|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:04 pm
Френски коли ~ френски самолети .....
| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Аз пък нямам френска кола, но пък съм бил в Йемен. И знам как живеят хората там и какви коли карат и как ги карат.
В Йемен са още на племенна организация бе хора.
Доколкото знам в периода на експлоатация на един самолет има доста планови ремонти и прегледи. Т.е. възможност манго да бутне не където трябва. А при една сложна машина нещата може да се объркат по много начини и от най-дребни неща. То онзи испанския(ли беше) самолет падна заради грешка допусната при ремонт, какво остава за йEменските авиолинии.
Айде толкова от мен да не ви развалям повода да поприказвате за френските коли и за ROHS.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Юли 02, 2009 1:21 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а ти как мислиш, защо няма, щот са тъпи и не са се сетили да сложат?
|
| Чет Юли 02, 2009 4:08 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
От 10км с парашут ще да е доста интересно преживяване. Единственно по рода си и за последно.
1. Хипотермията ти е гарантирана при тез температури. Представям си някой по къс ръкав и дънки с парашут от тази височина...
2. Почти няма какво да се диша на тази височина.
|
| Чет Юли 02, 2009 4:15 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Хм... Ако наистина се окаже че безоловните технологий са свалили самолета не ми се мисли. То трябва ония чиновници одобрили подобна дивотия да ги закачат с въже по уличните лампи... 
|
| Чет Юли 02, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Френски коли ~ френски самолети .....
Каза гордият собственик на италиянска кола... 
|
| Чет Юли 02, 2009 6:51 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
То това трябва да стане и без да са свалили самолета.
И хич нищо да не са направили, подобно мероприятие пак би било само полезно  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юли 02, 2009 6:54 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Пада дълго.  Проблема е, че когато достигне годна за скачене височина, вече е в свредел и пътниците са заварени за седалките. Но принципно теоретично може да се спасят няколко човека.
|
| Чет Юли 02, 2009 7:01 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Е хайде да не разваляме купона - без парашут е къде-къде по-интересно.
Аз обаче съм си мислил за парашути на целия сектор с пътниците. Те танкове с парашути пускат - един алумин ли няма да удържат?
|
| Чет Юли 02, 2009 10:28 pm |
|
 |
|
Rad
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Сеп 14, 2007 5:17 pm Мнения: 14 Местоположение: Пловдив
|
А я си помисли как ще стане това в самолет с 3-4 нива на залите с пътници  На страни през прозорците ли ще изхвърля седалките с пътници? Трябва да сложат и експлозиви в стените за да разхлабят конструкцията за да може седалките с пътници да излезнат извън самолета и да пуснат парашут. Подобни подобрения ще струват много на компанията. По-лесно е да предадат съболезнованията си от колкото да правят нови самолети А думата експлозив е табу в авио компанийте. Грешки се случват, но не трябва да се прави компромис когато зависят много човешки животи.
Михаел Шумахер отпадна от ГП на Япония заради един дефектирал клапан взет от стария двигател. Ама да загинат стотици заради ремонт с употребявани части е престъпление... И ще потулят всичко накрая.
_________________ Всичко е ток и жици
|
| Чет Юли 02, 2009 11:10 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
@zaphod
както казах това е виц. Не е необходимо да влизаме в полемика.
А ако решим да се показваме колко сме умни - причините да няма парашути са многооо.
|
| Пет Юли 03, 2009 8:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
е, не се плаши де, нямаше нужда да си редактираш поста, и без това баш изтритото от оригинала е останало в цитата 
|
| Пет Юли 03, 2009 9:41 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не бъркай нещата, сигурно е на късмет, но няма здрава като тая алфа дето карам, никой не вярва колко време е жива, най-малки тия в сервиза на Ванто, явно живее на инат, колкот повече с еопитвам да я счупя, толкова по здрава става, живот какво да се прави, вече 7-ми месец я карам с разбита предница, тъкмо ся бях наканил да я вкарам в срвиза и взеха че удариха другата .... и както е с тракащи лагери, и разбити шарнири, след като позаспах и качих един тротоар с 80, това продължава да върви и да не мърда от пътя, само дето волана почна да седи леко у ляво, явно и по кормиланат нещо съм прецакал, сега се чудя дали ще доживее да я закарам в сервиз или ще се разпадне преди това.
а за френските онзи ден някакъв любител който явно много гледа реклами и си мисли че тъпото рено става за състезание след като сигурно се почуства засегнат че на S завоите в студентски някаква очукана алфа го задмина с около 30 км/ч реши да се прави на гъзар и да вземе завоя на сфетофара предполам с около 40-50, при което се врътна като балеринка по лед ... та ... да не говорим за френски и италянски коли, може да се чупи ама ако искаш ще ги пробваме с твойто китайско творение .... а м-у другото аз няколко пъти ти предлагам да си ги разменим за месец два и да видим коя ще се счупи, нищо няма да и правя на твойта по лошо в сравнение с мойта, и обещавам да не размествам контейнерите с броня и да ти пазя огледалата.
|
| Пет Юли 03, 2009 3:46 pm |
|
 |
|
Tisho
|
|
| Пет Юли 03, 2009 5:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
сега като се замислия онова може и пежо да е било, съвсем са ми еднакви тия малките .... а това за алфата не го казах щото имам алфа, и други коли карам, а щото си е стабилна, дори и на високи гуми ... а бате рек не иска да дава новата придобивка да я тествам дали е здрава
А относно самолетите вчера научих за още една случка с автобус, ама този път съвсем по автобуски станалка още на пистата, та може би затова не се е разчуло много и не е влязла в новините .... повреда причинила ПТП
Ако тоя е паднал заради оловото, бих изкарал всички от отдел екология в ЕС на улицата и пуснал няколко валяка да ги хомогенизират със асфалта, и всеки щ има нешо общо с ROHS също, те го заслужават дори и да няма нищо общо с тях падането на самолета, ама би било добра причина, света да се оттърве от няколко паразита.
|
| Пет Юли 03, 2009 5:49 pm |
|
|