|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По принцип има практика антибиотици да се изписват и при вирусни заболявния - грип например. Идеята е че вследствие отслабената имунна система от вируса, се дава път на бактериите. Така например един вирусен грип, преминава в бактериална пневмония. Апропо тежките и летални случаи на грип, в голяма част завършват точно с бактериални пневмония. Така че и това не е лишено от смисъл - третиране на вирусни заболявания с антибиотик. Въпроса е лекаря който назначава лечението да знае какво прави, а пациента да не проявява самоинициативи.
Както каза Миро, антибиотика си е много силно лекарство, но ако не се прилага правилно и и когато трябва - вредите са налице.
От друга страна, много хора си мислят, че те бактериите изведнъж идват от някъде (някой болен) и ни се лепват. В голяма част от случаите това не е така. Бактериите са си в нас, във въздуха, в храната. Но човек си е изработил имунитет и си съжителства с тези бактерии. Вкл. например бактериите които разлагат мъртвото месо. И тях си носим. Но когато намерят дупка в имунната система те действат. По същия начин, вируса на херпеса също е навсякъде около нас, но само определеи хора го развиват като болест. Така че тоталното "обезпаразитяване" на човешкия организъм нито е възможно, нито е препоръчително да се опитва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Апр 26, 2009 6:57 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като бройка човешките клетки в човек са едва 10%.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Апр 26, 2009 9:07 pm |
|
 |
|
plameniv
|
То и затова човешкото ДНК мутира с годините дори, да не говорим за всяко следващо поколение. Явно матриала е малко и недостатъчен 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Апр 27, 2009 3:00 am |
|
 |
|
Цецо
|
Напротив, мутацията е еволюция. Иначе сега хлебарките щяха да се чешат по главите и да се чудят, що са измрели хората 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 27, 2009 7:58 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Не само като бройка, като маса също е впечатляващо това че всеки от нас в храносмилателната си система има няколко килограма бактериална флора.
Невежество ви казвам е в основата на всичките беди. Безумните разпоредби(не само български) само се наслагват върху него. Изкореняването на невежеството също е една утопия. Както е утопия и това, че в една йерархична система може да се изкорени корупцията и некадърността. Небезизсвестния "Принцип на Питър" е постулиран още 1968 г. Така че хленченето е безсмислено.  Ако можете да направите нещо го правете. Пискане, хленчене, интернет петиции, теми по форумите... само канализират енергията в погрешна посока. Това е моето скромно мнение. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Апр 27, 2009 9:21 am |
|
 |
|
plameniv
|
 !
Зависи от гледната точка. Може да се приеме че тази еволюция един ден ще осакати хората сериозно. Ако си забелязал сегашното поколения голяма част от тях нямат зъбите мъдреци, защо ли!!!
Много храни се продават с генномодифициран произход, това също влияе на хората и ги кара да мутират и да се пригаждат към тази храна. В много страни има недостиг на вода и се използва водата от канализацията след някакво пречистване, което в много случай не е достатъчно добро и там се получава така че те пият не пречистена вода с хиляди човешки хормони и протейни, това вече съвсем сериозно довежда до генетични увреждания и аномалии на родените деца.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Апр 27, 2009 1:23 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е това че не им никнат мъдреци, лошо ли е? Аз самия също нямам все още, сигурно затова съм толкоз Немъдър
А за мръсната вода.... какво да ти кажа. Преди 100-200 години, чиста вода не е имало въобще. Сигурно всичките ни пра-пра баби са били мутанти
Генномодифицираните храни са друга тема. Там просто не се знае, а това което се твърди че се знае, не е ясно колко се знае. Но когато някой вземе да ми разправя колко лоши са тия храни, все му викам да си спретне една екскурзия до Сомалия и да види ония там дето не ядат генномодифицирани храни колко здрава нация са. Мисълта ми е че с темповете с които се множи популацията на човека, без генномодифицирани храни няма да мине бъдещето. Ще мутираме и ще се нагодим и към тях.
Пък и какво да ти кажа. Все разправят колко сме зле в днешния свят, как заради прогреса, индустрията, мръсотията, ГСМ-ите, антибиотиците, ГМО и пр. всъщност днешния човек е едва ли не генно увреден по рождение. А ако провериш статистиката за средна продължителност на живота - ще установиш, че тя неизменно върви в една посока.
Допреди 100-200 години една чума или грип е натръшквал целия континент. Сега заради няколко умрели мексиканци, ще ни забранят свинското.
|
| Пон Апр 27, 2009 2:07 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: !
Не мой се коси - това е неизбежно.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Апр 27, 2009 3:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това, ако го направят ще е нова безумна българска наредба - просто няма как да се заразиш от храна  .
|
| Пон Апр 27, 2009 4:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, ние ще го преживееем някак си.
ама ако при вас заради няколко умрели свине забранят мексиканците...
|
| Пон Апр 27, 2009 5:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
просто ще трябва сами да си косим ливадите  .
|
| Пон Апр 27, 2009 5:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
За хомеопатията, явно трябва да четеш, че да не твърдиш бъзикайте се с хомеопатия
Една случка с нашата лекарка, отиваме на преглед надвечер, не ни прие, току що се прибрала от командировка и си тръгваше, че била болна, и си беше права, защото болен лекар може да зарази здрав пациент. Както и да е, на другия ден ни даде час по същото време. Отиваме, нищо й няма, здрава, нито хрема, нито зачервени очи, нито кашлица, много се зачудих и реших да я поразпитам, щото бяхме последните за деня. Оказа се, че има хомеопатични и хомеопатични, като лекар не може да си позволи да разболява пациенти, затова като се прибрала в къщи си изписала хомеопатични с най-голямото разреждане което имала ( мисля, че каза 500 CH ), ефекта от приема на такива разреждания бил, че 2-3 часа трябвало да си сам в банята, щото отдето можеш да се сетиш от там излявало, усещането било нещо като да си 2-3 часа в гореща сауна след което да изкопаеш за норматив 1 декар фиданки, след това каквото е имало като бактерии е унищожено. При голямо разреждане на хомеопатични реакцията на организма е като ядрена реакция, реагира на минутата с отделянето на всякакви антибактерии, ензими и каквото има там в организма. Разбира се, това не може всеки да си го позволи, щото организма може и да не издържи на напрежението.
Хомеопатията е много интересна наука, с нея наистина шега не бива, както и с антибиотиците. Хубавото на хомеопатията е, че при нея няма химия, няма и го и бескрупулния бизнес интерес, както е при антибиотиците, защото хомеопатията лекува, дава шанс на организма сам да се пребори, докато антибиотика научава организма да мързелува, чакайки някой друг да го лекува. От това седене на една кълка, ефекта е резистивност на организма към приемания антибиотик, вследствие на което антибиотика избива и полезните микроорганизми. Получава се така, че ако даден човек има повече от 2 приема на антибиотик за 1г. третия е безсмислен, защото третия вече уврежда и организма, той просто не влияе на повечето опасни бактерии, но понеже самовнушението е велико нещо, човека приемащ антибиотик също се излекува, с тази разлика, че е увредил нещо друго от себе си. Тук на помощ идва услужливата наука, която измисля нов, още по силен и токсичен антибиотик, опитни зайчета колкото щеш пред лекарските кабинети.
Защо общопрактикуващите лекари раздават антибиотици на воля ? Ами не само защото се застраховат, ами и защото сме свикнали като идем на доктор, ако само ни прегледа и ни предпише диета, почивка, чай, секс и щанги, да го сметнем за шарлатанин и втори път да не отидем при него. Така правят и американските лекари, само че ние си знаем добре урока, ходим при тях, щото и те са хора, трябва да живеят, те ни изписват антибиотици и ние ходим да ги купуваме, щото и аптекаря е човек, накрая ги изхвърляме в коша, щото и ние искаме да живеем 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Апр 27, 2009 5:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
> Хомеопатията е много интересна наука, с нея наистина шега не бива, както и с антибиотиците.
Като ми обяснят, как нито едната останала молекула от активното вещество във
водата, с която са разреждали (такива са им концентрациите, толкова знам) действа,
ще почна да се чудя дали не е наука. Дотогава са бабини деветини - всякакви
чудодейни примери ако не са чиста измислица са просто резултат от друго
въдействие + съвпадение във времето.
Само да не почне сега някое обяснение за "паметта" на водата или подобни
безумия, че не ми работи моят си уебчарник/телевизор да се смея на воля  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Апр 27, 2009 6:02 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 |  |  |  | tgi написа: > Хомеопатията е много интересна наука, с нея наистина шега не бива, както и с антибиотиците. Като ми обяснят, как нито едната останала молекула от активното вещество във водата, с която са разреждали (такива са им концентрациите, толкова знам) действа, ще почна да се чудя дали не е наука. Дотогава са бабини деветини - всякакви чудодейни примери ако не са чиста измислица са просто резултат от друго въдействие + съвпадение във времето. Само да не почне сега някое обяснение за "паметта" на водата или подобни безумия, че не ми работи моят си уебчарник/телевизор да се смея на воля  . |  |  |  |  |
Невежеството е голямо, спор няма  Какви води, какви памети, какви 5 лева !? Вземи се ограмоти, преди да коментираш нещо, защото на моменти си направо смешен 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Апр 27, 2009 8:33 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Вкъщи хомепатията е на почит... и според мен тоя разказ е силно преувеличен. Първо при хомеопатията лечението е винаги индивидуално, т.е. "хомеопатката" както им викам, трябва да вземе предвид цялостносто състояние на организма, за да реши какво и в каква доза ще подейства най-добре. Верно е, че големи разрадки могат да действат по-силно, но не до безкарай. Просто за всеки случай си има оптимална разредка и ако щеш 1000 пъти да я увеличаваш няма да подейства по-силно. Другото е, че не съм чувал чак за такива "шокови" усещания. Хомеопатията помага на организма да се бори, не сваля звезди от небето и пациентите не ходят по вода.
Това пък е другата крайност... един си мисли че от 500CH стават чудеса, друг че са бабиби деветини...
Като казах, че може да се бъзикаш с хомеопатията имах предвид, че може да се съмнявате дали хомеопатичните лекарства помагат, но без всякакво съмнение НЕ ВРЕДЯТ. Особено при големи разредки като 500CH - ами и един милиард тона такива лекарства да изпиете, едва ли ще нацелите и една молекулчица активно вещество.
Иначе и аз съм човек, който се интересува от физика... и аз се съмнявам когато се споменава "памет на водата". Но това няма значение, важното е, че с хомеопатия не могат да се занимават хора без медицинско образование, т.е. не става дума за откровени "шарлатани". Това което на мен ми харесва много, че хомеопатите правят пълно проучване. За разлика от другите доктори, дето те поглеждат и аха, зачервено гърло, значи ясно... Това за мен е несериозното. Щото човекът е доста сложна машина и който си мисли че с един поглед разбира всичко е твърде самонадеен.
Със сигурност има голяма доза "плацебо" ефект. Но какво значение има? Важното е, че някой с медицинско образование си прави труда да те прегледа обстойно и тоя някой решава дали те лекува с плацебо, дали с хомеопатия или ще те прати на класическо лечение. При това решението на хомеопата по принцип е безпристрастно, щото той печели от прегледа, а не от продажба на лекарства.
Между другото медицината напоследък е на път тотално да преразгледа плацебо ефекта. Гледах някакво интересно филмче дето по случайност един хирург забелязал че плацебото действа дори и в хирургията. После правят изследвания и се потвърждава, примерно хора с проблеми в хрущяли и стави, за които единственото известно лечение е хирургическа намеса им спретват мнима операция. И о, чудо - болките изчезват. Което поставя под въпрос смисъла на точно тези хирургически операции, защото те по принцип не винаги дават резултат, а когато дават всъщност не знаем дали не е просто плацебо ефект. Изследванията след това задълбават и се оказва, че плацебо ефекта може да бъде управляван. Та така, който иска може да ходи да му стържат хрущялите със скалпели, който иска може да ходи на плацебо лечение. Дали едното е наука, другото еФтини номера няма значение, щом оплакванията на пациента изчезват
Разбира се, хомеопатията и плацебото могат да се прилагат само в определени случаи, така че за много неща скалпелът или съответно антибиотиците си остават незаменими... Но там където може, по-добре без тях 
|
| Пон Апр 27, 2009 9:34 pm |
|
|