|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:28 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Äæåðîíèìî
|
 ñìàðò êàðòè, ôîíîêàðòè
Åäíà ìîëáà èìàì êúì ôîðóìöèòå. Òðÿáâà ìè èíôîðìàöèÿ äàëè â Áúëãàðèÿ ñå ïðîèçâåæäàò ñìàðò êàðòè - îñîáåííî ìå èíòåðåñóâàò ôîíîêàðòèòå íà Áóëôîí è Áåòêîì. Êîè ôèðìè ãè ïðîèçâåæäàò â Áúëãàðèÿ, èëè îò êúäå ãè âíàñÿò....
|
| Сря Май 18, 2005 11:19 am |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Колеги, всичките тия СИМ, фоно и т.н. карти не са ли едно и също нещо?
|
| Чет Май 19, 2005 4:25 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
|
| Чет Май 19, 2005 7:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не .... има с най-различни процесори и памети ......
|
| Чет Май 19, 2005 7:33 pm |
|
 |
|
HCL
|
но всички са смарт-карти, като конструкция би трябвало да си приличат много. Е има и някой "по-модерни", който разполагат с флаш, който можеш да си пишеш дори. Какво щеше да стане, ако и телефонните карти бяха такива. Но това вече си е на хардуерно ниво имплементирано, поне доколкото съм чел по въпроса. Да връщаш брояча в буквален смисъл не става.
|
| Чет Май 19, 2005 7:55 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Повторно зареждане на фонокартите не може да стане това е реализирано на хардуерно ниво. Това което те интересува става с емулатор. Но ще те хванат със сигурност и тогава няма да ти е особенно весело 
|
| Чет Май 19, 2005 8:41 pm |
|
 |
|
HCL
|
Реализацията съм я виждал (поне една от тези които са работили в Германия преди 5-6 години) но немският телеком отдавна се е справил с този вид. Никола е напълно прав, че реализацията е на хардуерно ниво. Но аз оставам с впечатлението, че Джеронимо се интересува повече от практическо приложение на смарт-картите, а не от това да ги "корми" и да ги изучава побитово. Предполагам, че става въпрос за някаква система за идентификация. Но ми се струва, че за стабилни количества алтернатива на всноса все още няма. А конкуренцията на този пазар още не е на ниво акули-стръвници, търсенето в България до няколко години ще стане ГОЛЯНО. Не е само телекомуникационния бизнес, здравни каси, клубове, фирми, банки, до няколко години ще има масово навлизане на смарт-картите у нас. Защото са удобни, надеждни и имат широк спектър на реализация. Ако бях готов да нявляза в производството именно сега щях да го направя. Техниката не е толкова недосегаема, имаме стабилна база от към химиците, изготовката на носителя би трябвало да се получи на ниво.... ех да си намеря някой на същия акъл сега... ама както и да е, ако някой захапи идеята..... няма да сгреши, да не забрави само да се обади 
|
| Чет Май 19, 2005 9:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Смарт картите почти са в миналото. Бъдещето е в в безконтактните карти.По надежни са поради липса на електрически контакти.
|
| Чет Май 19, 2005 10:13 pm |
|
 |
|
HCL
|
добре признавам гледаш по-надалеч  , обаче и тук може да вдигнем летвата. Мулти-картите, университетската ми е такава, вътре има антена, магнитна лента и чип с контакти. Истината е, че за всяко приложение си има подходяща техника. Вход за метрото например с контакти не става, трябва да е безконтактно, като се вземе предвид скороста на извършване на операциите. Но като цялостна реализация безжичните все още идват на доста по-голяма цена, а и има и други фактори. Сигурността, не можеш да довериш всичко на безконтактно предаване  (поне за сега, но аз лично си мисля, че какво и да измъдрят в тази насока, то си е природата на този метод за предаване на сигнали, ама знаели човек, то и внашата природа си е да си стоим на земята ама на видиш ли  ) А и с контакти или с антена, това пак са си смарт-карти, просто информацията се предава по различен начин.
|
| Чет Май 19, 2005 10:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
деца, чешите си езиците само!
в нашта мила държава нещата седят по съвсем различен начин.
пример: картата за Булстат. има печат 4+4, холограма, ембосиране, персонализация и гравиране. продават ти я за ~40лв. и не служи за нищо...
друг пример: рецептурна книжка на здравната каса. много сложен печат (като за банкноти), шиене, сериализация, холограма и баркод.
проста сметка: комисионна от 10% върху 50лв са 5лв. ако изделието струва 10лв, за същата нетна сума комисионната трябва да е 50%. не че капитализираната комисионна не стига 400% понякога
как иначе ще ти продават за 40лв картата за електронен подпис, която струва <$5
народното събрание от поне 7 години не може да намери пари да смени картите за гласуване с биометрични датчици. просто не им изнася, не че нямат пари.
та, това с универсалните карти си е мечтаааа
заради държавата си намразихме родината!
|
| Пет Май 20, 2005 11:37 am |
|
 |
|
HCL
|
...хм, добре тогава да вземем частния сектор. Фитнес- Голф- и всякакъв вид клубове, хотели, зъболекари, въобще навсякъде където става въпрос за време-отчитане, авторизация, автентификация, съхранение на данни..... сещам се за много приложения. Въобще смятан, че идеята ще намери добра реализация. Но както и да е, напълно сте прав, за вмомента само си чеша езика  но има време 
|
| Вто Май 24, 2005 10:02 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|