Отговори на тема  [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Господа,
Пропускате най-простата логическа верига:
"За да е чисто, трябва да се чисти!!!"
Ще се чисти по-лесно, ако се цапа по-малко, но това не отменя първото правило - трябва да се чисти!!!! :twisted:

Сря Яну 14, 2009 8:17 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
В тази връзка се сетих за коктейл "Трите прасета": Взимаш каса водка и каниш двама приятеля на гости :)

Сря Яну 14, 2009 8:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
[Извън темата]
Zdraвко, в онази тема, пя друга песен, не можах да я намеря, за да цитирам думите ти :D

http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.ph ... c&start=30
Прочети я пак. Да видим какво ще цитираш. Вапцаров може би. :D :D :D

Чет Яну 15, 2009 12:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://bulbank.bg/index.jsp?id=2.1.1.16

http://www.raiffeisen.bg/Page/default.a ... et/07_3x3/

http://www.ubb.bg/Service.aspx?ServiceT ... viceID=419

http://www.dskbank.bg/Page/default.aspx ... K%20Tempo/

и върха на сладоледа:

http://www.fibank.bg/bg/page/969

Само на мен ли това ми изглежа лудо?

Американците се насраха с лоши кредити. Питам се ние какви ще ги надробим...

През добре забравените 90-те, едни финансови институции предлагаха лихви от порядъка на 10%. После ги обявиха за пирамиди, а вложителите в тях пиха студена вода на корем.

Пет Яну 23, 2009 10:06 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тия дни четох, че румънските банки предлагат лихва по депозити 25%, а за клиенти с повече пари - до 35%. Така, че има още доста, докато ги стигнете :D .
Работата отива много на зле май - по цял свят лихвите падат, при вас растат. Това ми намирисва точно като на пирамиди :) .

Пет Яну 23, 2009 5:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
дават лихви 35% но не на депозити в евро ;)

Пет Яну 23, 2009 5:55 pm
Профил

Мнение 
Ами ПИБ събира клиенти, и има една точно определена причина да го прави, иначе златото дето го подарват не струва нищо реално, при този процент месечната лихва е около 800 лв, подаръчето е символично. По са ми интересни ония при които може да спечели 10.000 ако отговаряш на условията .....

Пет Яну 23, 2009 7:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не събира клиенти, а събира пари :)

Всички банки това събират - пари. Въпроса е каква е цената на риска, за да предлагаш 10% годишна възвращаемост. Просто е - високата възвращаемост се движи с висок риск. Това е основно правило във финансовия свят. Това е като закона на Ом :). А 10% е висока стойност....

Пет Яну 23, 2009 7:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
...А 10% е висока стойност....

Така си мислиш щото не си теглил кредит. :wink:
Сега всички БГ-банки са им спуснали нареждане да събират депозити и да не дават кредити. Осен това тия лихви са само за първия период (1 или 3 месеца) и не се знае след това какви ще са. А пирамидите даваха доста по-големи % , мисля че до 100% бяха стигнали към края.

Съб Яну 24, 2009 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi/20 ... i_svurshi/

Толкоз за кредитирането.

На практика от 3 месеца кредитирането неофициално е спряно. Поне това са наблюденията ми върху 4 банки в които имам познати в кредитни отдели.

Вто Яну 27, 2009 11:15 am
Профил ICQ

Мнение 
Така де, кво беше това всеки втори новософиянец със заплата от 1000 лева тегли кредит и купува апартамент ... стига толкова, време е цените да почнат да падат, да падат ...падааат ... сигурно не колкот ми се иска ама ... полошотои е ч еи приходите взеха да спадат .... но както е казано пълно щастие няма :)

Вто Яну 27, 2009 3:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Тия дни четох, че румънските банки предлагат лихва по депозити 25%, а за клиенти с повече пари - до 35%. Така, че има още доста, докато ги стигнете :D .
Работата отива много на зле май - по цял свят лихвите падат, при вас растат. Това ми намирисва точно като на пирамиди :) .

не е баш така. лихвите са високи по депозитите, но са също високи и по раздадените вече кредити, а те са много. към момента лошите кредити са все още малко, хората продължават да цакат, въпреки повишените вноски. тоест банките си получават парите които после трябва да дадат за лихви по депозитите. но има и друго - все още кредитирането е затегнато от скоро, а трябват към 6 месеца докато кредита стане съдебен, тоест да могат да ти вземат къщата и да я пуснат на търг. с една дума все още собсвениците на имоти могат да се инатят и да следват бабината заръка "имот не се продава, хляб и вода не ще", но когато банките почнат да придобиват имотите на провалилите се длъжници тогава ще почне истинския купон. ако цените на имоти се сринат може да се стигне до ситуация когато хора със стабилни иначе доходи се откажат от вноските си просто защото им остава да погасяват много повече от цената на същия имот в момента. не че могат да извадят пари и да си го купят, но усещането за минавка е голямо нещо. освен това ще има и такива които наистина ще могат да го направят и за тях хода ще е напълно рационален. ако се стигне до тая фаза лихвите вече няма да могат да са такива в никакъв случай. според мен ако ще става купон към май месец някъде ще почне.

Вто Яну 27, 2009 7:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тук е много разпространено това, да оставиш ключовете на вратата и да си вдигнеш чукалата, когато заема ти стане по-голям от цената на къщата. Но тук губиш само една кредитна история за 7 г., докато в БГ с тези роднини и приятели за поръчители не знам точно как ще стане номера без да стане гражданска война 8) . Отделно как е уредено законово това нещо - ако просто спреш да плащаш търсят ли ти съдебна отговорност или не. Защото както казах тук само губиш кредитната си история :) .

Вто Яну 27, 2009 8:52 pm
Профил

Мнение 
Ти да си чувал за осъден длъжник в БГ .... ако ти вземат къата няма какво друго да искат, по принцип по ипотеките не знам дали искат поръчители, то това са тактики за потребителски кредити, където нямат кой знае какъв залог срещу парите си.
Иначе да, кризата ще е около май, но има и друго което може да я ускори. Има строителни фирми, взели заеми, но не могат да продадът собственост, има ли са някакви надежди за продажба на зелено, част от апартаментите са купени от хора с идеята да изкарат някой лев от поскъпването им, обикновенно това не са играи с много пари, нито много платежоспособни, просто достатъчно да с еизкушат от идеята днес да купят нещо на зелено за по 600 ЕУР и утре да го продадът за по 900 ЕУР, при тях и заемите и доходите са сметнати, даже няма да се учудя ако и евентуалната печаба вече е изхарчена. Това ощеповече ще го начука на строителите, а от там на банките. Киров вече го духат, не стига че се набутаха с доста техника която сега не им плащат и си прибират, ами влязаха и по навътре в строителния бизнес, с обзавеждане започнаха да се занимават, което преди година изглеждаше добре но сега .... Тази техника върната в киров е от фалирали или на път да фалират строителни фирми.
Ако не сте се интересували в момента цената за поставяне на квадрат плочки вече е 10 лв, преди 3 месеца беше 30, ще почакам още малко да станат надниците по 15 лв и може да си построя къщичка. Строителите започват да гладуват, малко по малко големите обекти спират. на фона на това ми е интересно как отведнъж керфур се засилиха ... подновиха строежа по 4 мола, би било много добре ако се окаже истина а не предсмъртни гърчове, но лично мен малко ме съмнява, утре ще разберем :)
Та нещата тепърва ще се осират, ако докретаме до пролетта е е добре, поне е топъл сезон, има и трева да се пасе, но не бих се изненадал ако се случи по рано, зависи какви още катализатори ще се появят.
Интересно, тия хора детоот доста врме им се говори че имотите ще паднат много а те не вярват, кога ли ще го повярват ...... или ще продължат с "представителни" извадки като от съседния ми вход за по 3000 ЕУР / кв ....
Та пак на въпроса на димитър, ук никой няма да си зареже апартамента без бой, поне така си мисля, защото българина е пресметлива душица, макар и тъпичка, той няма да смята че ще има да дава повече от колкот струва, а ще си каже аз досега съм дал толкова пари а сега все едно да ги подаря на банката, и пари да му дават няма да го остави, та сигурно ще има дела за да бъдат изритани.
И един друг фактор, как да се върне на село и да каже абе взехами апартамента в София, нали всички ще му се смеят на "Софиянеца", щото по мои наблюдения 90% от селянчетата стават по софиянци и от баш софиянците, демек по селени от най-селяните, да не се обиждат Софиянци.

Сря Яну 28, 2009 12:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
......
Ако не сте се интересували в момента цената за поставяне на квадрат плочки вече е 10 лв, преди 3 месеца беше 30, ще почакам още малко да станат надниците по 15 лв и може да си построя къщичка. Строителите започват да гладуват, малко по малко големите обекти спират. ......

От устата твои в ушите божи! Че и аз трябва да почвам вече вилата...

Сря Яну 28, 2009 12:46 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 1075  Следваща