| Автор |
Съобщение |
|
leotron
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Ное 28, 2005 10:49 am Мнения: 86 Местоположение: Русе
|
 Малък графичен дисплей
Интересувам се къде мога да намеря много малък графичен дисплей. Размерите трябва да са не по гоеми от: 10mm x 30mm x 5mm. Пренебрегваме факторът цена. Никъде не мога да намеря такъв дисплей, или нещо подобно. Или пък ако някой знае къде мога да си направя по поръчка такъв дисплей и сподели, ще съм му много благодарен също.
|
| Сря Май 27, 2009 7:23 pm |
|
 |
|
БатеВаньо
Ранг: Новодошъл
|
Потърси по ключова дума OLED или AMOLED. Има и включително RGB.
Farnell предлага доста такива на разумна цена:
http://uk.farnell.com/jsp/search/browse ... =oled&Ntx=
|
| Чет Май 28, 2009 9:31 am |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
В Creative MuVo (май така се казваше) ползват такива дисплеи. Всъщност в повечето MP3 плеари... Ако цената не ти е проблем (то това е доста относително де) купуваш едно такова и го разколачваш (ако ти трябва само 1 бройка).
Иначе поръчковите са много скъпи - за инструментална екипировка се плаща $ 2000 - 4000 (от тоя порядък). Дисплеите отделно.
|
| Чет Май 28, 2009 10:17 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Имай предвид че ОЛЕД технологията иска малко чепати захранвания (отрицателни).
А и чак толкоз малки се съмнявам да има. Въобще толкова дребно - вървиш към къстъм. А там е страх и ужас, защото това значи огромни количества и преговори с китайци (което е равносилно на самоубийство).
Другото е намираш някой джобен плеър, чиито дисплеи ти върши работа, купуваш си колкото ти трябват + запас и така.... Но имаш едно на ум, че след една година няма от къде да го купиш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 28, 2009 10:20 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Попадал съм на тия, търсейки дисплеи - не съм ги ползвал и не знам нищо допълнително
за тях, обаче.
http://www.displaytech.com/products.html
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 28, 2009 12:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това пък за първи път го виждам - FLCOS.
Що за технология е това? Трябва ли му backlight както на другите течни кристали? Не видях някъде да специфицират яркост.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 28, 2009 1:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами с тия 10-ина мм диагонал при 800х600 пиксела прилича на нещо, дето
му трябва оптика - очевидно нещо да свети през него, обектив та да го прожектира
или поне як окуляр, та да може да види нещо човек.
Не съм се задълбочавал, де, попаднал съм някога на него при търсене на "нормални"
дисплеи и ми се е видяло интересно, та съм го bookmark-нал - и толкова.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 28, 2009 3:12 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
значи човеко иска да си прави 3D очила
там таквизи малки дисплеи слагат...
другото е на визьора на моя фотоапарат има такова малко цветно дисплейче..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Май 28, 2009 4:37 pm |
|
 |
|
leotron
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Ное 28, 2005 10:49 am Мнения: 86 Местоположение: Русе
|
А от тези някой поръчвал ли е ? Не видях цени. Аз все пак им писах, но някой знае ли колко долу горе струва една бройка MT7DPSV2D-A1S ?
|
| Чет Май 28, 2009 5:48 pm |
|
|