ми то е не по-малко забранено и да караш с 200

даже май глобата ти е по-сигурна, че може и да е по-голяма.
любителския обхват е до 10.5Г. ако се вярва на паспорта, черната кутия работи на на 10.525 (на по-малко от процент от горния край). дали наистина е там е друг въпрос.
та ще е трудно да извътрят члена, че си направил "съществено нарушение". мисля, че всеки що-годе кадърен адвокат ще се справи с мъглявите определения с наредбите.
ся, ако тръгнат да те бият, е друг въпрос вече. с ЕнтИлекти трудно се излиза на глава. от друга страна, в същия член е записано, че трябва да " отговаряш на действащите хигиеннозащитни норми и изисквания за електромагнитна съвместимост". това би трябвало да е достатъчно да окошарят 80% от народа, който в щастливо неведние ползва китайски компютри. тъй, че заплахата, че е забранено излъчването е малко теоретично (мое мнение).
не исках да го обръщаме на юридически въпроса. стана ми интересно, защото обсъждахте дали може да се мери скоростта И разстоянието до целта.
сигурен съм, че ви се е случвало да ви ковнат точно на ръба на дейстие на някой знак (примерно 10м след знак 50) и да стискате зъби и да дигате кръвно докто онез ви се хилят: "амчи-ко-ша-праим-ся?". в по-нормалните страни освен скоростта ти мерят и къде точно ти е била тази скорост. че и го фиксират на снимка, за да няма мънкане.
може би, ако излъчвателя може да превключва от непрекъснат на импулсен режим, ще може да стане с един прибор?
ако е вярно описанието на румен, значи нещата не са кой знае колко сложни.
от антената вадят направо доплеров сигнал, а с DSP-то вероятно му правят анализ за пикове, амплитуди и т.н.
с добър филтър може лесно да се преодолее запушване по съседен канал.
явно трябва следяща система за качествена измама...