К'ъв тъчскрийн?! Това е за Версия3. Съгласен съм с Пламен. Ако ми се харчеха няколко стотин евро за такова чудо да си го бях купил досега и нямаше да отварям темата. Аз дори му бях навит но не виждам как жената или майка ми ще работят с него пък и не става дума само за моя случай...
Аз лично си го представям така - Картинка1, но с повече клавиши, с кръгчето със стрелки и ОК, по-големичко. Излъчващите IR LED да са повечко за да не се налага да го насочваш, да може да си стои на масичката.
И ставаше дума за несложно MCU устройство в което да се програмират таблиците на клавишите на до 9 примерно дистанционни. От най-горния ред си избираш машината която искаш да управляваш и после си натискаш копчета отдолу. Ако искаш да смениш фацата - разпечатваш я на принтера върху самозалепващо се фолио
Картинка2 е запис направен с Audacity от микрофонния вход на звуковата карта към който съм включил фотодиод и съм доближил дистанционното от Картинка1. Не мисля, че е трудно за дешифриране дори "на ръка", пък ако се вземе по-подходящ източник и има програмка...
-----------
Извън темата но моля да ми се отговори: търся си e-shop за електронни чаркове/инструменти. Тук май няма такъв а ако ще е в чужденеция предпочитам да е в БГ. Днес просто написах в Google "eshop.bg" и се оказа, че съществува. Да се занимавам ли с него? Условието ми е да се доставя за няколко дни чрез куриер и да се заплаща на куриера. За друго не мога да убедя шефа засега.
Edit: eshop.bg явно не става щото имат за връзка с интернет 56к модем. Дайте няк'ъв линк, де!