Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Имам нужда от помощ с ел. схема нс състоянието на тел. линия 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Имам нужда от помощ с ел. схема нс състоянието на тел. линия
здравейте, имам нужда от описание на дадената ел.схема- как да обясня разпознавамето на текущото състояние на линията- свободно и позваняване, А също и номеронабирането, заемане и самия разговор.Става въпрос за точка от дипломната ми работа по която сам пален хал-все пак сам момиче и ми се иска скоро да стана Инж. :). Ако някой може да ми помогне нека да ми пише на maii elicagrueva@abv.bg
Mersi!

Прикачени файлове:
Коментар на файл: схема
shema2.jpg
shema2.jpg [ 214.36 KiB | Прегледано 1479 пъти ]
Нед Фев 22, 2009 7:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Маце, тази работа трябва да я свърши юнака, който ти е дал (сътворил) снемата и евентуално написал програмите за контролера и ПЦ-то!

Нед Фев 22, 2009 8:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Мда, шанс нулев, това нещо се прави в контролера, то принципно е ясно как става, но ако имаш сорс в дипломната и това което напишеш е различно от него току виж някой се зачел, иначе съвсем теоретично става по еидн и същначин, но аз си мисля че на теб ти трябва описание на алгоритъма, а това най-лесно да го поискаш от този който е сътворилсхемата ... освен ако не е прерисувана от някоя стара дипломна работа :)

п.с. а м-у другото не знам за какво са ти я дали тази схема ама така нарисувана и вързна към телефоната линия нищо няма да разпознае. То първо не е ясно къде е линията, но ако приеме че е релето входа на чипа няма никава връзка с нея, само изхода му та .....

Нед Фев 22, 2009 11:30 pm
Профил

Мнение 
по принцип Доцената ми начерта схемата. Теоретично аз съм си написала принципа на Дтмф и пик-а, сега трчбва да обяснч принципа на ел. схемата като подадем 5v той приминава от някаде си(диоди, оптрони и т.н ) да се каже какво се случва минава през процесора просто ми трчбва обчснение с 3-4 страници в разли4ните състоянич на тел. линия (свободно, заемане, позвънчване номеронабиране). Доц. ми каза 4е вече той ще ми напиши програмата за процесора и ще ми помогне с самия макет.

Пон Фев 23, 2009 2:18 am
Профил

Мнение ?
dencho написа:
по принцип Доцената ми начерта схемата. Теоретично аз съм си написала принципа на Дтмф и пик-а, сега трчбва да обяснч принципа на ел. схемата като подадем 5v той приминава от някаде си(диоди, оптрони и т.н ) да се каже какво се случва минава през процесора просто ми трчбва обчснение с 3-4 страници в разли4ните състоянич на тел. линия (свободно, заемане, позвънчване номеронабиране). Доц. ми каза 4е вече той ще ми напиши програмата за процесора и ще ми помогне с самия макет.

1. На тази схема не се вижда аналогова част която ще разпознае линията кога звъни. На контролера за да разпозне кога звъни му трябва тази аналогова част.
2. За да влезеш поне малко по навътре в материала изрови от чичко гоогъл описането на DTMF декодера и виж как работи.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Фев 23, 2009 4:27 am
Профил

Мнение 
Мила Елица,

С риск да бъда наруган от другите (все пак жени е рядко срещано явление в микроконтролерски форум) ще те запитам... За какво ти е да ставаш Инж. Така както си тръгнала това Инж. ще ти седи само в дипломата, а за друго няма да ти върши работа.... От написаното от теб си личи, че нямаш дори елементарните познания за да си Инж... Искренно се надявам да бъркам, но след такива изявления от сорта на: "доцента ми начерта схемата", "доцента обеща да ми напише софтуера" а вие тук защо не ми помогнете като ми дадете остатъка за дипломната ми работа... :( В същност... за какво ли ги пиша тия работи... Така и така ще станеш Инж... Ето ти един линк, където ги има описани добре нещата с опознаването на входната линия и има дори примерни схеми...

http://communication.howstuffworks.com/ ... inger.html

Ето ти и цялата статия, на края на която има и линкове към други теми...

http://communication.howstuffworks.com/telephone.htm

Има и много друга информация стига да напишеш в гугъл telephone и ще я достигнеш...

Успех....

Пон Фев 23, 2009 11:13 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]