Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
левак си ти цецо, но неосъзнат. да ти кажа по-склонен съм да уважавам ортодоксален комунист, те поне следват убежденията си, а ти си от тия, дето се правят на десни, просто защото загубихме студената война и логично идеологията на врговете ни трябва да е вярната. мъчиш се, но вътрешно ти е чужда и душицата ти ламти за народен съд и "справедливо" разпределение на благата. впрочем не губи надежда, демокрацията търпи неминуем дрейф наляво, някой ден може да дочакаш лелеяното възмездие над гадните богаташи, не се знае :D

Чет Мар 12, 2009 9:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А който не е поне малко ляв е мноо тъп! Не говоря за Бил Гейтс, де.
Опа, нито за Станишев и сие :)

Чет Мар 12, 2009 9:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Един много известен и мъдър човек (забравих му името :) ) беше казал: ако не си с леви убеждения, докато си студент - значи си глупав, ако не си с леви убеждения, когато си пенсионер - пак си глупав. Но да си кадърен и да си с леви убеждения, докато си в най-продуктивната ти възраст значи си прост :D .

Чет Мар 12, 2009 10:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А като станеш на 65г. и те изхвърлят заради алцхаймера и ти трябват още 5г. до пенсия проумяваш всичко ама къъъсно. В същото време децата ти работят на плаващо работно време и с хвърчаши договори и плащат чудовищни удръжки за пенсията която ще вземат на 85г.

Чет Мар 12, 2009 10:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
ако не си с леви убеждения, когато си пенсионер - пак си глупав.
не значи това, а че си закъснял с изкуфяването :D а цитираната от тебе мъдрост я знам като "който не е бил ляв като студент, значи няма сърце, който продължава да е ляв и след това значи няма акъл". :D

Чет Мар 12, 2009 10:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
"който не е бил ляв като студент, значи няма сърце, който продължава да е ляв и след това значи няма акъл". :D

Май се сетих: сентенцията е на (май) З. Бжежински или брат му малко след "лова на вещици" в "страната на свободата". Ай сиктир! Пуста старост за вас!

Пет Мар 13, 2009 1:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod, точно така май беше - е аз малко съм я поукрасил :D .

Пет Мар 13, 2009 1:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
@ Dimitar - да разбирам ли че си въодушевен от факта, че на твоя задник прехвърлиха бакиите натворени от финансовите гении? Това ли е дясното по твойте разбирания - правиш, струваш, печелиш, живееш като цар и накрая коато дойдат загубите почваш да цивриш и държавата ти плаща сметката? И същевременно, докато цивриш за държавна помощ, гледаш как да гепиш още някой бонус, пак на гърба на данъкоплатеца. Да ви пикам и на дясното.

Относно аз дали съм десен или ляв - ами като гледам на кое викате дясно и кое минава за ляво - еба ли го, почвам да се чудя на ориентацията си. Объркан съм :)

Пет Мар 13, 2009 12:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
какво, нещо несправедливо ли виждаш цецо? и аз виждам да ти кажа, но не ми пука, защото не съм левак. защо спасиха потъващите банки? защото не било справедливо обикновените хора да загубят спестяванията си без да са виновни. точно радетелите за справедливост, такива като тебе, ги правят тия неща със спасяването на потъващи банки.

Пет Мар 13, 2009 1:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Объркан си защото са ти внушили че дясното е идеология на кадърните и успяващи.
Лявото е на лузари и неудачници.

Сега откриваш че идеологията няма значение.
Стига да е достатъчно ефективна за контрол.
Контртол на на малка група над голямата --- нищо друго няма значение.
Хватката на демокрацията в този смисъл е най-могъщото изобретение, което са възприели.
Нямаш диктатор който да растреляш, обесиш, гилотинираш .. на площада.
Внушението е че за всичко си си виновен ти защото си направил грешния избор... какъв избор бе? Между какво избираш?
Да си държиш парите в банка и да се обезценят или да си купиш апартамент на кредит който няма да можеш да изплатиш.
Ако все пак успееш ще с цената на 14-16 часов труд 7 дни в седмицата.
Точно като онези катерички във въртележките сме бягаш-бягаш спреш погледнеш все там си седиш.
Излиза че най-успешната стратегия е просто да спреш.
zaphod е ще излезе прав цигания и разпад му е майката.
Докога?
Ами докато Тони и заека други бизнесмени от реалния сектор един ден си вземат работниците и вместо да ги пратят на обектите и работните им места ги заведат пред парламента. " Защото ще са осъзнали, че по-важно от дневната печалба ще е писането на правилата". Въобще писането на правилата е работа прекалено отговорна за да се оставя в ръцете на безотговорни хора.

П.П.
"Защото ще са осъзнали, че по-важно от дневната печалба ще е писането на правилата" -- това разбира се е глупост.
Това не могат да го осъзнаят защото няма нищо по-важно от печалбата им. ( ако имаше щяха да са революционери а не работодатели)
Ще го направят защото няма да имат никаква печалба.
Та така гледаме мача както казваш.
Сомо дето този път играчите ще са изненадващо по-вече. Дет се вика и ние може да погледаме - да погледаме пък по някое време ще слезем и ние на терена да поритаме.

Пет Мар 13, 2009 2:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@zaphod
Не се мори пич, не ти чета постингите. Прекалено са ми еднакви.

@rumen
Никой нищо не ми е внушавал пич. Просто си падам малко единак., индивидуалист. Копам, печеля и хич не се кефя друг да решава какво да прави с парите ми. И затова симпатизирам в дясно. Достатъчно голям съм за да имам спомени от доста години, бил съм (работил съм) тук/там по света, видял съм доста видове системи и политики - не е нужно някой да ми внушава това или онова.

Но иначе си прав - има държави по света дето виреят добре у лево. Има и такива дето виреят добре у десно. Има и такива като нас дето ..... и чеп за зеле не става от тях.

Пет Мар 13, 2009 3:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
@ Dimitar - да разбирам ли че си въодушевен от факта, че на твоя задник прехвърлиха бакиите натворени от финансовите гении?

Естествено, че не съм въодушивен, но това какво право ми дава да казвам какви трябва да са им заплатите във въпросните банки. Иначе те пари дават и на автомобилните компании и какво, трябва ли да намалят заплатите на инжинерите в тях на половина заради това. Това е същото като на теб да ти разхлабят изискванията за сертификация на някакво изделие, ти да почнеш да го проектираш така, че вече да отговаря на новите стандарти и после ако стане беля с него да обвинят теб, че стандартите са занижени и да ти намалаят заплатата наполовина. Същото е и с банките - някои политици премахнаха доста от регулациите им и съответно те са почнали да работят спрямо новите правила. Виновни ли са за това хората, работещи в банките - естествено, че не са. Та дано сега вече да си разбрал какво имам предвид :) .

Съб Мар 14, 2009 5:44 pm
Профил

Мнение 
Така е. Това си беше част от държавната политика от Рейгън насам. Има смисъл да им дават по-големи заплати и по-малки премии. Така ще си пазят повече работното место и ще поемат по-малко рискове.

Съб Мар 14, 2009 11:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
@ Dimitar - да разбирам ли че си въодушевен от факта, че на твоя задник прехвърлиха бакиите натворени от финансовите гении?

Естествено, че не съм въодушивен, но това какво право ми дава да казвам какви трябва да са им заплатите във въпросните банки. Иначе те пари дават и на автомобилните компании и какво, трябва ли да намалят заплатите на инжинерите в тях на половина заради това. Това е същото като на теб да ти разхлабят изискванията за сертификация на някакво изделие, ти да почнеш да го проектираш така, че вече да отговаря на новите стандарти и после ако стане беля с него да обвинят теб, че стандартите са занижени и да ти намалаят заплатата наполовина. Същото е и с банките - някои политици премахнаха доста от регулациите им и съответно те са почнали да работят спрямо новите правила. Виновни ли са за това хората, работещи в банките - естествено, че не са. Та дано сега вече да си разбрал какво имам предвид :) .

Не продължавам да не разбирам. Примера ти с мен е неуместен. По правилно би било - държавата намалява регулациите, аз правя хардуер по новите регулации, той се дъни, фирмата фалира, аз си търся друга работа. И това е нормалния път.

А в случая с Мерил Линч например се получава - държавата намаля регулациите, аз правя хардуер по новите регулации, той се дъни, фирмата обявява банкрут, държавата я спасяваМеждувременно шефа раздава на всички тлъсти бонуси, организира ни едни новогодишни купони по Хаваите и накрая аз почвам да цивря, че за в бъдеще нямам бонуси и ми е трудно да си храня децата.

Не може във фалиращи фирми, крепящи се върху държавни субсидии, работещите да получават бонуси и да искат гарантирани доходи. Напротив, там трябва да им яко клане, уволнения и оптимизации на персонала до критичния минимум. Просто е мисля.

Нед Мар 15, 2009 8:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.youtube.com/watch?v=s3LdNxV0yPM

Пон Мар 16, 2009 3:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 1194  Следваща