Отговори на тема  [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Избори .... лошо ни се пише 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Бе дайте да не изпростяваме дотам. То че на Здрав постът му беше уместен уместен беше - аз
не познавам "много" жени ама достатъчно, та да знам, че приказките за това как обичали
да ги бият са празна тъпотия; вероятно и Зейфод го знае, ама и той нали все се бута
да е адвокат на дявола.
Както и да е, предлагам да си изпростяваме до обичайното, процесори-мроцесори
(един път Фитила беше писал "контролери-монтолери", и аз да не остана по-назад,
че ми хареса и ми се залепи). А разните общожитейски баналности да оставим на
останалата част от публиката (не че са ни чужди, и ние сме живи твари, ама далеч не
са най-интересното в живота на повечето от нас :-) ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Юни 17, 2009 4:28 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
КАК ЩЕ СЕ Е-ГЛАСУВА.bg

Във всяка от деветте избирателни секции ще има възможност за електронно гласуване. Гласуването ще се извършва с магнитна карта, като след нейното активиране ще може да се подава само по един глас. Вотът ще се отбелязва чрез директно докосване на специален екран, като след потвърждаване на избора от съответния гласоподавател, системата ще разпечатва контролна бюлетина. Тя ще се сгъва и поставя в отделна избирателна кутия, като след приключване на изборния ден резултатите от пуснатите в тази кутия бюлетини ще бъдат сравнени с резултатите, които е отчела системата. Това се прави с цел потвърждаване верността на електронните резултати.

Системата за електронно гласуване, която ще се използва, се състои от стандартни хардуерни устройства и специално разработен от Лирекс БГ софтуер. Тя отразява всички изисквания на закона и приетите в тази връзка решения на ЦИК.

Доставчик на системата е Лирекс БГ, която беше избрана от Централната избирателна комисия (ЦИК). Със свое решение от 5 юни ЦИК е възложила на председателя, заместник-председателите, секретаря и члена на ЦИК Сабрие Сапунджиева да проведат разговори с фирма "Лирекс БГ" ООД относно техническите качества и цената на автоматизираните системи, оборудвани с визуализиращ екран, четящо устройство за магнитни карти и оптичен показалец за експерименталното гласуване по електронен път.

условия и ред за гласуване от ЦИК http://www.cik2009.bg/documents/uslovia_i_red_el_glasuvane.pdf

как се прави в САЩ

Сря Юни 17, 2009 4:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tgi, аз реагирах заради циничния коментар на zaphod по повод линка на Цецо.
Не съм съгласен да се коментира по такъв начин плачевната ситуация в която са изпаднали хората там.
Те имат една вина (същото се отнася и за мен) - родени са в неподходяща държава.
За коментарите след това се прав.

Друго ме боли мен повече.
Отново настъпи пред (следват: по време на и след) изборното безвремие.
А кризата не чака ...

Сря Юни 17, 2009 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
....
Друго ме боли мен повече.
Отново настъпи пред (следват: по време на и след) изборното безвремие.
А кризата не чака ...

Не знам дали да се съглася или да припомня тезата, че то тук все е безвремие
и все е криза :-) :-) ....

Май не мога да избера кое от двете :D :D :D

Сря Юни 17, 2009 5:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И тук си прав ... :evil: :evil: :evil:

Сря Юни 17, 2009 5:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Те имат една вина (същото се отнася и за мен) - родени са в неподходяща държава.

Аз пък тук съм склонен да подкрепя Зейфод, щото по тая логика ако всички "НЕВИННИ" българи се бяха родили в подходяща държава (напр. Швейцария), то Швейцария щеше да е същия кенеф какъвто е в момента България.

Не е проблема в терена, а в тия дето го населяват. Аре стига с глупостите за прекрасния народ дето все случва на лоши управници.

Конкретно тия в това село - аз също не ги жаля хич. Някак си ми странно, как ще дойде шефа и ще ми каже - гласувай за тоя или оня. Няма такъв филм. Естествено някой ще каже - ама те са гладни, ама те нямат избор. Избор има. Те правят своя и нека си сърбат попарата. Лошото е, че и аз ще сърбам попарата дето те я бъркат, ама какво да се прави. Проблема при тях не е, че нямат избор, а че нямат достойнство и отговорност за бъдещето си. И за това на децата си. Абе с 1 дума - БЪЛГАРИ.

Читава държава с такива хора няма никога да се получи. Те винаги ще се продават. Дали за 100лв., дали за 1 заплата, дали за паница боб или за луксозна лимузина... все тая.

Сря Юни 17, 2009 6:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ех, Цецо! Не ми се влиза в полемика, но ако знаеш колко бъркаш ...

Сря Юни 17, 2009 7:58 pm
Профил

Мнение 
Статията от Капитал звучи много добре, но има едно "но". Тя се опитва да ни втълпи, че цялото село е бито , а пък сега цялото село гласува за побойниците. А не се сеща да направи сравнение със София - биха студентите, а пак имаше няколкостотин хиляди гласували за БСП и партньори.
Селото не се състои от един човек. Сигурен съм, че тези които са ги били не са гласували за побойниците си. Както и съм сигурен, че когато някои са протестирали преди е имало и такива (вероятно повечето жители на селото), които са били против протестите.
Никой не обича да го бият - нито жените, нито мъжете, нито народа. Пък и животните не обичат боя. На въпроса трябва ли да бъдат бити, историята вече се е изказала.

Сря Юни 17, 2009 8:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Desert Leo написа:

... Аре стига с глупостите за прекрасния народ дето все случва на лоши управници.
...

Грешката в това твърдение е в думата "случва".
Няма случване. Просто откак се помним всички тук местните "управници" са все слуги
на външен, един и същи господар. Всеки усеща, когато говори с важничещи слуги на
въоръжен господар и това важи и за прости, и за сложни хора в БГ. Съответно никой
не се идентифицира с тая страна и тоя народ (нито аз, разбира се), и съответно
всичко е осрано както подобава на място, през което всеки минава без намерение
да се задържа.

Не знаем какво би се случило, ако не беше така. Знам колко е изкусително
"народът" да е виновен за всичко, и на тебе, и на Зейфод все ви
се ще всеки сам да си е виновен, че така би било по-лесно всеки сам да
си реши проблемите.

Работата е там, че това не винаги е така - колкото и отчайващо и неудобно да е.

Всичките тия тълпи от тъпи двуноги (колко процента от 6-те милиарда според
тебе не заслужават това определение, 1? 2?) са толкова лесни за манипулиране
в днешно време, лъжата е до такава степен издигната в култ (при демокрацията
печели най-добрият лъжец, за съжаление, а другите варианти са опитани и
са още по-зле...), че ако човек реши да погледне истината в очите може и
да му се отще и да живее.

Моето предложение е да си занимаваме мозъците с градивни неща и да се опитваме
да не мислим за гадостите, с които не можем да се справим в момента - но да не
се самозаблуждаваме за тях, а да ги държим под око и да не пропускаме момента,
когато на някоя от тях и дойде времето (което току се случва, хаосът предстои
да се увеличава).

Сря Юни 17, 2009 11:04 pm
Профил WWW

Мнение 
ДедоБоре написа:
КАК ЩЕ СЕ Е-ГЛАСУВА.bg

Във всяка от деветте избирателни секции ще има възможност за електронно гласуване. Гласуването ще се извършва с магнитна карта, като след нейното активиране ще може да се подава само по един глас. Вотът ще се отбелязва чрез директно докосване на специален екран, като след потвърждаване на избора от съответния гласоподавател, системата ще разпечатва контролна бюлетина. Тя ще се сгъва и поставя в отделна избирателна кутия, като след приключване на изборния ден резултатите от пуснатите в тази кутия бюлетини ще бъдат сравнени с резултатите, които е отчела системата. Това се прави с цел потвърждаване верността на електронните резултати.

Системата за електронно гласуване, която ще се използва, се състои от стандартни хардуерни устройства и специално разработен от Лирекс БГ софтуер. Тя отразява всички изисквания на закона и приетите в тази връзка решения на ЦИК.

Доставчик на системата е Лирекс БГ, която беше избрана от Централната избирателна комисия (ЦИК). Със свое решение от 5 юни ЦИК е възложила на председателя, заместник-председателите, секретаря и члена на ЦИК Сабрие Сапунджиева да проведат разговори с фирма "Лирекс БГ" ООД относно техническите качества и цената на автоматизираните системи, оборудвани с визуализиращ екран, четящо устройство за магнитни карти и оптичен показалец за експерименталното гласуване по електронен път.

условия и ред за гласуване от ЦИК http://www.cik2009.bg/documents/uslovia_i_red_el_glasuvane.pdf

как се прави в САЩ

майко мила, Лирекс, тия не могта компютър да сглобят и да му сложат бозата те ще им дават да внедряват система за електронно гласуване, да им го туря на ...... някои фирми от сорта на лирекс, прософт и още няколко трбява да бъдат заличени чрез масови разстрели до 9-то коляно ..... тва като ония с детските градини, дето отчитлаи времето на подаване с точност от наносекунди .... такваз наносекунда ще им дам че не моат си седнат на лайняните задници две седмици ......

Сря Юни 17, 2009 11:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
майко мила, Лирекс, тия не могта компютър да сглобят и да му сложат бозата те ще им дават да внедряват система за електронно гласуване, да им го туря на ...... някои фирми от сорта на лирекс, прософт и още няколко трбява да бъдат заличени чрез масови разстрели до 9-то коляно ..... тва като ония с детските градини, дето отчитлаи времето на подаване с точност от наносекунди .... такваз наносекунда ще им дам че не моат си седнат на лайняните задници две седмици ......

В БГ обикновено е така, кво се пенявиш. :) Нали се сещаш, че на хора като нас, никой няма да даде държавен проект, колкото и да сме богове в хардуера и софтуера.

Чет Юни 18, 2009 10:33 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Ами Тони
каквито и да са, Лирекс са в четворката фирми които спечелват търговете/конкури да доставка на техника в държавата.
разбира се, с оглед демокрацията в търга участват още фирми, някои от които не са дъщерни на четворката :)
И ако са послушни ги взимат евентуално за подизпълнители....
така стоят нещата :!:

Чет Юни 18, 2009 11:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
в случая даже не е имало търг.
чугунените глави от ЦИК са написали методика (вероятно продиктувана по телефона от някой костюмар в лирекс) и са взели решение.

те и преброител така избраха.
случайно се появиха някакви неориентирани, дето дали по-добра офера.
че и софтуера им обработил правилно тестовете. на информационно имало грешка при единия тест.
но ЦИК взели решение, че ще натъкмява резултата ИО.
аргумента е железен: избрахме по-сигурната оферта пред по-добрата.

ма то не е само в ЦИК така
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3727&sectionid=2&id=0000501
и кво?

Чет Юни 18, 2009 2:23 pm
Профил

Мнение 
Реконструктор написа:
ToHu написа:

В БГ обикновено е така, кво се пенявиш. :) Нали се сещаш, че на хора като нас, никой няма да даде държавен проект, колкото и да сме богове в хардуера и софтуера.

Бе аз знам как е, и по-държавни проекти работяи знам как се правят търгове,не е там въпроса, просто лирекс и разни други като тях стимулират склонноста ми към масови разстрели и изтезания, иначе и тях сме ги били едно време по търгове, сигурно и те и прософт щяха да си изгризкат пръстите до лактите, НДСВ си имаше предимство, повече наши хора :)

п.с. само да отбележа че тогава сме си плащали, но сме печелили с най-ниски оферти и най-изгодни условия, а сега може и снай-висока оферта и никога да не се свърши работаа, това е ралзиката м-у НДСВ и БСП ама ... нейсе, пък за ИК няма да говорим .....

Чет Юни 18, 2009 5:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
По времето баш на НДСВ ме избутаха от търг, който беше за наша апаратура,
с оферта, която била "сравнима" с нашата (да не помислите, че става дума за
милони, 102000 или 112000 лева беше нашата, не поня вече). По моя преценка са
платили към двойно повече.
Техническото задание го бях писал аз по молба на клиента (директор на
купуващото предприятие), искаше да купи от нас на базата на предишни
доставки, от които бяха доволни.
Но дойде време да решават търга и изведнъж тоя директор се оказа в тричленна
комисия, която трябваше да реши от кого да купи техника за гореспоменатата
астрономическа сума. В тая комисия "случайно" другите двама се оказаха
тогавашният *министър* на енергетиката Ковачев (нямащ понятие от спектрометрия),
и един друг (пълен) неграмотник в областта - Миланов, директор е на хранилището за
радоактивни отпадъци.

Ще кажеш, че не е ставало въпрос за пари (колко са 102к лева, та да задвижиш
министър), и ще си прав, ОК. Но тезата ми е, че са все слуги на един и същи господар,
който ги юрка по целесъобразност (за моите технологии има разбираемо повече
целесъобразности и насочени внимания). За Миланов руската връзка не е и тайна,
за Ковачев нямам допълнителни данни - не знам кой от двамата е бил по-главен
в тая ситуация в реалната йерархия (в публичната очевидно е бил министърът).

Чет Юни 18, 2009 6:08 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща