Предложение: Форумно wiki
Макар, че много хора получават конкретна помощ от форума и така решават проблемите си форумът като средство за получаване на систематизирана информация си е ... неудобен, дори при наличието на функцията за търсене. Налице са множеството теми от рода на "Програматори за PIC" (макар, че в последно време не се забелязват често) - изобщо информация, която би "живяла" по-добре във вид различен от форумния. Именно - обща, необходима на много хора и бавноизменяща се. Също така има полезни теми, които не предполагат дискусия - повечето от библиотека, например. Верно, в спора се ражда истината, но съгласете се, в тема като "как да подкарам propic 2" оффтопиците не носят полза никому. Един вид, самата форумна структура на
http://www.mcu-bg.com обществото ("community") предполага, неорганизираност на информацията (която за някого в даден момент, за някого, може да се окаже безценна), което пък от своя страна я прави все по-малко достъпна, ерго, полезна ("ако е трудно ми е трудно да намеря нещо във форума, защо да не потърся в google. като намеря нещото в google защо да го поствам във форума, след като и на следващия ще му е трудно и той също ще търси в google" ).
Единия вариант е, както до сега, някой пита за нещо вече разисквано, друг се изнервя с "ползвай търсачката", трети отделя време да я използва наистина и поства няколко линка в мъртвородения thread. Другият е някой, на доброволни начала, отделя време и написва една "статия", след което topic-а се лок-ва и... ми това е, "мерси много".
Мисля си, най-удачно би било ако тази обща информация се структурира в нещо имащо wiki формат, където всеки, който има опит може да допринесе. А такава информация във форума има в изобилие: опитът на Цецо и другите с PIC и ARM7, Nikola Kirov с АВР, bate_Az и MSP430, методът за (ре)калибрация на Pt100, just to name a few.
Просто ми хрумна днес, след като си дадох сметка, че във този форум, определено средище на хората занимаващи се с електроника в България (а и извън нея) има заровени много важни и ценни неща (и много скъпоструващо време, отделено, за да бъдат те във форума) , които трудно биха послужили за бъдещ reference, на някой различен от питащия/активно четящия.
С оглед на горното, предлагам да обсъдим някакъв вариант (не задължително wiki) за систематизирането на информацията във форума.