинства, така и за предприятия.
Отговаря на всички изисквания за безопасност и има 2 години гаранция.

За повече информация http://x10ltd.com/promo.html

С уважение,
Вeсела Мaркова
/Офис Мeниджър/
Х 10 ООД – гр.Пловдив
ул. Капитан Райчо №50 - Маркeт център ет.3 /над пицария „Кaстело”/ тeл. 032/633696 , 0878440910 , 0888585677 , 0895225077
------------------------------------------------------------
Съгласнo Законa за Електроннатa Търговия ви информираме, че това може да е нeпoискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате информация от Х 10 ООД – гр.Пловдив, моля отговорете на това писмо с: REMОVE.

Днес ми дойде по пощата :evil:

Пет Юли 17, 2009 2:51 pm
Профил ICQ

Мнение 
в дейзи някога сглабяхме "домашни" електромери, които отчитаха и реактивната енергия. Електромерите бяха електронни, не знам дали още се произвеждат, но тогава ги купуваха и от енергото.

Пет Юли 17, 2009 11:24 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ха ха. Кво пък, хората са намерили начин да изкарат някой лев. Който се хване, добре дошъл. Ми то няма лошо, стига човека да е доволен и да се хвали на познатите си колко е намазал. Колко пари се харчат за глупости, та това ли ще се опре :)

Съб Юли 18, 2009 12:32 am
Профил

Мнение 
И изглежда бизнеса с кухи джаджи процъфтява. Аз знаех за друга пловдивска фирма, а щом се размножават, значи почвата е благодатна. И аеродинамични кутийки са направили, или по-вероятно са ги доставили от Китай.
Няколко пъти ми са се обаждали мои клиенти, за да се консултират след атака от такива фирми. Ставаше въпрос все за промишлени пещи с голяма мощност. Обясняват им , че понеже нагревателят е инерционен има начин , като изрежат синусоидата, да спестят енергия. Железният довод за ползата от това решение е , че методът е патентован - с подпис и печат. Как можело това нещо да не е вярно, щом е патентовано? И интересното е, че в една от фабриките се беше хванал на въдицата енергетика - уж кадърно момче. И понеже бяха по-грамотни и не им се даваха пари, бяха тръгнали сами да си правят схемата. Аз пък им казах следното- щом изрежете синусоидата, терморегулаторът ще започне да включва по-често. От инерционността могат да се възползват само, ако изключат нагревателите петнайсетина минути преди да свъшат работа.
Срещал съм се със собственика на една такава фирмичка. Опитвше се да ме зарибява да се занимавам с щуротии. Търговче. Основната му хвалба беше , че всичко може да продаде . Само стока да има.

Съб Юли 18, 2009 9:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
И мен ме зарибяваха с подобни глупости, но след като попитах за оферта само за пластмасовите кутии на митичното изделие повече ни ги чух ни ги видях. :D

Съб Юли 18, 2009 4:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Голямото преброяване на лапни-шараните продължава...
http://it.dir.bg/2009/07/31/news4851845.html

Пет Юли 31, 2009 9:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тишо, това няма да е нищо повече от кондензатор или тройка такива. За смущенията добре но какво общо има икономията?

Хайде сега да си представим че има общо и с икономията: знае ли някой как реагира електронния електромер на пикове? На мен ми се струва, че са го правили с идеята да не изтърве нещо а не точност на отчитането :)

Edit: най-вероятно фирмата XXL 10 е закупила от Китай уред против смущения и сега му надува десетократно цената щото икономисвал ток до 30% (май).

Съб Авг 01, 2009 7:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ето и едно предположение, което си е точно на мястото, демек в безумни идеи. :D Фирмата, дето прави устройствата е дъщерна фирма на НЕК заедно с фирмата производител на електронните елекетромери (всички в кюпа) Електромера завишава сметките на хората с 30% (поне в това се убедих, като ми смениха стария електромер с електронен: сметките ми се увеличиха с около 30% още на следващия месец). Та споменатото устройство оправя бъга в електромера и си плащаме точно колкото трябва да отчита, но след като сме си платили за това :evil: .
Чудно криминале излезе :)

Нед Авг 02, 2009 6:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А дали старите нещо не са отчитали като хората. У дома нямам много активни консуматори (не знам импусните как ги водят) - основните са хладилници, климатици и тв/РС/зарядни за тел. Печка и бойлер сме на газ. При смяната не съм забелязал промяна в сметката(смяната ни беше преди 3-4 години обаче). Може би с 1-2 лева но чак 30% не е бивало.

Нед Авг 02, 2009 7:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Zeus написа:
Ето и едно предположение, което си е точно на мястото, демек в безумни идеи. :D Фирмата, дето прави устройствата е дъщерна фирма на НЕК заедно с фирмата производител на електронните елекетромери (всички в кюпа) Електромера завишава сметките на хората с 30% (поне в това се убедих, като ми смениха стария електромер с електронен: сметките ми се увеличиха с около 30% още на следващия месец). Та споменатото устройство оправя бъга в електромера и си плащаме точно колкото трябва да отчита, но след като сме си платили за това :evil: .
Чудно криминале излезе :)

Да живее световната конспирация! С нея може да бъде обяснено всяко явление - даже и физичните! :P

Нед Авг 02, 2009 10:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
А дали старите нещо не са отчитали като хората. У дома нямам много активни консуматори (не знам импусните как ги водят) - основните са хладилници, климатици и тв/РС/зарядни за тел. Печка и бойлер сме на газ. При смяната не съм забелязал промяна в сметката(смяната ни беше преди 3-4 години обаче). Може би с 1-2 лева но чак 30% не е бивало.

Ами знам ли къде е бил проблема, може и в стария, макар че не беше толкова стар: 2000 година ме накараха да си купя механичен, щото стария не можели да го поддържат.

Нед Авг 02, 2009 10:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Механичните за активна енергия, отчитат точно АКТИВНАТА енергия.
Новите, електронни, смятат разхода като U*I*cosФ. Всъщност, си смятат разходваната енергия по базисната формула. Затова, при значително дефазиране (при значителна реактивна съставка) отчета е по-голям.

Нед Авг 02, 2009 10:55 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Цитат:
Новите, електронни, смятат разхода като U*I*cosФ. Всъщност, си смятат разходваната енергия по базисната формула. Затова, при значително дефазиране (при значителна реактивна съставка) отчета е по-голям.
- според тази формула излиза точно обратно? При значителна реактивна съставка cosФ<<1 => изчислената мощност намалява.Според формулата електронните електромери/битовите/ би трябвало да отчитат чисто активната мощност.

Нед Авг 02, 2009 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Наличието на реактивна съставка се изразява в несъответствие (несъвпадение, дефазиране) на тока и напрежението.
Механичните електромери се задвижват от двете съставки, като се предполага, че фазите им съвпадат до 95%.
За пример - един дросел за лум лампа има често фактор = 35%, ако не е компенсиран с кондензатор.
При електронните, процесора мери в даден момент тока и напрежението и просто ги умножава. Резултата се интегрира във времето, а стъпката на дискретизация е обикновено 200 микро секунди (100 пъти за периода на синусоидата).

Пон Авг 03, 2009 3:56 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Механичните електромери се задвижват от двете съставки, като се предполага, че фазите им съвпадат до 95%.
няма такава работа - механичните електромери бачкат добре и при значително изчанчена форма на консумирания ток, с хармоници, дефазирана, както искаш. и механичните и електронните мерят точно активната енергия.

Пон Авг 03, 2009 4:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща