|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:14 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 24, 2009 7:41 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
-това ми звучи като ' Уфолозите вещаят '.
Доста добри сценарии за филми... 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Фев 24, 2009 8:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Въпросните прогнози да се четат отзад напред:
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 24, 2009 8:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдаа
"а знаеш ли, че след 500млн. години, слънцето ще избухне и нема да има живот на земята  "
това изречение го сътвори един кръчмар в село Рупите 9:00 неделя
и по този начин ерудира един 70+ годишен дядо, който си поръчваше мастика
жив свидетел съм на случката... аз кафе исках да си поръчам
та това е по повод футуролози, уфолози, гинеколози и прочие гад, като не забравяме ВИК, ЕОН,ЧЕЗ и БДЖ
всеки може да изказва мнения, стига да не са такива които моделират общественото мислене в дадена посока
щото с тези войни локални и световни... е много опасно да се прогнозират...
както и всеки може да говори твърдения как е познал нещо след като вече то се е случило...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 24, 2009 8:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това е особенно модерно сега.... Предреклите финасовата криза сигурно към момента са поне няколко хиляди 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 24, 2009 9:28 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Един интересен пример: Peter Schiff
Докато човекът спокойно обяснява, че се очакват сериозни
икономически проблеми, разбирачите се хилят като тикви:
И кой се смя последен?
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Фев 25, 2009 12:21 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Peter Schiff - позна само за кризата в щатите. Ако погледнеш инвестициите на собствения му фонд ще разбереш, че в 90% от предсказанията си е объркал. Та сега пак му се смеят, даже още повече, защото човека беше 100% убеден, че само САЩ ще са в криза а останалия свят ще просперира, а то излезна, че останалия свят е много по-яко в батака. Та човека яко губи пари плюс това, че и една камара хора му повярваха и също губят пари заедно с него. Peter Schiff не е човек, който трябва да се дава за пример, че е познал какво ще стане.
|
| Сря Фев 25, 2009 12:53 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами толкова и аз познах, още преди 3 годинки като бях там, даже и тук из форума е писано, не трябва да си кой зане колко умен за да разбереш че криза в тази икономика е неизбежна, виж ако можех да предскажа кога точно ще се случи ....сега можех да пиша от 200-300 дка имение в някое топло местенце докато си топя крачката в моренцето ... ама .....
|
| Сря Фев 25, 2009 6:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Всичките пророци на кризата са един дол дренки. И аз я предрекох, то беше ясно че рано или късно ще се случи. Икономиката се движи циклично. И кво? Това е все едно да предречеш, че един ден, някога, температурите ще спаднат до -20 градуса. Или че петрола някой ден пак ще стигне 100$.
Ако искате да разберете кои са истинските икономически гурута - пророци, гледайте за хора които са направили големи пари от кризата. Това са истинските познавачи. Но тях няма да ги видите по телевизията да се хвалят назидателно - абе аз казах ли ви, че така ще стане.
Един голям играч на борсите беше казал - не ме интересува тренда - дали е нагоре или надолу - важното е да има тренд и да е стръмен. Другото остави на мен.
Та така за пророците - истинските пророци в момента печелят от пророкуванията си 
|
| Сря Фев 25, 2009 11:14 am |
|
 |
|
Private
|
Ако едно хлапе отговори, че широка дупка в дъното на плаващо корито няма да
доведе до потъването му, то това ще бъде обида за неговите знания по физика.
Ако група икономически анализатори се смеят на тезата, че наближава криза,
според мен това е обида за техните познания и непознаване на поне една аксиома::
Или пък познаване на аксиомата, но силно отричане: "Е те такава аксиома нЕма!"
Точно този смях ми е интересен в случая, а не че е станало някакво чудо невиждано.
На всеки тираж от тотото стават подобни чудеса - някой познава няколко числа от общо 35. 
|
| Сря Фев 25, 2009 12:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Private написа: Ако едно хлапе отговори, че широка дупка в дъното на плаващо корито няма да доведе до потъването му, то това ще бъде обида за неговите знания по физика. Ако група икономически анализатори се смеят на тезата, че наближава криза, според мен това е обида за техните познания и непознаване на поне една аксиома:: Или пък познаване на аксиомата, но силно отричане: "Е те такава аксиома нЕма!" Точно този смях ми е интересен в случая, а не че е станало някакво чудо невиждано. На всеки тираж от тотото стават подобни чудеса - някой познава няколко числа от общо 35.  |  |  |  |  |
Е те това за котритото не е сигурно, т.е. зависи какво разбираш под да потъне, тук стават ного но-та. Ако коритото е дървено или пластмасово най вероятно няма да потъне, няма да потъне и ако плава във плитка вода .... както виждаш детето може много яростно да отстоява тезата си и това а не нарушава нито един физичен закон. Както и твърдението че 1 кг желязо = 1 кг памук, това може изобщо да не е така за 10 т желязо и 10 т памук ......
|
| Сря Фев 25, 2009 12:37 pm |
|
 |
|
Private
|
Да потъне на дъното заедно с част от вярващите в непотъваемостта.  Ето едно примерно корито със съответните грешки и предоверявания, довели до трагедия:  |  |  |  | Цитат: > 15 април: "Титаник" потъваНа 15 април 1912 г. във водите на Северния Атлантик потъванай-големият строен дотогава пътнически кораб - "Титаник", наричан Непотопяемия. Корабът е разделен на 16 херметично затваряни отсека, което според проектантите му го правело практически непотопяем. Екипажът не приема достатъчно сериозно предупрежденията, получавани от други кораби, че по пътя на "Титаник" има айсберги, което води до трагедията. |  |  |  |  |
|
| Сря Фев 25, 2009 12:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 |  |  |  | Private написа: Ако едно хлапе отговори, че широка дупка в дъното на плаващо корито няма да доведе до потъването му, то това ще бъде обида за неговите знания по физика. Ако група икономически анализатори се смеят на тезата, че наближава криза, според мен това е обида за техните познания и непознаване на поне една аксиома:: Или пък познаване на аксиомата, но силно отричане: "Е те такава аксиома нЕма!" Точно този смях ми е интересен в случая, а не че е станало някакво чудо невиждано. На всеки тираж от тотото стават подобни чудеса - някой познава няколко числа от общо 35.  |  |  |  |  |
Ами и тоя дето му се смеят и тия дето се смеят в крайна сметка са на едно ниво. Ако въпросната криза се беше случила 2 години по късно (което беше напълно реално и възможно), то на тоя никой нямаше да му помни изказванията. Просто е уцелил кога да каже че все някога ще има буря. Тамън преди навън да завали  Според мен те не се смеят заради прогнозата му че ще завали, а защото са били заслепени от слънчевото време навън, не са очаквали че точно сега ще се сговняса времето. Иначе едва ли са толкоз тъпи да вярват във вечно хубавото време.
Но ако някой си мисли, че икономически света може да се движи само и единствено нагоре - значи трябва да е пълен идиот и не заслужава да му се обръща внимание.
Валидно е и друго - не ми трябват прогнози от типа - кризата все някога ще свърши. Ако е майстор - да каже как и по кога ще се развие процеса. Да ама тия дето ще познаят това се броят на пръсти и няма да ги видиш споменати никъде.
|
| Сря Фев 25, 2009 12:57 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Готино филмче за тоз Питър  , казва нещата право куме в очите. Опонентите му наистина се хилеха като разцепени краставици, особено когато спомена, че балона с цените на имотите ще е същия като дот ком бума. Тъй като на често се твърди, че световната икономика е като свински чревца, то ако познаеш кризата в САЩ, автоматично познаваш и световната криза. Обаче както ТоНи казва, не е нужно да четеш световно известни икономисти ( на които им се плаща да промиват хорските мозъци ), за да не я видиш с просто око кризата, няма прокопсала икономика, в която повечето хора да работят в сферата на услугите, да изнасяш финансови пакети без покритие, да печаташ пари на гьотери и това да те крепи десетки години. Римската империя завършва по подобен начин, класическа развръзка, нищо ново под слънцето. Има и империи, които се гърчат с години, което е най-лошия сценарий.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Фев 25, 2009 5:41 pm |
|
 |
|
Private
|
|
| Пет Фев 27, 2009 6:18 am |