Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Търся постояннотоков ел.двигател 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
По-мощните са обикновено с възбудителна намотка (постоянни магнити до 100 вата)

Айде вземи първо прочети какво пише на линка (подсказка: търси Permanent magnet) даже и за тоя от 150 киловата и после ела пак да разправяш кои до колко вата били. Това сега е на мода в vehicle power magemant-a и хибридните системи - генератори с постоянни магнити на високо напрежение (до към 800V). До преди 2-3 години китайците направиха дъмпинг в цената на магнитите и после изкупиха всички фирми, които ги произвеждат и сега вдигат цените на магнитите с по около 20-25% на година. Тези не ги знам точно колко струват, но сега се разработват едни подобни на тях, само че се слагат между двигателя и скоростната кутия (като палачинка са - около 10-на сантиметъра дебела) и за 75kW цената е от порядъка на $17к :) . Преди 2 години съм виждал подобни на тези от линка, които бяха на Magna motor (германска фирма, която я купи една американска L3 Com) и тогава техния генератор/мотор казваха, че е около 50kW но само в лабораторията - реално на колата стигаше "само" до около 35кW и тогава струваше над $25к :) . В момента се опитват да заменят стартера и алтернатора в колите (не обикновенните, които караме ние) с такъв мотор/генератор 8) .

Ми то ако са такива цените, никой няма да ги купува. Щяха да изкупуват приусите и хондите хибрид на старо, те са стотинки ;)

Пон Юли 13, 2009 12:37 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Мага да ти оредя единични бройки за под 500лв. На динамо Сливен серво двигатели с вграден енкодер .
Мисля че са над 20 kW поне визуално .Произведи ни са преди 89г. Но никога не са работели просто са стояли
по рафтове те на склад. Ако представлява интерес ще проверя по подробно последния път преди месец
горе долу се мотаха 10-тина бр.

И цената не е сигурна можи би бяха доста под 500лв

Пон Юли 13, 2009 5:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А могат ли лесно да стават генератори?

Пон Юли 13, 2009 5:45 pm
Профил