|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:55 pm
Тоалетно казанче с микропроцесорно управление....
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
На мен ми издумка боклучавия вентилатор.  По-точно не той, ами една мизерна джаджа, дето отваря и затваря една щора пред него. Работи със загряване и в един момент явно е прегряло.  Лошото е, че не чувам релето да цъка. Кой-знае кво е изгоряло по веригата. 
|
| Съб Дек 27, 2008 12:23 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
като паднат температурите под нулата и всичко почва да работи по друг начин.
|
| Съб Дек 27, 2008 1:26 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Рек, аз четох някъде, че на ембедед операционните системи им слагат умишлен бъг за да не стават за в тоалетна. Питай Дедо Боре да ти обясни как са ги хакнали в Япония.
А това термозадвижване ако си го гепил от запчастите на телескопа Хъбъл е изгоряло защото не си му осугурил 100% вакуум и температури около абсолютната нула.
К'во реле бре?! Нали за симистори питаше? Ха открий сега на к'во дередже му са контактите след някоя "пиратка" по линията в резултат на повишената влажност...
И другия път да включиш кучето към сирена!
P.S.: Я изхвърли всичко, сложи вентилатора да се управлява от ключа на крушката (двоен ключ за предпочитане) и най-много да му сложиш таймер за забавено изключване .
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пон Дек 29, 2008 10:09 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Аз след дъъълго мъдруване и закърпване на положението днес най-после си оправих казанчето по най-традиционния начин. Чарковете има-няма ми излязоха 5 евро, монтажът им бе малко по-внимателен и с "екстри" но не ми отне и половин час. Стабилна и евтина си е системата, няма нужда от хакване.
Бъзикът настъпи когато дойде ред да го ползвам: натискам бутона и нищо. Аааа, спряна е водата: пуск и един обилен студен душ - някой забравил да завинти захранващия маркуч  . Като че ли с контролер съм го правил!
Ама ако жената беше влязла преди мен щеше да има...
Tisho, ти докъде я докара?
|
| Сря Яну 14, 2009 11:44 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Интересно, но малко преди да замина, ми направи впечатление, че чувам ясно релето да цъка.  Дали е възможно да се самопоправи?
|
| Чет Яну 15, 2009 1:49 am |
|
 |
|
plameniv
|
 :D
Сигурно има полтъргаис наоколо и му се е доходило до тоалетна. Като е видял че не бачка и е решил проблема
За далечно бъдеще е добре да се помисли как да се използват тъмните сили (полтъргаиси) за благото на живите. Че да не си губят времето докато чакат за ада или рая 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Яну 15, 2009 7:46 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Глупости, Пламене! Повече от явно е, че Рек е ползвал банята за да си измие ушите!
P.S.: ако е било със залепнали контакти може и да са се разлепили, що не. Ама си плаче за ново.
|
| Чет Яну 15, 2009 6:25 pm |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Хайде, не правете грешката на японците!  Толкова си е удобно и простичко с дървения клозет на двора. 
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Пет Яну 16, 2009 2:19 pm |
|
 |
|
Yanek
Ранг: Новодошъл
|
Системата с поплавъка е сравнително надеждна и евтина. Защо обаче да не я заменим да речем със система от електроди. Например 3 електрода един дълъг почти колкото дълбочината на казанчето, един къс за горно ниво за спиране на постъпващата вода и един малко по-високо от дъното за затваряне на изходния клапан. Да не кажа, че и без големи напъни, може да се пропусне процесора. 
|
| Сря Яну 21, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Я виж как хубаво го каза  Напъвах се, напъвах се, за едното нищо щях да се изпусна, и не можах да го дефинирам така ясно. Наистина си е дручко да се оклечиш в дървения клозет с дупка тип равнобедрен триъгълник със страна при основата 30см. и бедра по 40см. Нема лабаво, само така разтварям целия самосвал. Тва тия модерни измишльотини, как ли не се чекна докато разтоваря, и още със ставането усещам, че има още круша за друсане, ама пусти модерни времена, чинии, метални клекала, бидета-мидета и так дале 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Яну 22, 2009 1:32 am |
|
 |
|
plameniv
|
 |  |  |  | ¶ написа: Я виж как хубаво го каза  Напъвах се, напъвах се, за едното нищо щях да се изпусна, и не можах да го дефинирам така ясно. Наистина си е дручко да се оклечиш в дървения клозет с дупка тип равнобедрен триъгълник със страна при основата 30см. и бедра по 40см. Нема лабаво, само така разтварям целия самосвал. Тва тия модерни измишльотини, как ли не се чекна докато разтоваря, и още със ставането усещам, че има още круша за друсане, ама пусти модерни времена, чинии, метални клекала, бидета-мидета и так дале  |  |  |  |  |
Ми с едно леко ремонтче и ще заприлича на онзи отвън на двора
Но е изпитана марка онова на двора де, по здравословно от него няма чети тук:
http://squatter.hit.bg/
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Яну 22, 2009 2:47 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 |  |  |  | ¶ написа: Я виж как хубаво го каза  Напъвах се, напъвах се, за едното нищо щях да се изпусна, и не можах да го дефинирам така ясно. Наистина си е дручко да се оклечиш в дървения клозет с дупка тип равнобедрен триъгълник със страна при основата 30см. и бедра по 40см. Нема лабаво, само така разтварям целия самосвал. Тва тия модерни измишльотини, как ли не се чекна докато разтоваря, и още със ставането усещам, че има още круша за друсане, ама пусти модерни времена, чинии, метални клекала, бидета-мидета и так дале  |  |  |  |  |
забрави задължителните аксесоари:
-> крив пирон(ръждив по-добре) и на него закачен вестник "Работническо дело", "Дума" или ранните издания на "Демокрация", който е:
--> нарязан грижливо на правоъгълници- показва стил и положение в йерархията на агро-високопланинското общество:)
--> небрежно намачкан, но така, че по-важните статии да се четат и препрочитат докато със сълзи на очи се молиш да чуеш заветното ПЛЬОК  - това е леката интелектуална забежка в бита на агропланинците
->Лятоска - рояк дребни мушици, тук-таме някой по-едър екземпляр със зелено гръбче, озвучават самотното ти занимание; Зимъска- ароматната пара която се вдига от равнобедреният триъгълник грижливо описан от теб по-горе....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 22, 2009 11:48 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Яну 22, 2009 1:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
майтап ти се струва, но като малък си спомням, как една роднина(сестрата на баба ми от село Василовци, северозападнала България) много държеше да се нарежели тез вестници "ей така и така" - някъде 10см на 15 см... запомнил съм го щот много му се кефехме с брат ми, когато и ходехме на гости лятоска 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 22, 2009 2:40 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Понеже съм фен на ОФ-то, по ми допаше петъчния брой на Отечествен Фронт, 16 страници голям формат, петък, след първия час в техникума, хем четеш, хем после не оставаш следи какво си чел 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Яну 22, 2009 6:19 pm |
|
|