| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Руснаците не спят
|
| Съб Юни 11, 2005 1:04 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Мда........само не пише колко струва това малко процесорче и в кои ракети се използва 
|
| Съб Юни 11, 2005 4:13 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
И не са написал имат ли и втора бройка 
|
| Съб Юни 11, 2005 4:19 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Доколкото разбирам работят по заявка. Които го интересува пита.
Някои принципи на работа са се запазили при тях . Но скоро си мисля че руснаците ще мръднат напред.
Като гледам по форумите им се срещат хора дето са много напред с материала.
А аз много бих се радвал да мръднат напред и да се ползват по масово техни неща. Начина им на мислене не е толкоз извратен като на западняците и като обикновенно прочетеш обяснение за нещо писано от руснак рядко се налага да го четеш пак. Докато западните извратеняци мамичката им ...... Microchip понякога или Motorolla и Texas особенно в мицропроцесорните си истории.
Единствено в Atmel са много на ниво с документацията си. Надали западняци имат принос за това.
|
| Съб Юни 11, 2005 5:32 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не знам защо ми се струва, че се опитват да комерсиализират нещо, което го имат от години за военни цели. Вероятно не им излиза сметката да го правят само за военните и сега искат да му вземат парите и от други направления.
Иначе, руснаците отдавна са напред с материала.
|
| Съб Юни 11, 2005 10:05 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Колкото до литературата - не съм съгласен, че пишат разбираемо.
Напротив - мисля, че западняците обясняват по-добре и по-подробно , като за малоумници.
Чел съм доста руски книжки и особено за теорията поддържат много високо академично ниво. Особено за фундаментални изследвания, вероятностни анализи, теория на полето....и т.н.
Вероятно не са по-назад от Запада в космическите, ядрените, биохимичните и кои ли не още области. На теория, обаче. За практическо приложение западняците са по-бързи и гъвкави. В Русия много по-трудно и бавно се намира финансиране на такива разработки. Пък и военните...........
Това си е мое мнение - не ангажирам никого.
|
| Нед Юни 12, 2005 3:24 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Това кото казах за литературата е резултат от наблюденията ми години наред.
Първата вероятна причина е близаоста на езиците.
Втората е това което казваш,те обясняват обикновенно като за малоумници,това разводнява обясненията документацията става обемиста
и гълта повече време за четене и респективно и търсене на точно определена информация. А си мисля че между българите занимаващи се с развой малоумници не могат да виреят. Условията тук са прекалено трудни за да могат да се срещат такива.
Третата е по скоро следствие от втората. Стила на руската документация обикновенно е нещо като справочник. Всичко съществено е обяснено кратко и сбито. Излишни обяснения на нещо което с малко мислене може да достигнеш и сам обикновенно няма. Оттук и втора полза в усвояването на материала,човек помни много по лесно собсвени заключения отколкото нещо което е прочел и трябва да запомни механично.
А що се отнася до финансирането,дай боже да мръднат напред и да започнат да продават финансирането няма да им е вече проблем.
|
| Нед Юни 12, 2005 4:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
По принцип са разпространени. Станцията "Мир-2", или, както някои политкоректно я наричат МКС, се управлява от това ядро. 
|
| Нед Юни 12, 2005 5:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За литературата .. абе аз тчно на атмел никак не яхаресвам, иначе Microchip и TI май имат една от нй добрата, AD също
|
| Нед Юни 12, 2005 10:55 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
за АТМЕЛ имам наблюдения само от документациата на АТмегите.
Много добре направена,не ми се е налагало досега да си правя някакви коментари,вътрешни линкове или каквото да е в пдф-ите им. A за microchip pdf-ite на процесорите с които съм работил са ми пълни с такива. С TI сега напредвам, и ми е доста трудно.
Но както и да е това си е много субективно.
|
| Нед Юни 12, 2005 11:23 pm |
|
 |
|
MTT
Ранг: Минаващ
|
Изглежда, че не спат и в други области.
http://www.topsystems.ru/index.htm
|
| Сря Ное 09, 2005 11:50 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Много си бърз бре, Пирев.  Ще те помоля да си копи-пейстнеш мнението в новата тема в Общия форум
|
| Чет Ное 10, 2005 10:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Много разодняваме темата, раздела не е тоя, иначе има някои други вицдания по въпроса из странстванията ми из русия, като да сум видял май най-големия производител в момента на самолетни и вертолетни двигатели май ... ама ... както и да е.. китай има потенциал, но тов ане е промишленост, имат потенциал за масовки от леката промишленост, за тжка промишленост има доста да поработят .... ама тогава няма да е по ефтино от зпадното, защото китайските инжинери не получават по малко .. айде стига писах ......
|
| Чет Ное 10, 2005 10:10 am |
|
|