Отговори на тема  [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Избори .... лошо ни се пише 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Cekins, ти какъв си че си имал такива случай на разправий? Струва ми се, че много станахте тези които са много навътре в политиката и знаят какво става. Айде обяснете на мен "не гласувалия скоро или никога" и на останалите, как точно се разпределя празния плик и този с надраскана бюлетина. А тези "изтормозените" хорица им се плаща не малко за тази работа. Единия те записва в адресната книга, другия ти взима личната карта, третия маха листа над урната и другите 7 човека дзяпат... Горките хорица, скапали са се от работа.

Пет Юли 03, 2009 7:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Rad написа:

Айде обяснете на мен "не гласувалия скоро или никога" и на останалите, как точно се разпределя празния плик и този с надраскана бюлетина. .

Отиват в "кошчето на историята" или в "кръглата папка" :D

Пет Юли 03, 2009 8:27 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Rad написа:
... Айде обяснете на мен "не гласувалия скоро или никога" и на останалите, как точно се разпределя празния плик и този с надраскана бюлетина...

А ти как си го представяш. След изборите ще има 240 депутата, независимо колко са негласували и колко са гласували с невалидна бюлетина. Така че твоя невалиден глас къде го виждаш в тези 240 деупитата?

Съб Юли 04, 2009 9:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
В момента върви поредната масова манипулация - поразително е, колко е високо нивото на невежество.
Невалидната бюлетина е равна на несъществуваща. Човека, пуснал невалидна бюлетина се брои все едно негласувал.
Избора се осъществява ЕДИНСТВЕНО от броя на валидните бюлетини, пуснати в урните.
Нито броя (процента) на гласувалите, нито броя на валидните гласове са определящи за валидността на избора.
Единствено съотношението между валидните бюлетини.
В момента партизаните са притеснени от прогнозата за масово участие на избирателите и търсят начин да ги намалят, като пробутват плоския номер с невалидните гласове.
Странното е, че очевидно дори грамотни хора са толкова тъпи, че не могат да схванат такава плоска измама.

Съб Юли 04, 2009 12:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... anstvo_sa/

Един човек да го каже в прав текст и се почва плюене и отричане. А както казах по рано, доста държави имат подобна забрана и то е точно заради проблеми с "малцинства".

Съб Юли 04, 2009 12:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение А вие ще гАлсувате ли?
Днес жената забравила скайпа включен и кой ли не ме потърси. Стандартният въпрос беше "Вие утре ще гласувате ли?" (щото те в столиците живеят и им е лесно) и на всеки един трябваше да обяснявам, че ако искам да гласувам вече трябваше да съм на път пък и тъкмо се чудих за какво да изхарча над 200 евро :)
Обаче "турците" нямат този проблем, а вие не гласувайте или пускайте невалидни бюлетини - да ви имам...

Edit2: Предният Edit беше само да оправя "галсувате" на "гАлсувате". А вие или не прибирайте галса или гласувайте да не сте пак по вятъра :)

Последна промяна bongo_x2 на Съб Юли 04, 2009 11:25 pm, променена общо 2 пъти

Съб Юли 04, 2009 10:59 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Момчета
Гласувайте !!!
Вие сте на Корабът наречен България а този кораб потъва бавно и сигурно, защото не гласувате.
Тъмни и студени вълни го заливат от вън и този кораб не може да се отърси от тази тиня.
А като потъне знайте, няма да има място за успокоение на вашите изстрадали души, ще бъдете удавници търсейки острова на надеждата, който остров вече няма да го има.
Вижте семплото клипче.
http://rapidshare.com/files/252160593/glasuwaj.wmv.html
Бъдете умни !
Имайте отговорност пред Общество и Родина за която са умирали хиляди българи!

Последна промяна ka2009 на Нед Юли 05, 2009 1:42 pm, променена общо 1 път

Съб Юли 04, 2009 11:10 pm
Профил

Мнение 
Ами аз за пръв път съм готов да гласувам, но няма за кого, какъв е смисъла, за Бойко ... не, за Костов ... не, за БСП .. не, да гласуваш за малки партии няма никаъв смисъл, те ще се коалират с някой от големите, така че по дорбе си избираш един голям и гласуваш за него, поне няма да има още 10 партньора които ще искат да гризнат по малко от кокала. Какво остана, НДСВ никакъв шанс, а и те не са цвете за мирисане, кое от всичкото зло да се избере, и какво ще промени това че ще гласуваме ... нищо ... защото реално вмомента обстановката е така че дали ще гласуват 1 млн или 5 млн е все тая.
Бойко се прави на мъж, не искал мандат ако не урпавлява сам, ня иска да се колаира с хора които му поставяли изисквания, за второто е прав, и аз да бях нямаше да искам .... особенно някой като Костов, Бойко сам правителство няма да направи, дори и да може няма да гласувам за него, не мисля че е по малкото зло. БСП също не могта да направят сами правителство, те ще вземат процента който им трябва, и много вероятно те ще са в следващото правителство, много вероятно с ДПС и още някой. За малоумници като болен не мога да гласувам, по скоро бих го разстрелял, и него и половината му малоумни поддръжници, другата половина не знам какво да мисля защото знам че има не малко свестни хора, но той не е алтернатива, реално ако той спечели ще е най-лошият вариант, но това е токова невъзможно колкото и аз да спечеля .. а това мисля е ясно защо е невъзможно. Много от малките също нямат шансове, освен да бъдат нечий коалиционен партньор. ОДС са ми по отвратителни от БСП .... и до къде стигам аз в моя размисъл Бойко или Станишев, ни единия ми харесва ни другия, кой е по малкото зло .... лично аз си мсиля Станишев ...... но не искам да гласувам за него, и май няма да гласувам изобщо. Не споменахме Доган, и 5 млн да гласуват той пак ще вземе сериозен процент, и според мен няма да има следващо правителство без него, освен ако Бойко и Станишев не се коалират.
Двойна разлика в гласовете на Бойко и Станишев е нереална, невъзможна и единствено в нечии мечти и криви сметки, дори 10% разлика да докарат, което не ми се вярва, да речем 35 на 25 то ДПС ще имат също около 20%, за всички останали остават още 25 ... може би половината от тях ще вземе атака, половината на половината НДСВ остатъка няма значение, отново ДПС +БСп + НДСВ ще имат повече от бойко освен ако не се коалира с атака и всички дребосъци, което той казва че няма да прави. Мен вс еповече ми мерише на предсрочни избори, много вероятно е това и да е замисъла, а това занчи едно нещо, на предсрочните избори почти сигурно ще спечелят БСП и ДПС, защото техните избиратели не се отказват, за разлика от всички останали.
Та от всичко това, първо не мога да избера никого за когото да гласувам, и второ и да гласувам и да не гласувам нещата май са ясни ... според мен отиваме на следващ мандат БСП+ ДПС, може би по малкото зло ..... може би не ....утре ще разберем.
Ако някой ми даде ясна причина да се спра на някоя партия отивам и гласувам още в 7 ...

Нед Юли 05, 2009 2:31 am
Профил

Мнение 
ТоНи, ти като че ще избираш жена за цял живот :-) и не мислиш че трябва някакъв компромис да се направи. То даже жена като избира човек прави компромиси пък какво ли остава за избиране на парламент. Точно негласуването може да довете до 20% за Доган. Затова избираш компромисно
синя коалиция, герб или атака. Поне тези трите визат в праламента и няма да пуснат ДПС във власта.

Нед Юли 05, 2009 9:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu умен мъж си ама да не знаеш какво да направиш... :? Аз около мен имам хора дето никога не гласуват и сега са навити и ясно знаят за кого да си дадат гласа. След изборите България ТРЯБВА да има правителство. Тези игри на БСП и ДПС за създаване на парламентарна криза са по-голямото зло. Ако не знаеш кое е по-малкото зло виж кое е по-голямото...
Иначе всеки разумен човек е поставен пред същата дилема като тебе. И... изборът е твой.

Нед Юли 05, 2009 9:50 am
Профил

Мнение 
Aз вече гласувах. Не е страшно - там не ядат хора.
Щом някои харчат много пари за автобуси и купуване на гласове, значи има някакъв смисъл да се гласува - най-малкото против тях.
В петък слушах ББ по не знам си коя телевизия. Не бих казал, че е някакъв интелект, но все пак ме впечатли с една сметка. Тезата му беше, че не държи на всяка цена сега да се състави правителство и по му изгодно да има нови избори след месец. Идеята е ,че сега някои харчат много пари за гласове, а за следващите избори няма да издържат финансово...

Нед Юли 05, 2009 9:52 am
Профил

Мнение 
Тази теза е меко казано смешна, да купят 100.000 гласа, по 50 лв средно = 5 млн, това са смешни пари за тях, като занм мои клиенти които не са голямото добро утро как решават и вадят по 500 хил да си купуват бентлита .... мислиш ли че бизнеса зад тях няма да извади още 5 млн ... никакъв проблем.
ББ обаче не си прави друга сметка май, не направи ли правителство сега, следващият път според мен няма никакъв шанс, ама ще видим, може сметката да му е това, да не иска да влезе в правителството, сега да не прави коалиция както е обещал, пък другия път щото не му стигат гласове .. и да остави сегашното да се доосере .. но съм пчти сигурен че стигне ли се до предсрочни избори БСП ще е управляваща отново, а избирателната активност едва ли ще е много висока, хората не са идиоти и не обичат да ги разиграват, те няма да си кажат виж къв е готин, тия го изнудват а той не прави правителство, а ще си кажат аз гласувах за него а той не направи правителство, я си гледа работата, втори път няма да гласувам.
Истината е че не виждам и голямото зло ....те всички такива лами та закриват хоризонта ....

Нед Юли 05, 2009 10:03 am
Профил

Мнение 
Парите не отиват само за циганите. Има и други лапачи, реклами, организация... Говореше за суми от порядъка на 100млн.
Ще видим скоро какво ще стане.

Нед Юли 05, 2009 10:20 am
Профил

Мнение 
Рекламите е друго, ставаше въпрос за купуване на гласове, БСП и без ртеклама могат да минат, както и ДПС ... за съжаления ...

Нед Юли 05, 2009 10:23 am
Профил

Мнение 
Политическата реклама се е доказала като необходимост. Не става въпрос за мене и за тебе, а за тези, които избират праха за пране от телевизията. Техният глас се брои. БСП май похарчи най-много пари за реклама сега - почнаха още преди да стартира официално кампанията, имат си и сателити - Нова зора ли се викаше? Сигурно са преценили, че си заслужава да потрошат пари, колкото за половин магистрала.

Нед Юли 05, 2009 10:35 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща