| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Добре, остава теоретичният въпрос - какво се случва, ако обработката зацикли твърде дълго и причината за чакащото прекъсване отмине - например юзера си дигне пръста от бутона. Има ли прекъсване или не, след като свърши зацикленото?
|
| Чет Юни 25, 2009 6:10 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Зависи от типа на прекъсването (edge или level triggered) и типа на interrupt контролера. RTFM отново помага.
|
| Чет Юни 25, 2009 6:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мноо смешно! Никой ли не е чувал на какви пикове са способни потенциометрите?!
Връщам темата към корените и де, т.е. върнете се на стр.2 и прочетете michev и BONGO. След това аз (аутсайдерът) бих сложил нарастване в необходимата посока с максимално разрешената скорост но преди това бих проверил дали това нарастване не е прекалено голямо. Тази обработка ако е на ASM не би попречила на нищо.
|
| Чет Юни 25, 2009 6:55 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе Рек що не вземеш да му резнеш достъпа до повечето раздели на бОНГО? Тоя човек има проблеми нещо с връзката с главния мозък. Знае не знае и дращи навсякъде където прецени че може да вмести някоя глупост.
|
| Чет Юни 25, 2009 9:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Никола, че не разбираш от маси не пречи - няма нито да ти оправям платките нито да се надпиваме.
Че не разбираш от Пикове - никой не е съвършен.
Ама да не можеш да видиш къде е издънката и да задълбочаваш задълбаването...
|
| Чет Юни 25, 2009 9:31 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Мисля че както вече се каза , не може да се пренаредят приоритетите, но тези имащи флагове, може да разрешиш I-бита и да забраниш всички други с изключение на тези който желаеш да се случат (като си запазиш сам статус регистъра). Не съм го правил , но така пишат учените.
Ако се стряскаш от пиковете от потенциометъра, монтирай си две пуканки бутони, за нагоре и надоли по скалата и страшния потенциометър отпада.Ето и един пример от братята
http://radiokot.ru/lab/controller/10/
Ако поразбирваш и от PID (а не като мене)......
|
| Чет Юни 25, 2009 9:56 pm |
|
 |
|
michev
|
Реконструктор, харесева ми идеята и така мисля да го направя.
Относно потенциометъра - това е готово изделие с изгоряла PWM част (не е с контролер) и идеята е да се замени PWM с микроконтролер. Потенциометъра няма как да се премахне или замени с нещо друго, тъй като това е свързано с механични промени (които няма да се случат  ).
Поздрави,
Мичев
|
| Пет Юни 26, 2009 11:00 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
а с какво е реализирано? ако е с нещо от рода на tl494-при тях тези работи май се правят точно с кондензатор( интегрираща група). Кажи подробности.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:46 pm |
|
|