Такам - дойде и моят ред да търся помощ.
Дадоха ми един навигатор да му поправя софтуера. Навигаторът е FineDrive 400 на компанията Fine Digital. Тази компания е фалирала, така че никакъв супорт няма по въпроса. Писах на фирма, която се е заела да поправя въпросните устройства, но няма отговор още ...
Та какъв е проблемът? С целия си акъл, от менюто на БИОС-а (или там каквото е нещо на ниско ниво) пуснах форматиране на вградената памет. След това той очакваше да му сипя нов РОМ-имидж през USB, обаче аз нямах такъв. Резултат - сега имам напълно празно процесорно устройство. С други думи - умъртвил съм го, така да се каже ...
Навигаторът представлява преработен джобен компютър с добавени съответните интерфейси за целта. Всъщност доста от навигаторите от този тип (автомобилни) са направени по този начин. Това, което на мен ми трябва е РОМ-имидж за първоначалното му бутване, и начин да го налея в паметта му. След това, чрез мемори-карта мога да му преинсталирам софта. Ако някой е запознат с тая джаджа, нека окаже съдействие, щото ако сега го върна мъртъв на клиента си, ще ме погледне лошо. Много лошо.
Поздрави от морето!