|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:45 pm
Избори .... лошо ни се пише
| Автор |
Съобщение |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Защо да е "следващ строй" - ние от поне 300 години сме си все в един и същ.
Само името се сменя отвреме на време - за да не е скучно на историците.
|
| Пон Юни 29, 2009 5:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не съм съвсем съгласен за строя, тоя строй дето го имаме последните 20 години никога сме го нямали, аз да ти кажа си мисля че по време на турците редовия българин е имал повече права и свободи отколкото сега.
Не искам да кажа че избирателите са турци, турците са малка част, и ако има висок процент гласували, от цял свят да се върнат, пак няма да имат решаваща роля.
Иначе това че Българина го е страх от свободата е истина, масово хората не могат а и не искат да вземат нещата в свои ръце, но това е почти навсякъде по света така. народа заслжава управниците си, в това спор няма, и костов им е малко и доган, да ама за съжаление и аз живея в тая страна, и не ми се ще да ме рекетират по всякакъв начин, не че досега са имали кой знае какъв успех, ама то ако те не те рекетират идва момент в който ти доброволно се рекетираш иначе седиш и нищо не правиш.
Много плюят по БСП, Цецо говори че е по изгодно да се пуснат два нови блока на Козлодуй, може и така да е, може и да не е, въпросът е че дойде ли Костов, най-вероятно няма да имаме нито Белене нито нови блокове на Козлодуй, а току виж и работещите им видяли сметката. истината е че преди 7 месеца оценката беше една, сега лично според мен ще излезе почти двойно по евтино, особенно ако има строг контрол, което пък не значи че някой няма да взем акомисионните. При един проект от 2 млрд 100-200 млн комисионни не са никакъв проблем, и едва ли някой ще ги усети. Ако питате мен да се направи един референдум и да се реши което правителство построи АЕЦ да вземе 10% комисионни и да ги прави каквото си поиска, ако иска да си бършат задниците с тях, ако почакат още малко цените на всичко отново ще се вдигнат и тия 10% с една нула отгоре ще отидат в нечий друг джоб ... да ама никога българин няма да направи такова нещо, от къде на къде а .... ами ей так аот ляво надясно, от дясно на ляво, по цял свят е така, и щом тук са толквоа тъпи и не могат да разделят едни пари и се чудят как да ги откраднат, за разлика от колегите им на запад, нека им ги дадем законно, поне да не се чудят как да ги откраднат.
|
| Пон Юни 29, 2009 8:24 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Стига де, да не си се уредил да ти плащат за реклама на БСП или комисионче нещо в Белене?
Истината за Белене е една, дотук БСП изхарчиха около 1млрд. лева без да е ясно за какво. С тези пари можеше да завърши една от магистралите примерно. Всеки, които разбира малко от енергетика и от икономика ще ти каже, че Белене НИКОГА няма да бъде построен, поне и в рамките на следващите 20 години. Грешките там са толкова много, че няма да ми стигне цял месец да ги изброявам. Това е просто източване на пари. Нищо друго, никой никога не е имал сериозно намерение да строи АЕЦ, най-малко това са БСП.
Колкото до Костов и той не е цвете и за него трябва месец да му се изброяват грешките, но той ни е единственият премиер, който е разбирал от икономика.
|
| Пон Юни 29, 2009 8:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Значи пак опряхме до: "Гласувай, бъди пич!" - "Ама за кого?!". Щото по селата народ кажи-речи не остана. А ако ще трябва да купуват над 100 хил. гласа за да хване дикиш...
Ако не сте вече привърженици на някоя партия горещо ви препоръчвам: Партия на Младите Нимфоманки в България, БКП, Зелени, Сдружение на Многодетните Семейства или к'вото изкопаете в бюлетината пък очите ви го чуват за първи път.
Това само малко ще промени изборния резултат (така или иначе е предрешен) ама поне с кеф ще гледаме Директно от парламамента.
Edit: колкото до Костов (не знам колко от вас са били достатъчно възрастни при управленията му): поразии имаше но по-малко от тези при предшествениците му а сравнение с последвалите не може да става. Пък и колко време беше на власт за да промени всичко без да го пречукат?! За сметка на това единствено при него имаше драстични промени в положителна посока. Аз съм му фен, пък ако щат някои нискочели прослойки да му викат "Иван Циганчето" само защото не се пудри 
Последна промяна bongo_x2 на Пон Юни 29, 2009 9:44 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 29, 2009 9:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не БСП не ми плащат, даже обратното, ама съдба какво да се прави, а за Белене ..... както и да е, ако ще си говорим кое е източване, в нашата държава всичко е източване, някой замислял ли се е колко струва километър магистрала .... в смисъл колко плаща държавата ... турция пътя който строи да свърже изтока със запада е 2000 км и доколкото чух струва 200 млн долара ... 100.000 на км, айде пътя е двулентов, ама не е баш двулентов ами трилентов, щото съм карал по него, по скоро по части от него, и не е съвсем трилентов щото платната са по широчки, ама да речем тоя път е половината от нашата любима магистрала, двете и посоки да са двойно, декем 200.000 на км .... да ама не а за Люлинската ... какво да кажем, 19 км за скромните 148 млн .. евро ..... има няма 10 млн/км ... щото била в сложен участък .. а тракия .. 590 млн, 437 за доизграждане, на има няма 200 оставащи км, значи срещу скроните 2.2 млн / км в тракийската равнина, ако утре им изравня трамбовам и алсфалтирам участък София - Бургас ще им излезе 350 млн да му сложат маркировка и мантинели ..... , и готова магистрала да им направиш само за табелите вход / изход ще изхарчат 200-300 млн ..... така че ако говорим за харчене на пари, със или без белене, те все се доят пари от някъде.
|
| Пон Юни 29, 2009 9:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тони, незнам кой ти снася информацията за Беляне. Но цената му не пада по време на кризата. Напротив постоянно се вдига.
А причината е много проста и елементарна - това не е МОЛ. За него бетона и желязото не са от решаващо значение за цената. Нито цената на общия работник и фаясанджията.
От решаващо значение за цената на Беляне е цената на финансовия ресурс. А той расте неимоверно по време на криза. И то с много повече от колкото пада цената на желязото. Нали се сещаш какво значи нито една западна банка да не иска да финансира проекта? Това значи, че говорим за лихви с огромни стойности вкл. и на парите предуставени "великодушно" от "братушките".
Да строиш АЕЦ по време на криза е пълна лудост. Да забелязваш някой друг да го прави? Е ако си арабин и се чудиш какво да си правиш парите.... добре. Ама при положение че се очертава бюджета да е като пробита кофа... Утре е съмнително че ще има пари за пенсии. Лудост е да бръкнеш да извадиш почти 10% от БВП или 30% от годишните приходи в бюджета за АЕЦ в такъв момент. Това е като да нямаш пари за храна, ама да караш БМВ. Всъщност .... типично по Ганьовски.
Да не говорим, че "братушките" последно искаха да сключат анекс с който да индексират годишно цената на строежа със инфлацията..... ама ТЯХНАТА (скоро не е падала под 10-15%). Що за наглост е това идея си нямам.
Ако има политик който да съм сигурен че ще спре проекта Беляне в сегашния му вариант, бих гласувал с две ръце за него. Ако ще и Доган да се казва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 29, 2009 9:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това не е снесена информация, а беше информация изнесена от министъра и то след поредния разговор с братушките, та новината тогава беше че в момента на криза строителството щяло да излезе по евтино от предвиденото и в ниакъв случай нямало да надхвърлят бюджета ... ама не е въпроса кой го снася, а е факт че ако искат могат да го направят на половината от цената в момента.
А ако нашите още се помотат накрая братушките ще искат 100% от централата, дас си я платим на 200% и да им плащаме 200 години напред право на позлване индексирано с инфлаацията на зимбабве или друаг подходяща за момента страна .... всеки зане че едно е да искаш друго е да получаваш, никой не иска да изтърве такъв проект, и ако правителството иска ще я построи на добра цена .. ама въпроса е дали иска ...
п.с. последната седмица два доста големи западни производителя се надпреварваха да ми дават по ниска оферта само и само да продадът нещо, и то за някакви си 200 к евро, но гладът явно е страшен, стиган се до там че единия от тях стартира поръчката и тя вече пътува не само без да съм му подписал договор ами и без да е получил нито лев от нас което е много необичайно за такъв тип производители ... та в моемнта всички на запад са гладни, ако ония в русия имат ресурси да оцеляват с тия на запад не е така, един добре организиран търг, и извиване ръчичките на доставчика могат да докарат доста добра цена, това важи за всичко, и за атомни централи, и за катери и за магистрали, но както съм писал много пъти, тия дето ни управляват са толкова тъпи че не занят как хем да откраднат хем да свъртшат работа, или пък са толкова гладни че искат всичко да глътнат ... но .. факт е, като си избираме депутати дето до вчерта са си бъркали в носа и са търкали кафенетата на по едно кафе щото за повече са нямали пари .......
|
| Пон Юни 29, 2009 10:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Луд съм по "Общи лафове" и политическите теми (има ли българин да не разбира и най-големите тънкости в политиката?).
Че се сетих за един виц:
Прибира се моряк вкъщи след година и нещо плаване и намира жена си да дундурка бебенце.
- Жена, на кого е това бебе?
- Ами нашето!
- Чакай, бе жена: март, април, май, юни, юли...
- А бе ти моряк ли си?
- Моряк съм.
- Що ми се правиш на математик тогава?!
|
| Вто Юни 30, 2009 12:05 am |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 30, 2009 9:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе Цецо това с ДС малко се преекспонира според мен, колко ли човека от форума могат да с еокажат "агенти", не знам, примерно мен сигурно и баща ми и майак ами се водят таквиа знам ли, в смисъл никой не знае как са ги завеждали като такива, дали не е възмжно да е ставло без хората изобщо да знаят за това .... И после друго, тези агенти са имали много задължения, не всички от тях са ходели да пеят кога съседа слуша радио европа, или кой купил на децата си обувки от кореком. Не малка част от тях са се гризили за определен род злоупотреби, и всички като цяло са служели на тогавашната власт, добро или лошо те не са виновни за това, по същия начин по който войника не е виновен че убива по нареждане на началниците си.
Сега за да не помисли някой че говоря така щото нищо не съм видял, не е така, дядо ми беше половин година в затвор точно заради подобни сътрудници на ДС, които изпозлваха това за да си уреждат сметките, но да се каже че всички са били така би било твърде общо според мен.
Ако има някой който трбява да се срамува от сътрудничеството си с ДС то това трябва да е Доган, защото в това си сътрудничество едва ли е служил в полза на неговият етнос, според мен напротив, ама като гледам на никой не му пука за това.
Много повече ме дразни това че хора се кандидатират за депутати за да оттърват затвора, или евентуални дела .. ми хубаво си мутра, хубаво имаш пари, ми уреди си делата с пари, плати на когото трябва, па като си уредиш делата стани депутат нищо лошо, ама не и да ставаш депутат за да оттървеш кожата.
|
| Вто Юни 30, 2009 10:22 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
На същото мнение съм! Не е много ясно след 20г кой какъв агент е бил, кои досиета са създадени постфактум и кои са изчезнали безследно, но сегашните бандити са видни като въшка на чело.
|
| Вто Юни 30, 2009 10:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ако в ДС е имало достойни хора, то те не би трябвало да се притесняват - да излезнат и да кажат - "Аз съм работил за сигурността на БГ. Вършил съм това, това и това". И после да се кандидатират за това и онова.
Но хора които се крият като мишки и отричат до последно, а после се оказва че са заведени на отчет и то за чиста проба клюкарстване и доносничество. И после същите тия хора почват да обясняват, че е станала грешка, че те не знаели, че всъщност те са работили за родината и пр. глупости. Бас ловя че поне половината от "новооткритите" доносници са се подписали преди това, че не са такива.
Това са хора без достойнство. Жалка картинка.
Досиетата трябваше да бъдат отворени още преди 20 години. Както направиха другите пост-комунистически държави. Ама ние тука пак откривахме топлата вода. Разузнаването щяло да пострада. Странно как не пострада в Източна Германия и Чехия например. Вярно някой редки единици от достойни хора можеха недостойно да бъдат заклеймени, но цяла плеяда от плужеци щеше да излезе на светло.
Най страшното на досиетата е че подържат в зависимост въпросните плужеци. Те са съгласни на всякакви компромиси със съвестта си и поста който заемат, за да не се разбере що за боклуци са били в миналото. Няма по страшно нещо от страхливи и зависими политици. А дългото криене на досиетата беше направено точно с тази цел - да се държат под контрол мижитурките политици.
Точно Доган реагира максимално адекватно по тоя въпрос - каза просто и ясно - "Да аз съм бил вербуван от ДС." С което прекрати всякаква възможност някой да го изнудва. А самия той държи по този начин в подчинение маса народ.
Единствения правилен ход с досиетата е да бъдат извадени моментално в Интернет. Унищожаването им не е решение, защото вероятно са копирани от знайни и незнайни хора и винаги ще бъдат изваждани в подходящи моменти. Спекулации винаги ще има, докато има тайна по въпроса.
|
| Вто Юни 30, 2009 10:42 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
достойнство политик и държавник са оксиморони
|
| Вто Юни 30, 2009 12:17 pm |
|
 |
|
dinmatrix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 7:33 pm Мнения: 33 Местоположение: Plovdiv
|
Привет на всички съфорумци, казвам се Динко Цветков от Пловдив съм и не крия своите симпатии към ВМРО.Ще гласувам за тях и надявам се да не ме разочароват както СДС досега, а и тук в Пловдив ги познавам , така че им имам доверие.
Апропо вчера , докато търсих да свалям игри от замундата попаднах на сайта на БНС - http://bolgari.net/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D ... -1436.html
съдейки по коментарите /ведно с моите/, определено и те са нахъсани против догманчо ама само със злост и жлъч не стават работите.
Според мен на провалили се неколкократно , та дори и веднъж в политиката и управлението ни партии не трябва да се дава вот - визирам БСП, СДС,НДСВ и ДПС.Тук коментара вярвам е излишен.Всеки сам си решава, но ако не дадем своя вот то пък оставаме на "айшетата" и "изборняците рейсаджии" да ни определят съдбините, така че до колко си струва времето отделено да отидете до урните вие си решавате.
Да Живее България!
|
| Вто Юни 30, 2009 3:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе мен ми е чудно кой все още се притеснява от досиетат та да го държат с тях, преди 15 години, в началото на демокрацията да, тогава ДС беше много мръсна дума, в момента голяма маса от гласоподавателите идея си нямат що е то ДС и с какво се е занимавала, та им дреме на оная работа кой какъв е бил, аз, моето поколение, всички след мене, а и не малко преди мен не са имали вземане даване с ДС, били сме деца по това време, така че не виждам какви негативи може да имаме, аз ако трябва да бъда честен много от познатите на баща ми работеха в ДС, 6-то, УБО и разни др. такива, аз не случайно казах че може и родителите ми един вид да са с досиета без изобщо да го предполагат, ама от тези хора не съм видял нищо лошо, дори напротив, помагали са както и преди така и в по скоро време. Та от тая гледна точка само пълен идиот може да с епритеснява че е бил доносник, та дори да го пише с големи букви на челото, на никой не му пука, от това.
Хората биха се озлобили срещу някой ако разберът че примерно има 2 яхти и три вили, и е си кажат абе що тоя има пък аз нямам, мамка му и прасе, няма да гласувам за него .. а че бил доносник .... самите те се клепат и драпат с нокти и зъби за някакви жалки цели, изобщо не им пука че някой друг е такъв.
|
| Вто Юни 30, 2009 4:20 pm |
|
|