Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Altium Designer Summer 08 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
DirectX е разкарано. Не знам как, след чоплене по настройките успях някак да подкарам това с натиснатия Ctrl.

Обаче стана друго, страшно :cry: , добре че работя по платка 2x2см, иначе щях да си изям топките. След 2 часа работа, стигнах до наместване на надписите на елементите, преработих версията от петък, наместих 2-3 надписа, реших да им намаля размерите, използвах Find Similar и ... до там, блокира. Чак след Reset на цялата машина заработи коректно, и какво да видя, моята платка я няма, показва ми версията от петък, а през около 5 мин. имам навика да си записвам файловете. Рових по диска, разни папки History и т.н., нищичко, само петъчни файлове. Това надминава всякаква простотия :? Вече ми се случва на няколко пъти да гърми, забравя ми проектите, файловете, тъжна история за софтуер с цена > $5000

Пон Юни 08, 2009 6:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
В тази директория трябва да имаш коректни копия на всички файлове с които работиш.

Прикачени файлове:
pirev.jpg
pirev.jpg [ 45.63 KiB | Прегледано 2204 пъти ]
Пон Юни 08, 2009 7:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нямам :cry: , нали ти казвам, прерових всичко, и от средата на Altium-a, и чрез файловия мениджър, нофинг. Зададох на Auto Backup да ми прави на всяка минута запис, до 50 бр., с оглед на честото крашване на Altiuma. Забелязох, че се крашва особено интензивно, когато се опитам да работя с Find Similar.

Пон Юни 08, 2009 9:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Странно. Как нямаш? Не беше ли активиран Auto Bacup-a?

А при всеки запис на всеки файл в директорията на проекта в поддиректория History се записват също копия на файловете.

Отделно тази гад има възможност да работи с Version Control. Но това не съм го ползвал досега и не знам как работи.

За какво го ползваш това Find Similar? Аз не съм му намирал приложение. Иначе пробвах при мен няколко пъти да го ползвам за пробата и не се крашна.

Иначе за сняна размера на всички текстове нямаш много избор. Може да се направи със скрипт само. Няма го като вградена функция. Но не е сложно да се драсне скрипт.
Иначе лесно можеш да ги смениш ръчно от Pcb List прозореца както е на картинката. Превключваш в Edit mode и ги нащракваш.

А иначе преди да почнеш да слагаш елементи на платката в Preferences -> Pcb Editor -> Defaults -> Component си слагаш размерите на текста които искаш да ползваш. Изобщо това се отнася и за останалите неща. Например via.

Прикачени файлове:
pirev.jpg
pirev.jpg [ 82.13 KiB | Прегледано 2208 пъти ]
Вто Юни 09, 2009 1:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
Auto Backup-а си е активиран, но zip файловете бяха празни. Сега съм го направил от 30мин. на 1мин., което не мисля, че ще помогне кой знае колко, но все пак е по-добре ако нещо запише, да го записва на често. 2г. не съм имал проблем с моята машина, каквото инсталирам работи като добиче. Обаче откак съм качил Altium-а се разказа играта на машината, за това допринесе и една тромава антивирусна дето ни натресоха, машината заприлича на 486-ца. Отделно Protel 99 SE започна да се скапва , за последните 3 седмици поне 5 пъти го инсталирам наново, явно не се понасят с Altium-а на една машина.

За сега установих със сигурност, че Altium-а гърми с 99% вероятност, когато използвам Find Similar.
Работата с опроводяването си е мъка, щракането е два пъти повече с мишката, отколкото в Protel, което бави много, уж успях да го настроя да е като Protel-a, но тия движещи се наляво-надясно панели хич не ми харесват, станало е като Visual средите на Borland, мазало от всякъде. Усложнени са доста нещата, , особено не ми харесва работата с десния бутон на мишката, за всяко нещо щракаш с десния бутон, не ми харесва и когато се препокриват два обекта и излиза едно голямо меню, от което да избереш кой да ти селектне, старото беше по-готино, сивичко и тъпичко, но го правиш с по-малко движения, докато сега местиш мишката доста повече. Събрани накупи, всички такива дребни нещица бавят доста опроводяването и наместаването на елементите.

Има и плюсове, но те не са в самия процес на разработка на PCB-то, а по-скоро в допълнителните операции, документация, генериране на файлове и т.н.

Сря Юни 10, 2009 5:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И един тъп въпрос от мене: като искам да добавя футпринт на някой елемент, падащото меню "Libraries" е празно !? Мога да си намеря футпринт само с "Find", ако знам името на това което търся. Ако добавям елемент (place part), всичко е ок - библиотеките са си там :oops:
Незнам какво, как и защо се е прецакало, без да съм ъпдейтвал, преинсталирал, трил, местил...но преди време всичко беше ок и все още не успявам да открия и премахна причината. За Winter 09 става въпрос.

Пет Юни 19, 2009 4:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами нещо е станало. Инсталирай си ги. Бутона "Libraies" е точно над падащото меню. Там в прозореца "Available Libraries" отдолу имаш бутон "Install"

Пет Юни 19, 2009 6:20 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Момчета, вие хубаво си работите с Altium 2009 но ако е кракнат в крака за него http://rapidshare.com/files/171216561/A.D.2009.rar има троянец.

Съб Юни 20, 2009 9:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ами нещо е станало. Инсталирай си ги. Бутона "Libraies" е точно над падащото меню. Там в прозореца "Available Libraries" отдолу имаш бутон "Install"
Всички нужни библиотеки са инсталирани и като кликна "Install", са си там. Явно ще трябва да преинсталирам алтиума.

ka2009 написа:
Момчета, вие хубаво си работите с Altium 2009 но ако е кракнат в крака за него http://rapidshare.com/files/171216561/A.D.2009.rar има троянец.

AdWare.Win32.Rabio.ny
http://rs104tl.rapidshare.com/files/171 ... Additional IPC7351_LP-Eval_V4-20.rar//IPC7351_LP-Eval_V4-20/IPC7351_LP-Eval_V4-20_Setup.exe

За това ли става въпрос!? Касперски го лови, още преди да се е доунлоаднало на 100%. Не вярвам проблема да е в него.

Съб Юни 20, 2009 5:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Те са там в директориите. Но трябва да ги инсталираш за използване. Тоест инсталираните библиотеки трябва да ги виждаш в прозореца "Available Libraries" и чекбоксчетата им Activated да са чекнати.

Ако това е така значи си пипнал настройката за това какви библиотеки да показва. Това става с бутончето с три точки до падащото меню.

Там ти излизат три чекбокса
Components
Footprints
3D models

Съб Юни 20, 2009 6:25 pm
Профил

Мнение 
AdWare.Win32.Rabio.ny
http://rs104tl.rapidshare.com/files/171 ... Additional IPC7351_LP-Eval_V4-20.rar//IPC7351_LP-Eval_V4-20/IPC7351_LP-Eval_V4-20_Setup.exe

За това ли става въпрос!? Касперски го лови, още преди да се е доунлоаднало на 100%. Не вярвам проблема да е в него.[/quote]
Да за същото е - Adware.

Нед Юни 21, 2009 8:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
тва IPC7351_LP-Eval_V4-20.rar да ли е
Land Pattern Calculator-a?

Нед Юни 21, 2009 9:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това е допълнителен софт,няма отношение към Altiuma.
Altuima си има собствен IPC Wizard който си работи много читаво.

Нед Юни 21, 2009 1:58 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение online nets ?
Абе колеги, нещо тъпо и просто ме тормози:
Нещо някъде съм цъкнал(но спомен нямам), или се обози Алтиума, но
като се извикат компоненти на платката... връзките с елементите се показват само докато се мести компонента. след като го позицинирам изчезват. Под изчезват имам в предвид не се дисплейват иначе на крака на компонента си ги пише, електрически всичко е вярно, но не ми ги показва както по-рано :(
При Дизай рул чек-а също ги показва, но статично, като преместя компонента пак не се показват :(
Та въпроса ми е коя настройка съм бъзикнал/обозил ?

Сря Юли 29, 2009 11:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тази вечер 2 ри път си поиграх но резултат няма,не мога да го накарам при мен да се държи както описваш :).

Аз пък имам друг проблем. Имам на една платка 2 резистора дето се поят по странен начин и нямат представяне в PCB-to. Просто съм го изтрил директно преди. Сега обаче правя корекции по платката и ме дразни при ъпдейтване на платката от схематика че все напира пак да ги слага. Как да му обясня че не ща да ги слага в пцбто?

Чет Сеп 03, 2009 12:34 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща