Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Дописване на програма 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
на тая антика ф84, с програма на асемблер и немски коментари, е доста извратена историята с дописването.
помисли си за смяна на проца. но от смяната следва и проблема с твоя дисплей че някой трябва да се рови как да го управлява.
Сам се досещаш колко навити има ;)

Вто Май 26, 2009 12:40 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ами така е прав си.Но аз пък хептен нищо не мога да схвана от програмата (писах на какво ниво съм) камо ли на немски.Инфо за това как да се управлява дисплея предполагам ще може да се намери, само дето ще да е на немски и то :(

Вто Май 26, 2009 1:01 pm
Профил

Мнение 
От същата страница http://www.eelkevisser.nl/display.htm
измъкнах това:

Прикачени файлове:
Tid-protokoll.pdf [851.93 KiB]
157 пъти
Вто Май 26, 2009 2:12 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
neodim написа:
Електродите са неръждаема стомана 5х10 см.Двигателя е 1.4 моно и вкарвам газа след възд. филтър.
Нещо обаче май никой не се навива да помогне със софта :cry:

Дай един дисплей и ще ти драсна софт. Ама не мисля, че ще ти върши работа така както си го замислил.

Вто Май 26, 2009 7:45 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
relsys написа:

Дай един дисплей и ще ти драсна софт. Ама не мисля, че ще ти върши работа така както си го замислил.

В смисъл кое не би ми вършило работа? Аз искам просто да имам наблюдение върху тези параметри, а управлението ще е съвсем отделно.
Утре ще погледна по моргите дали ще мога да намеря такъв дисплей, ако ли не ще ти пратя моя (само прати ЛС с адрес)

Вто Май 26, 2009 8:30 pm
Профил

Мнение 
Е, човека ти предложи а ти искаш да го вкараш в джаза с дисплей от автоморга. Не че няма да стане но най-добре погледни в comet.bg за някакъв стандартен който ти върши работа като разделителна способност.

Сря Май 27, 2009 8:26 am
Профил

Мнение 
Приемам критиката.Реших да го правя с отделни уреди, колкото и да не ми се искаше.Прецених, че не си струва занимавката и ще си потърся готово решение.

Сря Май 27, 2009 10:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какъв е типът на материала за електродите?
Я опиши какво точно искаш да постигнеш?

Сря Май 27, 2009 11:30 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Не мога да кажа точно състава на стоманата тъй като не съм я купувал за някаква определена, а просто ми попадна т.нар "неръждавейка".
По втория въпрос - нека да стигна до някъде и ще споделя резултати.В момента сглобявам всичко което съм замислил(досега изчаквах заради развитието на темата в този форум).

Пет Май 29, 2009 11:06 am
Профил

Мнение 
Така и не стана ясно каква ти е идеята...

Просто водородът като гориво има твърде много особености - някои са предимства, други недостатъци. Аз по принцип се интересувам от ДВГ (особено хартиени) и бих могъл да коментирам ако знам какво се опитваш да направиш. Така просто да пускаш водород в цилиндрите без управление рискуваш много поразии...

Пет Май 29, 2009 10:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Така и не стана ясно каква ти е идеята...

Просто водородът като гориво има твърде много особености - някои са предимства, други недостатъци. Аз по принцип се интересувам от ДВГ (особено хартиени) и бих могъл да коментирам ако знам какво се опитваш да направиш. Така просто да пускаш водород в цилиндрите без управление рискуваш много поразии...

Рискът е като при кола с газова уредба.

Пет Май 29, 2009 11:01 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Рискът при катастрофа даже е по-малък, но не говоря за това а за рискове свързани с увреждане на двигателя.
То по принцип става, даже имаше едни изследвания според които е удачно да се добавя малко водород - основно към метана щото може да стане фабрично и не е проблем. Но имаше ограничение - до 7% или 10% не помня можеше да се добавя без промени по двигателя. При повече водород в горивото се налагат промени по двигателя.

А тук човекът споменава 20% икономия на гориво, което намирисва или на опасно много водород или на грешка в измерванията ;-)

Пет Май 29, 2009 11:31 pm
Профил

Мнение 
Хора вижте сега.Не искам да оспрвам, че водорода има своите особености.Обаче аз говоря с факти които съм установил от проведените от мен опити.Дори имаше реална опасност при първите ми опити за двигателя, защото парата която се образува от кипенето на водата кондензира в маркуча който води към смукателите.Сещате се какво би могло да стане.Само, че не случайно карам кола която струва 1500 лв.Не, че ще ми е приятно ако се прецака нещо по двг, но това не го правя толкова да икономисам някой лев(дотук сигурно за опити съм инвестирал толкова колкото сигурно не мога да избия за доста години с моето каране) но всичко го правя за спорта-някой обичат да играят мач или тенис и т.н., аз обичам да чопля техника.КАкто вече казах след като сглобя всичко ще пусна снимки, обяснение, а вие ще кажете какво не ви харесва, къде бъркам, какво би могло да се промени в по добро......та така

Съб Май 30, 2009 10:58 am
Профил

Мнение 
Уф... говорим на различни езици!

Въпросът беше дали имаш някаква по-ясна цел преди експеримента или просто ти е любопитно кво става като вкараш малко водород... Така като гледам май е вторият вариант. Няма лошо, просто дискусията става безпредметна. Единственото което мога да те посъветвам е да избягваш високи концентрации на водород - стой под 10% и мисля че няма от какво да се притесняваш.

То така или иначе предполагам няма как да произведеш повече, въпросът е да нямаш големи камери където да се натрупва и по някакви причини моментната концентрация да става по-висока.

Колкото до "фактите", ще ги коментираме само ако имаш някакво теоретично обяснение ;-)

Съб Май 30, 2009 2:56 pm
Профил

Мнение 
Миро не искам да споря с теб....В последния ти пост обаче лъха иронично поведение.Незнам защо трябва да пиша едно нещо по няколкко пъти?
Цитат:
или просто ти е любопитно кво става като вкараш малко водород... Така като гледам май е вторият вариант.

Може би аз съм кривия но по ясно от това което съм споделил в предните си писания не мога да се изразя.С други думи любопитството го има, но вече не е в тази степен която казваш.
Цитат:
въпросът е да нямаш големи камери където да се натрупва и по някакви причини моментната концентрация да става по-висока.

Тук приемам на драго сърце съвета за което благодаря.
Цитат:
Колкото до "фактите", ще ги коментираме само ако имаш някакво теоретично обяснение

Личи си че ги "чуваш" нещата, поради което отдавна си наясно че гола теория без нещо излязло изпод собствените ти ръце е в голямата част почти безполезно.Виж обратното - факти подкрепени с теория е по добре.Аз съвсем незнам всичко на този свят, ето защо не спирам да чета.
За езиците незнам.... може и да си прав, тъй като аз съм си малко твърдоглав по природа.

Съб Май 30, 2009 3:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща